IAAF Alimutu Bekele'nin peşini bırakmıyor

IAAF Alimutu Bekele için ikinci şikayete hazırlanıyor.

IAAF Alimutu Bekele'nin peşini bırakmıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Türk atletizmi Londra'da özlemini çektiğimiz başarılara imza attı. Ancak bir de madalyonun diğer yüzü var. Daha önce IAAF bizi dopinge karşı esnek tutumumuzdan dolayı CAS'a şikâyet etmişti. Şimdi Alimutu Bekele için ikinci şikayete hazırlanıyorlar. 49 sporcumuzun yakın takibe alınması ise cabası!

Mehmet Terzi tek aday olarak girdiği seçimde yeniden Atletizm Federasyonu başkanlığına seçildi. Buna hakkı da var. Çünkü bugün ülkemizin en başarılı başkanlarından biri. 2012 Londra'da zirve yapmamız ise onun başarısını taçlandırdı. Atletizmde yıllardır özlemini çektiğimiz olimpiyat madalyaları onun ve mesai arkadaşlarının projeleri sonucu geldi. Bütün bunlar Türk atletizminin aydınlık yüzü.

Doping var, ceza yok!
Bir de ayın karanlık yüzü var! Geçen yıl, Türkiye Anti-Doping Ajansı (TADA) ajanlarının Kulüplerarası 2. Kademe Atletizm Yarışları'nda sporculardan numune almak isterken federasyon yetkilileri ile yaşadığı sorunlar basına yansımış ve günlerce tartışılmıştı. Aslında bu gerilimin bir arka planı vardı. TADA iki hafta önce yapılan 1.Kademe Atletizm Yarışları'na baskın yapmış ve 5-6 sporcudan numune almıştı. Bunlardan ikisinin (Ali Ekber Kayaş, Nilgün Öztürk) numunesi pozitif çıktı. Gelgelelim Atletizm Federasyonu bu iki sporcuya ceza vermedi. TADA'nın raporları Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) ile Dünya Anti-Doping Ajansı'na (WADA) ulaşınca Türkiye Atletizm Federasyonu'nun başı derde girdi. Bu iki kurum federasyonumuzu uyardı. Değişen bir şey olmayınca da IAAF Türkiye'yi Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) şikayet etti. Şimdi bu davanın sonucu bekleniyor. Ancak iş burada bitmedi.

Biyolojik pasaportla takip
Bugünlerde Alimutu Bekele için IAAF Türkiye'yi ikinci kez CAS'a şikayet etmeye hazırlanıyor. Alimutu Bekele'nin Biyolojik Pasaportu'nu takip eden IAAF Doping Komisyonu, Bekele'nin doping yaptığı sonucuna varıyor ve Türkiye Atletizm Federasyonu'ndan ceza vermesini istiyor. Bizim federasyonumuz ise bu olayı da '0' ceza ile geçiştirince ikinci dosyamız da CAS'a gitmek üzere... Federasyonun dopinge karşı esnek tutumu sadece bununla da sonuçlanmıyor. Sporcularımız kara listeye alınıyor. IAAF geçtiğimiz yıl 17 atletimizi denetlemeye tabi tutuyor. Bu rakam, İngiltere ve Fransa'da 7, Almanya'da 6, Portekiz'de ise 3! TADA'nın kontrole aldığı sporcu sayısı ise 32! Yani bir yıl içinde toplam 49 sporcumuz yakın takibe alınıyor. Sanırım bu yüksek rakam fazla yoruma gerek bırakmıyor. Mehmet Terzi dikkat!


Fanatik - Hamit Turhan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir