Olimpiyatın ikinci altını Üsküdar'a!..

Londra 2012 Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Üsküdar Belediyespor atleti Aslı Çakır Alptekin Üsküdarlılara gurur dolu bir gece yaşattı.

Olimpiyatın ikinci altını Üsküdar'a!..
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Londra 2012 Olimpiyatlarında gurur dolu bir gece daha yaşadık. Bayanlar 1500 metre final mücadelesinde atletlerimizden Aslı Çakır Alptekin 4:10.23'lük derecesiyle altın, Gamze Bulut ise gümüş 4:10.40 ile madalya kazandı. Helsinki'de 1500'de ilk iki sırayı paylaşan Aslı Çakır Alptekin ile Gamze Bulut elde ettikleri derecelerle ülkemizin gururu oldular.

Kontrollü ve yavaş başlayan yarışın ilk turunu Gamze Bulut lider tamamlarken Aslı Çakır Alptekin üçüncü sırada yer aldı. Son iki tura Gamze lider girerken Alptekin beşinci sıradaydı. Son 400 metre ise inanılmaz bir yarışa sahne oldu. Son tura dördüncü sırada giren Aslı yarışın bitimine 200 metre kala müthiş bir atak yaptı. Son 100 metrede inanılmaz bir sprint yapan Alptekin 4.10:23'lük derecesiyle altına uzanırken son düzlükte Aslı'nın peşine takılan Gamze Bulut da gümüş madalya kazanarak ülkemize inanılmaz bir gece yaşattılar. Yarışta üçüncülüğü Bahreynli Jamal Maryam Yusuf 4:10.74 ile elde etti.

Londra 2012 Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Üsküdar Belediyesporcusu Aslı Çakır Alptekin Üsküdarlılara gurur dolu bir gece yaşattı.

Üsküdar'dan Londra'ya altına yolculuk!..
2012 yılında Helsinki'de düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede ilk sıra Üsküdar Belediyesi'nin başarılı sporcusu Aslı Çakır Alptekin'in olmuştu. Ancak birçok otorite başarıyı alkışlasalar da bunun bir tesadüf olduğunu düşünüyordu. Acaba bu başarı gerçekten tesadüf olabilir miydi? Çünkü Türk sporunun en büyük hastalığı devamlılık olmayışıydı. Ancak yine 2012 yılında İstanbul'da yapılan Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda Aslı Çakır Alptekin'in kazandığı bronz madalya Süreyya Ayhan'dan sonra bu mesafede çok iyi bir sporcunun yetiştiğinin bir kanıtı gibiydi adeta!..

Londra Olimpiyatları'nda 20 yaşındaki Gamze Bulut ile Aslı Çakır Alptekin, kendilerinden bir gün önce piste çıkan ve büyük bir mücadele sonrası Olimpiyat beşinciliğini kazanan Nevin Yanıt'ın açtığı yoldan gidip finale yükseldiler. Hem de çok ciddi koşular yaparak...

Londra 2012 Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Üsküdar Belediyesporcusu Aslı Çakır Alptekin Üsküdarlılara gurur dolu bir gece yaşattı.

Önce piste Aslı Çakır Alptekin çıktı. Yarı final mücadelesinden iki gün önceki seçmelerde bir ara iç kulvarda sıkışan ve 4:13.64'lük derecesi ile üçüncülüğü kazanan Avrupa Şampiyonu artık dersini almıştı. Bu kez kendisini o kıskaca sokmadı. Ön grupta kaldı, temposunu azaltmadı. Etiyopya kökenli Bahreynli Mimi Belete, ona bir omuz attı. Aslı da boş durmadı. Bir omuz da ondan geldi. Boyunun ölçüsünü alan Bahreynli, önünü ilikleyip yoldan çekildi. Sonrası 4:05.11 ile gelen birincilik oldu. Artık sırada büyük final ve özlemle beklediğimiz altın madalya vardı.

10 Ağustos Cuma gecesi saatler 22.55'i gösterirken Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut ile birlikte Olimpiyat Stadı'nda sahne aldı. Atletlerimiz, kendilerinden bir gün önce ülkemize Taekwon-do'da altın madalya kazandıran Servet Tazegül'ün elde ettiği başarının morali ile pistlerdeki yerlerini aldılar. Onların da tek amacı sarı ve beyaz renkli madalyalara ulaşabilmekti. Elbette öncelikle tercihimiz sarı olanıydı. Ancak her ikisinin de Türkiye'ye gelmemesi için hiçbir neden de yoktu. Hele hele yarıştan bir gün önce hocalarının ülkemize altın madalya kazandırmak için elbirliği yaparak taktik belirlemeleri işlerini iyice kolaylaştırmıştı.

Londra 2012 Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Üsküdar Belediyesporcusu Aslı Çakır Alptekin Üsküdarlılara gurur dolu bir gece yaşattı.

Elektronik başlama sesi ile birlikte Aslı Çakır Alptekin, arkasına 70 milyon Türk'ün duasının kuvvetli rüzgârını alarak koşmaya başladı. Yarışı uzun süre lider götüren bir diğer gururumuz Gamze Bulut son 400 metreye kadar önde götürdüğü yarışta ablası Aslı'ya son turda adeta koridor açtı. Yarışın son 200 metresinde adeta kanatlanan Aslı Çakır Alptekin önce Gamze'yi sonra Etyopya'lı ardından da Bahreynli rakiplerini geride bıraktıktan sonra son düzlüğe lider girdi. Son düzlükte temposunu koruyan Aslı, Türkiye'ye ve Üsküdar'a o ifade edilemez sarı renkli madalyayı kazandırdı. Gamze ise 4.10:40'lık derecesiyle gümüş madalyaya ulaştı.

Yarış bittiğinde tribünlerden gelen Türk bayrağına sarılarak gözyaşlarına boğulan Aslı Çakır Alptekin'i ilk kutlayanlardan biri de Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara oldu. Kara, yarış sonrası telefonla aradığı Aslı'ya Üsküdarlıların tebrik ve selamlarını ileterek Türkiye'nin ve Üsküdar'ın medarı iftiharı olduğunu söyledi. Alptekin'in elde ettiği bu büyük başarının altında uzun süredir sistemli, planlı, programlı ve azimli çalışmanın yattığını belirten Mustafa Kara, Üsküdar Belediyesi'nin sporu tabana yayma yönündeki çalışmalarının ne kadar olumlu sonuçlar doğurduğunun en büyük kanıtının Aslı Çakır Alptekin olduğunu ifade etti.

Londra 2012 Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Üsküdar Belediyesporcusu Aslı Çakır Alptekin Üsküdarlılara gurur dolu bir gece yaşattı.

Alptekin: ''Son 200 metrede halkımızın enerjisiyle gittik''
Aslı Çakır Alptekin yaptığı açıklamada, ''Bütün Türkiye'ye teşekkür ediyoruz. Bütün Türkiye'den dualarını istedik. Son 200 metrede onların enerjisiyle gittik. Bu madalyayı bütün Türkiye'ye armağan ediyorum. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. Başbakanımız bu madalyalarla geleceğe umut baktığını ve çok mutluğu olduğunu söyledi. En büyük hayalimize ulaştık. Artık gerisinin çerez olduğunu düşünüyorum. Bütün Türkiye ağladı, bunu biliyoruz. Herkese duaları için teşekkür ediyorum'' dedi.

Londra 2012 Olimpiyatlarında altın madalya kazanan Üsküdar Belediyesporcusu Aslı Çakır Alptekin Üsküdarlılara gurur dolu bir gece yaşattı.

Çıplak ayaktan Altın madalyaya!..
Olimpiyatlarda ülkemize güreş ve halter branşı dışında ilk altın madalyayı kazandıran ve kulübü Üsküdar Belediyesi'nde başarıdan başarıya koşan Aslı Çakır Alptekin çıplak ayakla koştuğu günleri hiç unutmuyor. Aslı Çakır Alptekin bu konudaki anısını şöyle anlatıyor:

''İlkokul dördüncü sınıftaydım, o zamanlar kros yarışları yapılıyordu. Bez ayakkabılarla yarışıyorduk. Ayakkabıları pazardan alıyorduk. Yarış içinde ayakkabı ayağımı acıttı. Çıkarttım, çıplak ayakla koşmaya başladım. Bunu gören federasyon başkanı beni yanına çağırdı. Ayakkabı numaramı sordu ve bir dahaki yarışta bana kırmızı ayakkabı getirdi. Ondan sonra atletizme dört elle sarıldım''

Aslı'nın uğuru evlilik yüzüğü
Aslı Çakır Alptekin uğura inanıyor. Uğurunun evlilik yüzüğü olduğunu belirten Alptekin her yarış öncesi alyansını öptüğünü belirterek, ''Müsabakadan önce ve sonra mutlaka yüzüğümü öperim. Bana uğurlu geliyor. Yine uğurlu geldi. İyi bir yarış çıkaracağıma inanıyordum. Hedefim derece değil, madalyaydı. Hep başarıyı hedefledim. Kimi zaman eleştiri okları üzerimize çevrildi. Bu günlere kolay gelmedik'' dedi.

ASLI ÇAKIR ALPTEKİN
Üsküdar Belediyesi sporcusu, 1985'te doğdu. 2011 yılında Çin'de yapılan Yaz Üniversite Oyunları'nda ve 2012'de Helsinki'de gerçekleştirilen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metrede altın kazandı. Alptekin ayrıca 2012 yılında İstanbul'da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda da bronz madalya aldı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir