Üsküdar'ın yazarları belirlendi

İstanbul genelinde geçen yıl başlatılan ''Yazarlar Okullarda'' projesi bu yıl da devam ediyor.

Üsküdar'ın yazarları belirlendi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Her yazarın kurayla belirlenen bir ilçede okul okul öğrencilerle buluşacağı projede kuralar dün İstanbul Erkek Lisesi'nde yapılan törende çekildi. Buna göre İstanbul'un 39 ilçesinde ikişer yazar öğrencilerle buluşacak. Öğrencileri yazarlarla buluşturarak yazarların halka karışmasını, öğrencilerin de hayallerini gerçekleştirmesini hedefleyen projenin sahibi İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, ''Okullarımıza yeni bir iklim oluşturduk. Okuma kültürüne bir nebze de olsa katkıda bulunduysam gözüm arkada gitmeyecek.'' diyerek, bu projenin önemini belirtti. Her yerin yazarlar konusunda İstanbul kadar zengin olmadığına işaret eden Yıldız, bu projenin Türkiye geneline yayılmasını istediklerini ifade etti. Hatta önceki gün Sakarya'dan kendisine 'tweet' atan bir öğretmenin kendi okullarına da yazarları getirme noktasında yardım istemesi üzerine, geçen yılın yazarlarından Ahmet Ümit'ten emrivakiyle o okula gitme sözü aldı.

İstanbul genelinde geçen yıl başlatılan ''Yazarlar Okullarda'' projesi bu yıl da devam ediyor.

Kuralar çekilmeden önce yazarlar adına konuşmayı, geçen yılki projede yer alan polisiye yazarı Ahmet Ümit yaptı. Ümit, ''Darbe döneminde kitaplar televizyonlarda silâhların yanında adeta terörün bir parçası ve suç aleti gibi gösterilirdi. Bugün artık kitapların ve yazarların öğrencilerle buluşturulması, edebiyatın okullara gitmeme ve halka ulaşmama gibi bir durumunun olamayacağını açıklıyor.'' dedi.

Kurada 2012-2013 eğitim öğretim yılında Üsküdar'a temel eğitim kategorisinde Burhan Günel, lise kategorisinde ise Gökhan Arslan çıktı.


MEB


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir