Serbest Kıyafet Yardımlaşmayı Artırabilir

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Tarhan, itaat kültürünün kırılması noktasında önem taşıyan yeni uygulamayla öğrencilerin daha özgürleşip, öz güven kazanacağını söyledi.

Serbest Kıyafet Yardımlaşmayı Artırabilir
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Tarhan, uygulamanın mağdur öğrencilere yardım sorumluluğu yükleyeceğini vurguladı.

2013 - 2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren okullarda kılık kıyafet serbest hale geliyor.

Serbest kıyafet uygulamasıyla varlıklı olan ile maddi sıkıntıdan ötürü kıyafet alamayan öğrenciler arasındaki durumu değerlendiren Üsküdar Üniversitesi Rektörü, Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan uygulamanın artısı ve eksisiyle ele alınması gerektiğini söyledi. Yeni uygulamanın özgürlüğü ve girişimciliği teşvik edecek; tek tip ve özgüven kırıcı itaat kültürünü ortadan kaldırabilecek nitelikte bir uygulama olduğunu belirten Tarhan, ''Gençlerden hep girişimci ve özgüvenli olmaları istenir bunun için bu uygulama bir fırsat'' dedi.

Kıyafetin sınırsız olduğu okullarda sorumsuzluk riskinin de olabileceğinin altını çizen Tarhan, her yaşın alışkanlıklarının farklı olduğunu, uygulamayla marka tutkunluğu ve tüketim kültürünü teşvik edici bir riskin de göz ardı edilmemesi gerektiğini hatırlattı. Borca girerek marka ayakkabı, kıyafet almanın söz konusu olabileceğinin de üzerinde duran Tarhan bu durumun imkânları kısıtlı olan ailelerde sorun oluşturabileceğini kaydetti. Bunun önlenmesi adına koyu renk şartının getirilebileceğini de vurgulayan Tarhan, uygulamanın öğrencilere, hayatta daha fazla ve daha az şanslı olanlara nasıl davranmasının öğretilmesi anlamında da fırsat olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan uygulamanın mağdur olana yardım konusunda herkese sorumluluk yükleyeceğini de sözlerine vurguladı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir