İstanbul'da araçları robotlar park edecek

İstanbul'da trafik yoğunluğunun azaltılması için projeler üreten İSPARK, yeni yılda yapmayı planladığı 8 yeni teknolojik otopark ile sektöre çağ atlatmaya hazırlanıyor.

İstanbul'da araçları robotlar park edecek
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'da trafik yoğunluğunun azaltılması için projeler üreten İSPARK, yeni yılda yapmayı planladığı 8 yeni teknolojik otopark ile sektöre çağ atlatmaya hazırlanıyor.

Robot teknolojisi ile çalışan tam otomatik otoparklar ile İstanbullular, araç park etme derdinden kurtulacak.

2005 yılında değnekçiliği bitirmek için kurulan ve 7 yılda otoparkçılık sektöründe önemli mesafe kaydeden İSPARK, kent genelinde 2 bin 500 personel ile yaklaşık 100 bin İstanbulluya hizmet veriyor. Yeni yılda yapmayı planladığı teknolojik otoparklar ile hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen İSPARK, tam otomatik otoparkları ilk etapta Kağıthane, Beyoğlu ve Maltepe'de açacak. Bu sayı daha sonra 8'e çıkaracak. Otoparklarda kullanılacak robot teknolojisi ile vatandaşların bıraktığı otomobiller, otomatik olarak park edecek. Bu teknoloji ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek isteyen İSPARK, proje için yerli teknoloji şirketleri ile görüşüyor.

YAMAÇ OTOPARKLAR DA DEVREYE GİRECEK
İSPARK, bir yandan da araç sayısının her geçen gün arttığı İstanbul'da otopark sorununa çözüm için yamaç otoparklarını devreye alacak. İSPARK, İstanbul Boğazı ve bazı ilçelerdeki kot farklarından kaynaklanan boşluklara yapılacak yamaç otoparkları ile yol kenarı parklanmayı bu otoparklara çekmeyi hedefliyor.

Kentin doğal dokusunu bozmadan 2 katlı ve 80-100 araçlık olması planlanan bu otoparklarda, havalandırma sorunu olmayacak. Sürücü otoparklara aracıyla girmeyecek, aracını bekleme yerinde bırakacak ve robot teknolojisi sayesinde araç otoparka götürülecek. Öncelikle Şişli'de başlatılacak projenin, kademeli olarak kent genelinde uygun noktalarda yaygınlaştırılması hedefleniyor.


Zaman


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir