İstanbul'un Ders Zili Üsküdar'da çaldı

2012-2013 eğitim-öğretim yılı Üsküdar Saffet Çebi İlköğretim okulunda yapılan törenle açıldı.

İstanbul'un Ders Zili Üsküdar'da çaldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

2012-2013 eğitim-öğretim yılında ders zili bugün çaldı. İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 700 bin öğrenci ders başı yaparken yeni ders yılının başlamasına ilişkin program üst düzey bürokratların katılımıyla Üsküdar Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen ve pek çok yeniliği içeren 4+4+4 eğitim sistemi de uygulanmaya başladı. Üç kademeye ayrılan eğitim sistemi, birinci kademe 4 yıl süreli ilkokul, ikinci kademe 4 yıl süreli ortaokul, üçüncü kademe 4 yıl süreli lise olarak düzenlendi. Yeni düzenlemeyle ilkokul, ortaokul ve liselerin birlikte veya birbirinden bağımsız oluşturulması imkânı getirildi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 700 bin öğrenci ders başı yaparken yeni ders yılının başlamasına ilişkin program üst düzey bürokratların katılımıyla Üsküdar Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına ilişkin olarak Üsküdar Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen programa; TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haşmet Cihangir Kadakal, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İl Özel İdaresi temsilcileri, okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrenciler, öğrenci andını hep birlikte söyledi. Okul öğrencilerinden Aylin Erdem, ''Atatürk Gülümsedi Öğretmenim'' başlıklı şiiri okudu.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Uçma, törendeki konuşmasında, her çağın kendine özgü eğilimleri olduğuna değinerek, ''Çağımızın trendi, bilişim, teknoloji, iletişim ve özgürlüktür. Bu 4 trendi yönetemeyen aileler ayakta kalamaz'' dedi. Uçma, sağlık, ekonomi, uluslararası politika alanlarında olduğu gibi eğitimde de olumlu mesafeler kat edileceğini söyledi.

MEB Müsteşar Yardımcısı Ersöz ise bugün 17 milyona yakın öğrenci ve 800 civarında öğretmenin 2012-2013 eğitim öğretim yılına başladığını kaydetti. Dünyada ülkelerin ekonomik, kültürel, sosyal açıdan rekabet içerisinde bulunduğunu belirten Ersöz, ''4+4+4 sistemi ile ülkemizin sahip olduğu insan gücünün eğitim düzeyini yükseltmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Ersöz, söz konusu sistem ile eğitim sisteminin esnekleştirmesi ve demokratikleştirilmesinin bir diğer hedef olduğunu dile getirerek, okullardan velilerin de öğrenciler kadar yararlanması gerektiğini söyledi. Ortaokulda 24, lisede 18 seçmeli ders konulduğuna değinen Ersöz, seçmeli dersler ile tek tip birey yetiştiren eğitim sistemine son vermeyi istediklerini vurguladı.İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, törendeki konuşmasında, son 10 yıldır eğitimde reform niteliğinde çalışmalar, 4+4+4 sistemi ile milli eğitimde köklü değişiklikler yapıldığını anlattı.

İstanbul'daki eğitim süreçlerini yeni sisteme hazırlamak için çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Yıldız, bu yıl eğitime 4 bin 900 yeni derslik kazandırdıklarını söyledi. Yıldız, okul ve derslik sayılarında artış olduğunu dile getirerek, İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla eğitim öğretim yılına hazırlandıklarına ve hayırseverlerin katkılarına değindi.

Velilerin eğitim sürecine katkı sağlamasını arzu ettiklerini ifade eden  Yıldız, ''Bu yıl eğitime yeni başlayan çocuklarımızla birlikte, 2 milyon 600 bin çocuğumuzla eğitim öğretime başlıyoruz. 4 bin 545 okulda 58 bin 900 derslikte 110 bin öğretmenle eğitim sürecimizi başlatmış oluyoruz'' diye konuştu.

Törende bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise ''Tarih ve Kültür Şehri'' Üsküdar'da yeni bir eğitim öğretim sezonunun başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Belediye olarak eğitime katkı adına öğrencilerin faydalanabilmeleri için spor salonları, derslikler, toplantı salonları yaptıklarını söyleyen Mustafa Kara, yeni öğretim sezonuna girilirken Saffet Çebi İlköğretim Okulu bünyesine kattıkları Spor Salonu'nu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

2012-2013 eğitim-öğretim yılı Üsküdar Saffet Çebi İlköğretim okulunda yapılan törenle açıldı.

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma, MEB Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler'in konuşmaları sonrası protokol davetlileri, 1. Sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar dilediler. Davetliler daha sonra okul bünyesinde hizmete giren yeni spor salonunu da gezdiler.

YARI YIL 25 OCAK'TA BİTECEK
Yeni eğitim öğretim yılının birinci dönemi 25 Ocak 2013'te sona erecek. Yarıyıl tatili 28 Ocak-8 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı ise 11 Şubat 2013'te başlayacak ve 14 Haziran 2013'e kadar sürecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2013 Cuma günü başlayacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir