Biltek Koleji'nde Bilim Kültür Sanat Şenliği

Özel Biltek Koleji Haziran ayı başında düzenlemiş olduğu Bilim Kültür Sanat Şenliği'nde, öğrencilerin yıl içerisinde hazırlamış olduğu projeler sergilendi.

Biltek Koleji'nde Bilim Kültür Sanat Şenliği
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Oldukça renkli geçen etkinliğe Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin de katıldı. Protokol konuşmalarının ardından yapılan açılıştan sonra, Biltek Koleji Çocuk Mehter Takımı seslendirdiği marşlarla büyük alkış aldı. Kolejin katlarında yer alan birbirinden özel projelerin gün boyu sergilendiği şenlikte model roket fırlatılmasından, sodyum patlamasına, sulu ateş ve volkan patlaması gösterisinden şekerin harareti deneylerine kadar birçok ilginç gösteri gerçekleştirildi.

Bilim Kültür Sanat Şenliği katılımcılarının ücretsiz olarak izleme imkânı bulduğu bir başka gösteri ise Planetaryum-Uzay Gözlemevi oldu.

Çok sayıda önemli projenin yer aldığı şenlikteki bazı ilginç projeler şunlar:
Yeşil Adımlar Kulübü öğrencileri, yaptıkları su analizi deneyinde içtiğimiz su markalarının ve evimizdeki musluk sularının kalite değerlerini tespit ettiler. Buna göre Üsküdar ilçesi birçok ilçenin suyunu geride bırakarak içme suyu kalitesi en iyi olan ilçeler arasına girdi. Analiz çalışması, şenlik kapsamında ziyaretçilere canlı performansla sunuldu.

Çevre bilincinin aşılanmasına yönelik yapılan diğer bir çalışmada ise; deterjan sularının bünyesinde bulunan fosfat ve sülfat iyonlarını absorbe eden ve çevreye salınımını en aza indirgeyen proje TÜBİTAK bünyesinde gerçekleştirilen ''Bu Benim Eserim Proje Yarışması''nda Marmara Bölgesi'nde dereceye girdi.

Biltekli öğrencilerin BKS şenliğinde sergiledikleri en ilginç projelerden biri de model roket çalışmasıydı. Projeyi hazırlayan öğrencilerin Bilim Kulübü önderliğinde yıl içinde yapmış oldukları model roket, izleyenlerin büyük ilgisi ve alkışları ile fırlatıldı. Astonomi ve Uzay Bilimlerine meraklı ve ilgili Biltekliler, aynı zamanda geleceğin mucit bilim insanlarından olacaklarını gösterdiler.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na ''IR ile Nötr Güvenlik'' isimli projesi ile katılan diğer bir Biltek Koleji öğrencisi ise, evlerimizde kullandığımız prizlere elektrik çarpmasını engellemek için geliştirdiği yeni yöntemin sunumunu yaptı.

Gösterilere katılan ve standları tek tek gezen Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, açılışını yaptığı Bilim Kültür Sanat Şenliği'ne katılanlara verdiği mesajda; 2011-2012 öğretim yılında Biltek Koleji'nin gerek Üsküdar ilinde gerekse tüm yurt çapında elde etmiş olduğu başarılardan dolayı tebrik ederek, önümüzdeki SBS ve LYS'ye girecek olan öğrencilere başarılar diledi. Ardından Biltek Koleji anı defterine de şu notları kaydetti:

''Bugün Özel Biltek Koleji'nin Bilim Kültür Sanat Şenliği açılışını yaptık. Mehteran takımı çok güzeldi. Projeler mükemmeldi. Özellikle Salacak'tan Sarayburnu'na geçen tüp geçit, eski adıyla Hüdayi yolu ve Harem tren yolu çok güzeldi. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Herkese teşekkür eder, başarılar dilerim.''

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Özel Biltek Koleji Haziran ayı başında düzenlemiş olduğu Bilim Kültür Sanat Şenliği'nde, öğrencilerin yıl içerisinde hazırlamış olduğu projeler sergilendi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir