Üsküdarın eğitim durumu masaya yatırıldı

Üsküdar Gençlik Merkezi'nde yapılan toplantıda okul aile birliği başkanları biraraya geldi.

Üsküdarın eğitim durumu masaya yatırıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

22 Aralık Perşembe günü Üsküdar Gençlik Merkezi toplantı salonunda Üsküdar Milli Eğitim müdürü İlyas Tekin'in çağrısına uyan okul aile birliği başkanları bir araya geldi.

Üsküdar'da bulunan okulların okul aile birliği başkanları'nın yanı sıra toplantıya Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başkan Yardımcısı Ali Rıza Şenbabaoğlu, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş'da katıldı.

Toplantının açılışını Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin yaptı. Tekin, ''Üsküdar'da bulunan anaokullarının sınıf ortalamasının 41, ilköğretim okullarının 45, liselerin 35 meslek liselerin 45'tir. Hedefimiz anaokullarını 20'ye liseleri 30'a indirmek ve tekli eğitime geçmektir. Bugün itibariyle Üsküdar'ın 1067 dersliğe ihtiyacı var. Sekiz okul yıkıldı ve yeniden yapılıyor. Yeni proje olup yapılan üç okulumuz var. Yakında başlanacak olan Yavuztürk'e bir lise ve ilköğretim Ata-2'nin terkine bir ilköğretim okulu projelerimiz var ayrıca Küçüksu Mahellesi'ne 80 derslikli İmam hatip Lisesi, Rauf Orbay'a ek derslikler, Bulgurlu Ticaret Lisesi. Bu çalışmaların yapılması ile 350 derslik eklemiş olacağız 4 yılda tüm okullarımızın yenilenmesini bitireceğiz. Yıkılıp yeniden yapılması planlanan ve yapılırken imkanlar ölçüsünde derslik sayısı artırılacak okullar ise şunlar; Kısıklı, Bahçelievler, Necmiye Güniz, Halide Edip Adıvar, Küplüce, Kadir İz, Lütfi Erçin. Yapılan çalışmaları il özel idaresi titizlikle yürütüyor ve belediyemiz de destekliyor.'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ise ''Eğitim sorunları ortak sorunlarımızdan biridir. Yerel seçim öncesi adaylık sürecinde Başbakanımız bana mazeret üretme ve enkaz edebiyatı yapma dedi bende o günden beri verdiğim sözü tutuyorum. Siz okul aile birlikleri başkanları ve yöneticileri gönüllü bir iş yapıyorsunuz o yüzden yaptığınız iş çok kıymetlidir. AK Parti hükümeti 2004 den beri eğitime en büyük bütçeyi ayırmaktadır. Bizim burada yaptığımız sivil toplum milli eğitim ve belediyeyi bir araya getirmektir böylece işbirliği içinde sorunların üstesinden geleceğiz. Gençlik Merkezimiz gençlerimizin hizmetindedir onları buraya yönlendirin.

Üsküdar okul aile birliği başkanları okullarının bina, bahçe, konferans salonları, spor salonları, laboratuarlarının estetik görünümleriyle ilgili sorunlarını dile getirdiler notlar alındı cevaplar verildi. Ardından yemeğe geçildi yemek salonunda duygu düşünceler dile getirildi.


Çengelköy Gazetesi



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir