Bir İlk Daha; Üsküdar Çocuk Üniversitesi

Türkiye'de kurulması planlanan ''Çocuk Üniversiteleri'' oluşturma çalışmalarının ilk adımı Üsküdar'da atıldı.

Bir İlk Daha; Üsküdar Çocuk Üniversitesi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Çocuk Üniversitesi çocukları geleceğe hazırlayacak

Çocukların erken yaşta bilimle tanışması, bilim okuryazarlığı edinmesi, bilimsel düşünme, sorgulama, eleştirel yaklaşım becerilerini kazanması ve tüm bunları sanatın desteği ile gerçekleştirmesi amacıyla Türkiye'de kurulması planlanan ''Çocuk Üniversiteleri'' oluşturma çalışmalarının ilk adımı Üsküdar'da atıldı.

Yerel yönetimlerle üniversite işbirliği sonunda kurulacak olan Üsküdar Çocuk Üniversitesi'nin protokolü Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur arasında imzalandı. İlköğretim çağındaki çocukları bilime teşvik etmek ve yeni nesil bilim adamlarının temelden sağlam eğitim alarak yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan eğitim projesi, yerel yönetimlerle üniversite işbirliği arasında gerçekleştirilen YÖK onaylı ve ücretsiz ilk üniversite projesi olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, projenin başlatılması kadar devam ettirilmesi yönünde kararlılığın büyük önem taşıdığını belirtirken çocukların ve ailelerinin doğru kanalize edilmesi sonrası son derece verimli bir üniversite çalışmasının ortaya çıkacağına inandığını ifade etti.

Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur ise yaptığı konuşmada Üsküdar Belediyesi'nin başta bilgievleri faaliyetleri nedeniyle çocuklara verdikleri önemi gördüklerini, kendilerinin de bu bilgi birikimini kullanmak istediklerini, bu nedenle de Üsküdar Belediyesi ile işbirliğine gittiklerini belirtti. Çocukları kabiliyetleri doğrultusunda yönlendirme amacında olduklarını belirten Prof. Dr. Okur, erken yaşta bilimle tanışan çocukların uzun vadede kaliteli bilim insanı olacaklarına inandıklarını ve bu yüzden de Çocuk Bilim Eğitim Merkezi'ni kurduklarının altını çizdi.

Üsküdar Bilgi Evleri'nin koordinesinde gerçekleşen proje, yeterliliği tüm toplum ve eğitimciler tarafından sorgulanan bir eğitim sisteminde yetenekleri körelen çocukların, üniversiteye geldiklerinde, meraklarını, ilgilerini yitirmiş, sorgulamayan, iş bulabilmek umuduyla ya da sadece toplumsal gerekliliklerden dolayı üniversite okuyan gençler olmalarını engellemek amacıyla hazırlandı.

Üniversite programı ise bilim ve sanat olmak üzere iki temel üzerine oturuyor. Çocuklar üniversiteden ücretsiz olarak faydalanabilirken, giderler ise Üsküdar Belediyesi ve Medeniyet Üniversitesi tarafından karşılanacak.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Türkiye'de kurulması planlanan ''Çocuk Üniversiteleri'' oluşturma çalışmalarının ilk adımı Üsküdar'da atıldı.

Üniversitede yer alması planlanan akademi ve programlar ise şu şekilde sıralanıyor;

1- Sağlık ve Tıp Bilimleri Akademisi
- Nörobilim Okulu
- Bedenimizi Tanıyalım Okulu
- Ağız ve Diş Sağlığı Okulu
- Mikro Organizmalar Okulu
- Çocuk Ruh Sağlığı Okulu

2- Sanat Akademisi
- Tiyatro Okulu
- Resim Okulu
- Müzik Okulu
- El Becerileri Okulu

3- Spor Akademisi
- Tenis Okulu
- Yüzme Okulu
- İzcilik Okulu
- Zekâ Oyunları Okulu

4- Fen Ve Doğa Bilimleri Akademisi
- Uzay Bilimi Okulu
- Robot Teknolojileri Okulu
- Nanoteknoloji Okulu
- Canlıları Tanıma Okulu
- Böcek Okulu

5- İnsan Ve Toplum Bilimleri Akademisi
- Demokrasi Okulu
- Örnek Şahsiyetler ve Başarı Öyküleri Okulu
- Medya Okulu
- Kent ve Kentlilik Bilinci Okulu
- Trafik Okulu

6- Medeniyet Akademisi
- İslâm Medeniyeti Okulu
- Sanat ve Medeniyet Okulu
- Tıp ve Medeniyet Okulu
- İnsan ve Medeniyet Okulu


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir