Üsküdar'dan Hayata Gülümsediler

6. Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, Üsküdar Burhan Felek Atletizm Sahası'nda yaklaşık 1.200 engelli sporcunun katılımıyla yapıldı.

Üsküdar'dan Hayata Gülümsediler
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile işbirliği halinde bu yıl altıncısını düzenlediği 6. Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, Üsküdar Burhan Felek Atletizm Sahası'nda yaklaşık 1.200 engelli sporcunun katılımıyla yapıldı.

Otistik, zihinsel, işitme ve görme engelli sporcuların katıldığı ve 50, 100, 200 ve 400 metre koşu ile uzun atlama müsabakalarından oluşan Atletizm şenliklerine, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yanısıra Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Kemal Akar, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, TOGEM Başkanı Saadet Gülbaran, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Koçibar, Spor A.Ş. Genel Müdürü Selim Terzi, Üsküdar Belediye Spor Kulüp Başkanı Mecit Çetinkaya ile çok sayıda protokol davetlisi katıldı.

''Gülümse Hayata'' sloganıyla düzenlenen yarışmalar, engelli sporcuların geçit töreni ile başladı. Engelli çocukların vals gösterisi, ritm grubu ve halk oyunları gösteriler ile keman dinletilerinin ardından şenliğin açılış konuşmasını Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara yaptı. Kara yaptığı konuşmada, bu yıl altıncısını düzenledikleri engelliler atletizm yarışmalarını, toplumda engellilere karşı bir farkındalık oluşturmak ve onları sosyal hayatın içine çekmek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Mustafa Kara konuşmasında ayrıca, bu tip sportif faaliyetlere katılan engelli çocuk ve gençlerimizin azimle mücadele ettiklerini, kazandıkları madalyalara olimpiyatlarda kazanılmış altın madalya kadar önem verdiklerini ve bir ömür boyunca sakladıklarını ifade etti.

İstanbul'un 28 ilçesindeki 104 okuldan 1200 engelli sporcunun katıldığı atletizm müsabakalarında özellikle görme engelli sporcuların yarışları büyük ilgi topladı. Yarışmalar süresince refakatçileri ve öğretmenleri eşliğinde kıyasıya mücadele eden ve madalya kazanan engelli sporcuların mutlulukları yüzlerine yansıdı.

Bu yıl altıncısı düzenlenen Engelliler Atletizm Yarışmalarına ilk yılında 344, ikinci yılında 472, üçüncü yılında 766, dördüncü yılında 888 ve geçen yıl da 910 özel sporcu katılmıştı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir