Atletizm Şenlikleri, Üsküdar'da!

6. Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri'ne ilişkin olarak Validebağ Öğretmenler Evi'nde bir basın toplantısı düzenlendi.

Atletizm Şenlikleri, Üsküdar'da!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'dan ''Gülümse Hayata''
Üsküdar Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile işbirliği halinde bu yıl altıncısını düzenlediği Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, 22-23 Mayıs tarihlerinde Emine Erdoğan'ın katılımıyla Üsküdar'da gerçekleştirilecek.

''Gülümse Hayata'' sloganıyla altıncısı düzenlenecek olan şenliklere ilişkin olarak Validebağ Öğretmenler Evi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Polat, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey ile engelli sporcular katıldı.

İstanbul'un 27 ilçe ve 104 okulundan 1200'e yakın engelli sporcunun katılacağı şenlik öncesi yapılan basın toplantısında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, ''Engelleri aşıyor, hayatı paylaşıyoruz'' sloganı dahilinde gerçekleştirdikleri atletizm yarışmalarının amacının engellilere karşı bir farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Üsküdar Belediyesi olarak Sporu Tabana Yayma Projesi dahilinde önemli etkinlikler gerçekleştirdiklerinin altını çizen Mustafa Kara, Engelliler Atletizm Şampiyonası ile engelli çocuklarımıza spor yaptırarak hayatın içine çekmeye uğraş verdiklerini belirtti. ''Yarın sabah hepimiz engelli olmaya adayız'' diye konuşan Mustafa Kara, engellilerin hiçbirisinin engelleri nedeniyle dışlanamayacaklarını ve sorumlu tutulamayacaklarını, çünkü bu durumun onların suçu olmadığını ifade etti. Engelliler Atletizm Şampiyonası'na medyanın gösterdiği ilgiye teşekkür eden Üsküdar Belediye Başkanı, bu sayede sponsorların engelli çocuklarımız için gerçekleştirdikleri Yaz Spor Okulu gibi faaliyetlere katkı sağladıklarını bunun da bilhassa engelli aileleri için büyük önem taşıdığını belirtti.

Basın toplantısında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zeynel Abidin Polat ise özel eğitim konusunun Türkiye'nin en önemli ve öncelikli sorunlarından biri olduğunu ifade ederken Üsküdar Belediyesi'nin yaptığı bu tip organizasyonlarla engellilere yönelik farkındalık oluşturduğunu ve bu hassas konuda büyük ve önemli çalışmalara imza attığını ifade etti.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey ise yaptığı konuşmada basın toplantısına medyanın gösterdiği ilginin kendilerini ziyadesiyle memnun ettiğini, bu durumun medyanın engelli konusuna verdiği önemi gösterdiğini belitti. ''Olimpiyatlar atletizmin Oscar'ıdır'' diye konuşan Numan Güzey, Türkiye'nin son dönemlerde yaptığı atılımla başta engelli sporcuların yer aldığı Parolimpik Oyunları olmak üzere Londra Olinpiyatları ile çeşitli şampiyonalara önemli sayıda sporcu ile katılım hakkını elde ettiğinin altını çizdi.

Basın toplantısında daha sonra 6. Uluslararası Engelli Spor Oyunları'na katılacak olan engelli çocuklar birer konuşma yaptı. Özellikle down sendromlu olan ve bu şenliğin başladığı 2007 yılından bu yana hiç aksatmadan yarışmalara katılan Betül Doğanay'ın konuşması salonu dolduran basın mensuplarında duygulu anlar yaşattı. Doğanay'dan sonra işitme engelli Semiha Genç ile görme engelli Murat Yılmaz'ın konuşmaları da büyük beğeni ve alkış topladı.

Konuşmalar sonrası engelli sporcular, protokol ile birlikte basın mensuplarına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası'nda Emine Erdoğan dışında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da katılması beklenilen; Otistik, zihinsel, işitme ve görme engelli sporcuların katılacağı atletizm şenliklerine, İstanbul'un 27 ilçe ve 104 okulundan 1200'e yakın engelli sporcu katılacak. Bu yılki şenliklere ayrıca Azerbaycan'dan da 13 engelli sporcu katılacak. 15 hakemin görev alacağı şenliklerde toplam 1300 madalya dağıtımı yapılacak.

''Gülümse Hayata'' sloganıyla altıncısı düzenlenecek olan şenliklere ilk yılında 344, ikinci yılında 472, üçüncü yılında 766, dördüncü yılında 888 ve geçen yıl da 910 özel sporcu katılmıştı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi'nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile işbirliği halinde bu yıl altıncısını düzenlediği Uluslararası Özel Sporcular Atletizm Şenlikleri, 22-23 Mayıs tarihlerinde Emine Erdoğan'ın katılımıyla Üsküdar'da gerçekleştirilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir