Çengelköy'de Pilav Günü Şenliği

Çengelköy İlköğretim Okulu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 11.'si düzenlenen geleneksel pilav şenliği Çengelköylülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Çengelköy'de Pilav Günü Şenliği
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Çengelköy İlköğretim Okulu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 11.'si düzenlenen geleneksel pilav şenliği Çengelköylülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay ve yönetiminin çok büyük özveri ile hazırlamış olduğu 11. geleneksel pilav gününe bu yıl onur konuğu olarak Atletizmde Dünya 3.'sü olan Üsküdar'ın Şampiyon Sporcusu Aslı Çakır Alptekin de katıldı.

AK Parti İstanbul Bölge Milletvekili İdris Güllüce, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, Hilmi Türkmen, Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran ve eşi Hasan Gülbaran, AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yarcımcısı Adem Kaan Pehlivan, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi Osman Aydın, Şerif Terzi, İl genel meclis üyesi Zeki Bıyık, Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı Mustafa Dereci, Üsküdar Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Mustafa Gürlü, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri, sanatçılar, öğretmenler, eski ve yeni mezunlar, öğrenci velileri, Çengelköylüler, çok sayıda davetli ve basın mensupları katıldı.

Şenliğin özel yemeği olan geleneksel pilav dağıtımı yapılmasıyla program başlarken bu sene diğer şenliklerden farklı olarak şenlik canlı yayında Medya TV'den yayınlandı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması başlayan programda açılış ve selamlama konuşmasını Okul Müdürü Ali Yaşar Düzcü yaptı. Düzcü, ''Bu yıl 11.'sini düzenlediğimiz eski ve yeni mezunlarımızı buluşturduğumuz pilav günümüze hoşgeldiniz. Bu programın hazırlanmasında büyük emekleri olan okul aile birliği başkanı ve yönetim kuruluna, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin'e teşekkür etti.'' Okulun dönem içinde yaptığı çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

Protokol konuşmalarında ise Okul Aile Birliği Başkanı Esat Kalay ''Tarihi bir mekandayız 111 yıllık bir eğitim çınarı altındayız. Allaha hamd olsun ki böylesine güzel bir eğitim kurumunda bizede burada eğitim adına hizmet etmeyi nasip etti. Yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımıza hizmet edebilmek onlara birşeyler katabilmek, onlar adına birşeyler yapabilmek herhalde hizmetlerin en güzeli olsa gerek. Bundan 11 yıl önce başlatmış olduğumuz bu pilav şenliğini bugün bu muhteşem manzarayı gördüğümde şölen havasına dönmüş bu manzarayı gördüğümde ne kadar doğru bir karar aldığımızı ne kadar isabetli bir karar aldığımızı o gün ki yöneticilerimizden bugüne kadar çalışan hizmetlilerinden öğretmenlerimize okul aile birliğimizden temsilcilerimize sevgili velilerimize kısaca şunu söylemek istiyorum; 'Bir başarı varsa çalışamların tamamıyla birlikte bir bütün olduğunda var.' yoksa Esat Kalay tek başına hiçbirşey değil. Sayın belediye başkanımıza huzurlarınızda teşekkürü minnet borcu olarak ifade etmek isiyorum. Çünkü bizim eğitim adına hiçbir talebimizi geri çevirmedi. Eğitim-Öğretim adına istediğimiz hiçbir talebimizde bize hayır demedi'' dedi.

ESAT KALAY'IN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Tarihi bir mekandayız 111 yıllık bir eğitim çınarı altındayız.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin ise; ''Üsküdarımızdan sınavlara girip başarılı olan öğrencilerden ilk 100'e giren öğrencilerin ehliyetlerini ve harç paralarını vermeyi taahhüt ettiklerini, üniversite sınavlarında Türkiye birincisi olana bir araba verelim dedik, Belediye Başkanımızla paylaştığımda ise gülümsedi değerli başkanımız 'Az olmaz mı?' dedi. İlk 3'e giren öğrencilerimize arabayı değerli başkanımız verecek buradan hayırlı olsun. Buda Üsküdar'a mahsus bir ödüldür. İşte belediye başkanımız bu kadar eğitim için çömert adeta ağa gibi davranan bir belediye başkanıdır'' sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara da, ''Kimi semtler vardır, mahalleler vardır. Bilinirlikleri şehirlerden de öte bilinir. Şimdi Kız Kulesi'ni düşünün Türkiye'nin daha önündedir. Yurt dışına gittiğinizde İstanbul'u temsil etmekten öte Türkiye'yi temsil eder. Ve bir bakarsınız ki Üsküdarımızın içerisinde Çengelköy Üsküdar'ı temsilden daha öne geçmiştir. Ve bir bakıyorsunuz ki Salacağımız, Beylerbeyimiz ama inanın bunun içerisinde Çengelköy ayrı bir markadır. Kendi içerisinde bir bilinirliği vardır. Ve Çengelköyün içerisinde de Çengelköy İlköğretim okulu ve Esat Kalay vardır. Biz bütün programlarımızı düzenlerken ola ki kardeş belediyelerle ilgili bir gezimiz varsa, ola ki Ankara'da bir işimiz varsa önce acaba pilav günü ne zaman yapılıyor. Aman o programı ıskalamayalım, aman o programı es geçmeyelim diye yönetim kuruluyla beraber böyle bir çalışma içerisindeyiz. Ben daha öncede katıldım sizlerle buluştum. Bir iş adamı kimliğiyle katıldım, meclis üyesi kimliğiyle katıldım ve şimdi belediye başkanı olarak varım ama Üsküdar'da var olduğumuz müddetçeki Üsküdarlıyız hepimiz inşallah daha nice nice mezunlar vereceğiz burada ve beraber olacağız. Bir müjde ile huzurlarınızdan ayrılmak istiyorum. Çocuklarımız spor yapıyor. Bir çok etkinlerimiz için malesef salonlarımız yok. Üsküdar'da kapalı ısıtmalı bir tane yüzme havuzumuz yok değil mi? Arkadaşlar 4 tane yüzme havuzu yapıyoruz. Bunlardan bir taneside Çengelköy Su Sporları Merkezi. Şuan inşaat çalışmalarına devam ediyoruz. Tam 18 metre kot farkı var. Engin caddesi üzerinde 6 bin metre kare üzerinde bir alan ve inşallah seneye bu zamanlarda kullanıcaz. Tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum'' dedi.

MUSTAFA KARA'NIN KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üsküdarımızın içerisinde Çengelköy Üsküdar'ı temsilden daha öne geçmiştir.

Programa katılan AK Parti İstanbul Bölge Milletvekili İdris Güllüce ise, ''Biraz önce çocuklarımızın buradan mehterle girişini gördük. Bu ruhu verdiği için bu ruh yükünü çocuklarımıza verdiği için okul idaresine ve aile birliğine teşekkür ediyorum. Sizleri kutluyorum burada bir güzellik var. Ben kaç defadır geldiğimi bilmiyorum. Her senede nasıp oluyor bu senede nasip oldu. Allah bu güzelliği devam ettirsin. Çok insan vardır kapısının bir ötesindeki meseleyi bilmez. Siz okulunuzla Çengelköyünüzle ilgileniyorsunuz dertleniyorsunuz. Okul idaresine ve aile birliğine tekrar teşekkür ediyorum'' dedi.

Şenlikde okulun tarihinin daha iyi anlaşılabilmesi için tarihi kayıtlar, gazete küpürleri, okul tarafından hazırlanan dergi ve kitapcıklar ziyaretçilerle paylaşıldı. Halk Oyunu ekibi ÜFTÜD, Metin Şamdan, Eda Karaytu, yerel sanatçılardan söylediği şarkı ve türkülerle programa katılanlara güzel dakikalar yaşattı.

Pilav Günü'nde balarılı olan öğrencilere hediyeler verilirken, onur konuğu Atletizmde Dünya 3.'sü Üsküdar'ın Şampiyon Sporcusu Aslı Çakır Alptekin, yerel sanatçılara, sponsor firmaların temsilcileri ve medya tv yöneticilerine plaket hediye edildi.

Yine pilav gününün düzenlenmesinde büyük emekleri olan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'ya bir ebru tablosu hediye edilirken TOGEM başkanı Saadet Gülbaran hanım efendiye de eğitime yapmış olduğun katkılardan dolayı birer tablo hediye edildi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Çengelköy İlköğretim Okulu'nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 11.'si düzenlenen geleneksel pilav şenliği Çengelköylülerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir