Üsküdar'ın altın kızları Türkiye'nin gururu oldu

Üsküdar Belediyesi sporcuları Aslı Çakır Alptekin ve Gülcan Mıngır Helsinki 'de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ülkemize 2 altın madalya kazandırarak ülkemizin gururu oldular.

Üsküdar'ın altın kızları Türkiye'nin gururu oldu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Helsinki'de Üsküdar rüzgarı
Üsküdar Belediyesi sporcuları Aslı Çakır Alptekin ve Gülcan Mıngır Helsinki'de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda ülkemize 2 altın madalya kazandırarak ülkemizin gururu oldular.

Üsküdar'ın altın kızları Türkiye'nin gururu oldu
Helsinki Olimpiyat Stadyumu'nda yapılan şampiyonada ilk olarak bayanlar 3000 metre engelli finalinde yarışan Gülcan Mıngır, 9:32.36'lık derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı. 8. kulvarda başladığı yarışta kendine ilk grupta yer bulan milli atlet, yarışın bitmesine bir tur kalaya kadar ikinci sırada koştu. Son turun başlarında ilk sıraya yükselen Gülcan Mıngır'ın hemen arkasındaki rakibi Ukraynalı Svitlana Shmidt'in tüm çabalarına rağmen liderliğini korudu ve 9:32.36'lık derecesiyle altın madalyayı boynuna taktı. Türkiye rekortmeni milli atlet, şampiyonada madalya kazanan ilk kadın atlet oldu.

Mıngır: Aslında ilk 3 için gelmiştim
Milli atlet Gülcan Mıngır, yarışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Aslında ilk 3 için gelmiştim ancak seçmelerden sonra altın madalya kazanabileceğime inandım'' dedi.

Kontrollü bir yarış koştuğunu belirten Avrupa şampiyonu atlet, ''Son 200 metrede hızlı ve dayanıklı olan kazanacaktı, bunu başardım. Aileme, Türkiye Atletizm Federasyonu'na, kulübüm Üsküdar Belediye Spor'a ve tüm Türkiye'ye teşekkür ederim'' diye konuştu.

Aslı Çakır'dan 1500 metrede altın madalya
Dünya Salon Atletizm Şampiyonaları tarihinde Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran Aslı Çakır Alptekin ise şampiyonanın 5. gününde piste çıkarak ülkemize bir altın madalya daha kazandırdı.

1500 metre yarı finallerinde serisinde 4:09.44'lük derecesiyle ikinci olarak finale yükselen Aslı Çakır Alptekin, Pazar günü yapılan final mücadelesinde de çok başarılı bir performans sergiledi.

Yarışın süresince olağanüstü bir performans sergileyen Alptekin, yarış süresince orta sıralarda mücadele ettiği mücadelede son tura girilirken büyük bir atak yaparak liderliğe yükseldi. Son turda Avrupalı rakiplerine büyük fark atan Aslı Çakır Alptekin, en yakın rakibi Gamze Bulut'un yaklaşık 1 saniye önünde 4.05.32'lik derecesiyle altın madalyaya ulaşarak Türk bayrağını gönderin en üstüne çektirmeyi başardı.

Yarış sonrası yaptığı açıklamada çok büyük mutluluk yaşadığını dile getiren Aslı Çakır Alptekin, yarış süresince tüm Türkiye'nin gücünü arkasında hissettiğini, bu güçle finish çizgisini en önde geçtiğini ifade etti. Alptekin, elde ettiği başarıların en büyük nedeninin başta Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara olmak üzere kendisine verilen maddi ve manevi destek olduğunun altını çizdi.


Üsküdar 34 - Ajanslar


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir