Mustafa Kara: Sporu tabana yaymak istiyoruz

Üsküdar Belediye başkanı Mustafa Kara, ''atletizmde kazanılan başarının ardından sporu daha fazla kişiye ulaştıracağız'' dedi.

Mustafa Kara: Sporu tabana yaymak istiyoruz
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediye başkanı Mustafa Kara kanal 24'te yayınlanan Olimpiyat Ateşi programına konuk oldu. Başkan Kara, Aslı Çakır Alptekin ve Gamze Bulut'un başarısının altında yatan sırrı açıkladı.

ASLI SPORA 12 YAŞINDA HENTBOL İLE BAŞLADI
Mustafa Kara; biz sporu tabana yaymak istiyoruz. Elimizde binlerce öğrenci var. Bu süreçte beden eğitimi öğretmenlerimize büyük iş düşüyor ve kendileriyle büyük bir organizasyon içerisindeyiz. Misal bakın şampiyonumuz Aslı Çakır Alptekin 12 yaşında hentbol oynayarak başlamış. Yani bu işler küçük yaştan itibaren oluyor.

BİLEK GÜREŞİNDE BİR DÜNYA ŞAMPİYONU
Esra Kiraz diye bir kızımız var. İmam Hatip'te beden eğitimi hocası sol bileğinin çok güçlü olduğunu görüyor. Şimdi bu kızımız bize bağlı bir sporcu ve dünya şampiyonlukları var.

DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLDU
Atletizm'de antrenör için bonservis bedeli yok. Maaşlar cüzi aynı zamanda sponsor bulabiliyorsunuz. Bu yüzden belediyelerin bu işe el atması lazım. 60 bin öğrenciden 200 kişiyi seçiyoruz. Bu işi 170 beden eğitimi öğretmeni yapıyoruz. Biz bu işleri yaparken diğer belediyelere de örnek oluyoruz. Şimdi Pendik belediyesi ve birkaç belediye bu işlere el attılar. Bir de artık bu tür işlerle bakanlığın ilgilenmesi lazım. diyerek sözlerini tamamladı.

FEDERASYON'DAN KARA'YA TEŞEKKÜR
Programa Atletizm Federasyonu başkanı Mehmet Terzi bağlanarak önce oyunculara ardından Kara'ya teşekkür etti. Terzi; 2012 Londra olimpiyatlarında 7 final koştuk. 1500 metre finalinde Aslı ve Gamze'nin başarısı bir ilktir. Bu başarıda birlikten neler doğacağını gösterdik. Bu süreçte önce sporcularımıza ardından başkanımıza ve diğer tüm destekçilere teşekkür ediyorum dedi.


kralspor.ensonhaber.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir