Mucit Olma Fikrine Şapka Çıkarıyorum!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Marmara Bölge Sergisi önceki gün gerçekleşti.

Mucit Olma Fikrine Şapka Çıkarıyorum!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Marmara Bölge Sergisi önceki gün gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nın Marmara Bölge Sergisi önceki gün gerçekleşti. Türkiye genelindeki finale katılacak 20 eserin belirlendiği bölge sergisine katılan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız yaptığı konuşmada; ''Bu çocuklarımızın hepsi birer bilim insanı adayı ve mucit. Ben de mucit olma fikrine şapka çıkarırım'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nın Marmara Bölge Sergisi önceki gün Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Yarışma genelinde 86 bin proje değerlendirmeye alınırken sadece Marmara Bölgesi'nde 17 bini aşkın proje yarışmaya katıldı ve bölge sergisinde 263 proje davet edildi. Yarışmaya yapılan başvuru sayısının her sene önemli bir artış gösterdiğine dikkat çeken Yıldız; ''Bu çocuklar sadece birer öğrenci değil, geleceğin bilim insanları'' dedi.

Muammer Yıldız: ''Tüm Bu Fikirler Birer Buluş ve Şimdiden Korunmalı!''
'Bu Benim Eserim' yarışmasının Marmara Bölgesi patent sponsoru olan Adres Patent firmasının, finale kalan 15 projenin ücretsiz olarak patent başvurularını yapacağını belirten Yıldız; ''Yarışmaya katılan projelere baktığımda yapılan çalışmaların birer buluş niteliğinde olduğunu görmek beni çok memnun etti. Bölge sergisinin patent sponsoru olan Adres Patent, projelerden 15 tanesini seçerek ücretsiz patent başvurularını yapacak. Projelerde tanıtılan fikirler bir gün büyük eserlere dönüşecek, o nedenle şimdiden tescil güvencesi ile sahip çıkılması gerek'' açıklamasında bulundu. Yıldız, projelerin ciddi buluşlara dönüştüğüne dikkat çekerek, ''Bu çocuklarımızın hepsi birer bilim insanı adayı ve mucit. Ben de mucit olma fikrine şapka çıkarırım'' dedi.

Emre Kınay: ''Birer Bilim İnsanı Olacak Bu Gençler Türkiye'de Kalmalı!''
Ödül törenine katılan oyuncu Emre Kınay da yaptığı konuşmada bu çalışmaların ve buluş sahiplerinin ileride önemli birer bilim insanı olacağının altını çizerek; ''Benim de ailemde birden fazla bilim insanı var ve onların Türkiye için öneminin farkındayım. Tek temennim bu gençlerin ilerde beyin göçü ile farklı ülkelerin bilim çalışmalarında değil; bizzat bizim ülkemizde bizim bilimsel projelerimizde yer alabilmeleri. Bu yetenekli genç beyinleri elimizde tutabildiğimiz kadar gelişebiliriz'' diye konuştu.

Yapılan kapanış ve ödül törenine İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve ünlü oyuncu Emre Kınay'ın yanı sıra; projenin Asya Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fethi Çallıalp, Avrupa Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özkol, Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali Çavuşoğlu, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin yöneticileri de katıldı.


Sondakika.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir