'Android 2016'da Windows'u geride bırakacak

Geleneksel bilgisayar kullanımından tüketicileri hızla uzaklaştıran mobil cihazlar, dünyanın önde gelen şirketlerinin ana stratejilerini belirliyor.

'Android 2016'da Windows'u geride bırakacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Geleneksel bilgisayar kullanımından tüketicileri hızla uzaklaştıran mobil cihazlar, dünyanın önde gelen şirketlerinin ana stratejilerini belirliyor.

Yapılan en son araştırmalardan bir tanesi, mobil piyasasının hızına en iyi ayak uyduran ürünün Android işletim sistemi olduğunu gösterdi. Veriler, Android'in 2016'ya gelindiğinde dünyanın bir numaralı işletim sistemi olacağına işaret ediyor.

Mobil cihazlar, getirdikleri yeniliklerle hayatımızı hızla değiştiriyor. Mobilin gerektirdiği değişime ayak uydurabilen ve uydurmaya çalışan teknoloji şirketleri, birbirleriyle büyük bir mücadele içine girmiş durumda. Apple, tablet piyasasında üstünlük kurarken, Google, Android işletim sistemiyle akıllı telefon piyasasına neredeyse egemen olmak üzere. Microsoft, Windows 8 ve Surface ile rekabete ortak olurken, son beş ayda milyar dolarlar kaybeden Facebook, mobil stratejisiyle yeniden yükselişe geçti.

Mobil cihazların hız kesmeyen yükselişi, geleneksel kişisel bilgisayarları (PC) tüketiciden giderek uzaklaştırıyor. Küresel alanda PC satışları son 11 yılın en düşük seviyesine inerken, PC'lerin yerini alan dizüstü bilgisayarlar, notebook'lar ve mobil cihazlarda kullanılacak işletim sistemi de ayrı ve büyük bir rekabet alanı oluşturmuş durumda.

Teknoloji piyasasına odaklanan araştırma şirketi Gartner'ın yaptığı en son araştırmaya göre, 1985'ten bu yana dünyanın kabul ettiği birinci işletim sistemi Windows, 2016'da üstünlüğünü Google Android'e bırakacak.

Windows 8 yeterli olmayacak
Microsoft, dün ABD'nin New York kentinde yaptığı tanıtımda yeni işletim sistemi Windows 8 ve Surface tabletini tanıttı. Dünya genelinde Windows 7 kullanan 670 milyon bilgisayarın üstüne, yıl 2012 sonuna kadar 400 milyon bilgisayarın daha Windows 8'e geçmesi bekleniyor. Kısaca, yıl sonu itibariyle dünyada 1.5 milyar Windows 8 tabanlı cihaz olacağı tahmin ediliyor. Google kullanan mevcut cihaz sayısı ise 600 milyon.

Gartner, dört yıl içinde, önümüzdeki altı ay için öngörülen tablonun değişebileceğini belirtti. Şirket, 2016'da Android'in dünya genelinde 2.3 milyar cihazda kullanılacağını, Microsoft için aynı rakamın 2.28 milyar olacağını öne sürdü. Eylül 2012 itibariyle küresel akıllı telefon piyasasındaki payı yüzde 57.5 olan Android'in başarısı, bu tahminin gerçekleşebileceğini öne sürüyor.

Sadece dört yıl önce piyasaya sürülen Android, akıllı telefon piyasasında birince, tablet bilgisayar piyasasında ise Apple'ın ardından ikinci sırada.

Küresel PC nakliyatı, 2001'den bu yana en düşük seviyesine inerek, 2012'de yüzde 8 geriledi. Hızla mobil alana adapte olmaya çalışan Microsoft, bugün akıllı telefon piyasasının sadece yüzde 3'üne sahip. Windows 8 ile oldukça iddialı olan yazılım devinin, önümüzdeki yıllarda Android ile ciddi bir rekabete gireceği kaçınılmaz görünüyor.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Teknoloji

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir