İstanbul'un Yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, Millet İttifakı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.

İstanbul'un Yeni Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul'da sandıkların tamamı açılırken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54,14, AK Parti adayı Binali Yıldırım yüzde 44,93 oy aldı. İstanbul seçim sonuçlara göre, CHP adayı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanı oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini, Millet İttifakı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu kazandı.

YÜZDE 84 KATILIM

İBB Başkanlığı seçimi için, 10 milyon 570 bin 222 seçmenin bulunduğu İstanbul'da kurulan 31 bin 186 sandığın tamamı açıldı. Sonuçlara göre, yüzde 100'ü açılan sandıklarda kullanılan 8 milyon 868 bin 664 oydan 8 milyon 696 bin 552'si geçerli sayıldı. Buna göre, seçime yüzde 84,42'i katılım gerçekleşti.

EKREM İMAMOĞLU İBB. BAŞKANI SEÇİLDİ

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu 4 milyon 741 bin 870, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ise 3 milyon 935 bin 444 seçmenin oyunu aldı. İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 54,14, Yıldırım'ın oy oranı yüzde 44,93 olarak gerçekleşti. Bu sonuçlara göre, Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı seçildi.

İLK AÇIKLAMA BİNALİ YILDIRIM'DAN

Seçim yasağının kalkmasının ardından ilk açıklamayı Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında ''Şu an itibarıyla rakibim Ekrem İmamoğlu önde götürmektedir. Kendisini tebrik ediyorum.'' dedi.

İBB Başkanı seçilen İmamoğlu da partisinin seçim koordinasyon merkezinde düzenlediği basın toplantısında ilk değerlendirmesini yaptı.

İMAMOĞLU: HAYIRLARA VESİLE OLSUN

İmamoğlu, ''İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve tabii ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye'nin demokrasi sürecine olacak olan katkısıydı. Her iki vasfıyla ülkemize ve dünya kenti İstanbulumuza bugünkü seçimin neticeleri hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun.'' ifadelerini kullandı.

31 MART SEÇİMLERİ

Öte yandan iptal edilen 31 Mart seçimlerinde İmamoğlu oyların yüzde 48,77'sini, Yıldırım yüzde 48,61'ini almıştı. Bu seçimde İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765, Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 036 seçmenin oyunu almıştı. İki aday arasındaki oy farkı bu seçimde 13 bin 729 olarak gerçekleşmişti.


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir