Şike iddianamesinde onun ismi de var!

Futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Üsküdar Belediye Meclis Üyesi şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

Şike iddianamesinde onun ismi de var!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
ŞİKE İDDİANAMESİ MAHKEMEDE...
İki gizli tanığın bulunduğu iddianamede Gizli Tanık 1'in, Ergenekon davasında da yer aldığı ve bu gizli tanığın ''Aziz Yıldırım ile suç örgütü lideri Sedat Peker arasındaki bağlantıları anlattığı'' öğrenildi.

Futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Geçen sene Aralık ayında başlatılan soruşturmada iddianamesini hazırlayan savcı Mehmet Berk bugün iddianamesini onaylanması için Başsavcıvekili Firket Seçen'e gönderdi. İddianameyi onaylayarak İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderen Seçen, kısa bir açıklama yaptı.

''AZİZ YILDIRIM ÖRGÜT LİDERİ''
Seçen, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Olgun Peker'in örgüt liderliği suçlandığı 93 sanıklı iddianame ile ilgili açıklama yaptı. Yaklaşık 400 sayfalık iddianamede Aziz Yıldırım'ın 'Haksız ekonomik çıkar sağlamak için suç örgütü kurmakla' suçlanıyor. Olgun Peker'in ise 'silahlı suç örgütü' kurmakla suçlandığı iddianamede iki ayrı örgüt anlatılıyor. İddianamede bir üçüncü örgüt lideri daha bulunuyor. Şüpheli Hakan Karaahmet ise Olgun Peker'e bağlı çalışan örgüt lideri olarak suçlanıyor.

AZİZ YILDIRIM'A BAĞLI 19 ŞÜPHELİ VAR
İddianamede yer alan 19 şüphelinin Aziz Yıldırım'ın kurduğu suç örgütüne bağlı çalıştığı, 13 şüphelinin ise Olgun Peker'in kurduğu suç örgütüne bağlı faaliyet gösterdiği belirtildi.

AZİZ YILDIRIM'IN 132 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede 6 kez nitelikli dolandırıcılık yapmak, 4 kez şike yapmak ve 3 kez tevşik pirimi vermekle suçlanan Aziz Yıldırım'ın 49 yıldan 132 yıla kadar hapsi isteniyor.

TAYFUR HAVUTÇU'YA 'ŞİKE YAPMAK' SUÇLAMASI
Tayfur Havutçu ile Serdar Adalı'nın 'şike yapmak', Sadri Şener ile Nevzat Şakar'ın 'teşvik girişimi' ile suçlandığı iddianamede Türkiye Futbol Federasyonu Başkan vekili Göksel Gümüşdağ da şike yapmakla suçlanıyor.

14 FUTBOLCU VAR
İddianamede 14 futbolcu şüpheli olarak yer alıyor. Futbolcular şöyle:

Mehmet Yıldız, Emenike, Ümit Karan, Sezer Öztürk, İbrahim Akın, İskender Alın, Serdar Kulbilge, Mahmut Baz, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Korcan Çelikay, Murat Şahin ile Mustafa Ulaş Ortakaya.

MELİH GÖKÇEK VE EMRE BELÖZOĞLU'NA TAKİPSİZLİK
İddianamede aralarında Türkiye Futbol Federasyonu ve menajer Ahmet Bulut'un da aralarında bulunduğu 10 müşteki yer alıyor. 93 şüphelinin yer aldığı iddianamede, 83 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararı verilen yani dava açılmasına gerek görülmeyen isimler şöyle:

Melih Gökçek, Emre Belözoğlu, Mahmut Özgener, Sinan Engin, Yılmaz Vural, Semih Şentürk, Ercan Saatçi, Önder Turacı.

8 KULÜP İDDİANAMEDE YER ALIYOR
İddianamede Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, Trabzonspor, Sivasspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, ile Giresunspor'un adı geçiyor. İddianamede Fenerbahçe, Trabzon, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdmanyurdu Spor, Manisaspor, Sivasspor, Giresunspor Başkanları ile Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı şüpheli olarak yer alıyor.

ÜSKÜDAR BELEDİYE MECLİS ÜYESİDE İDDİANAMEDE...
Futbolda şike iddalarına yönelik olarak düzenlenen ilk dalga operasyonunda gözaltına alınan ve hala cezaevinde tutuklu bulunan Ak Parti Üsküdar Belediye Meclis Üyesi ve Giresunspor Yöneticisi Coşkun Çalık'ın ismide idianamede ''şüpheli'' olarak yer alıyor.

ERGENEKON'UN GİZLİ TANIĞI ŞİKE'DEN ÇIKTI
İki gizli tanığın bulunduğu iddianamede Gizli Tanık 1'in, Ergenekon davasında da yer aldığı ve bu gizli tanığın 'Aziz Yıldırım ile suç örgütü lideri Sedat Peker arasındaki bağlantıları anlattığı' öğrenildi. İkinci gizli tanığın ise Olgun Peker hakkında bilgiler verdiği belirtildi.

70 EK DELİL KLASÖRÜ VAR
70 ek delil klasörünün bulunduğu iddianamede şüphelilere ilişkin fiziki takip fotoğraflarının yer aldığı öğrenildi.

MAHKEME İSTERSE DAVA SİLİVRİ'DE GÖRÜLECEK
Öte yandan 93 şüphelisi bulunan iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi halinde duruşmaların Silivri İnfaz Kurumu'nda bulunan salonda yapılacağı belirtildi. İddianamenin gönderildiği İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Çağlayan Adliyesi'nde bulunuyor. Ancak Çağlayan Adliyesi'nde bu tür kapsamlı davaların görüleceği bir mahkeme salonu bulunmuyor. Bu nedenle mahkemenin istemesi halinde davanın Silivri'de görüleceği belirtildi.

İDDİANAMENİN 31 TUTUKLU ŞÜPHELİSİ
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker, Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Serdar Adalı, Ahmet Ateş, Bülent İşçen, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun, İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay, Ali Kıratlı, Ümit Karan, Ahmet Çelebi, Tamer Yelkovan, Cemil Turan, Abdullah Karakuş, Haldun Şenman, Emre Koçak, Yusuf Turanlı, Abdullah Başak, Mehmet Yenice, Sami Dinç, Selim Kımıl, Abdullah Karakuz, Abdullah Eker, Abdurrahman Yakut, Çoşkun Çalık, Hakan Karaahmet, Ömer Ülkü.

GÜL YASAYI VETO ETTİ
Şike ve teşvik pirimi için verilen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını 1 yıldan 3 yıla kadar indirilen yasa düzenlemesi Meclis'ten geçti. Ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasayı veto ederek, tekrar Meclis'e gönderdi.

KİMLER TUTUKLANMIŞTI?
1. DALGA: Aziz Yıldırım - Fenerbahçe Başkanı, Şekip Mosturoğlu - Fenerbahçe Asbaşkanı, İlhan Ekşioğlu - Fenerbahçe Asbaşkanı, Cemil Turan - Fenerbahçe Alt Yapı Koordinatörü, Tamer Yelkovan - Fenerbahçe Mali İşler Müdürü, Mehmet Yenice - Fenerbahçe Eski Masörü, Mecnun Otyakmaz - Sivasspor Başkanı, Ahmet Çelebi - Sivasspor Yöneticisi, Korcan Çelikay - Sivasspor Kalecisi, Bülent Uygun - Eskişehirspor Teknik Direktörü, Ümit Karan - Eskişehirspor Sportif Direktörü, Ömer Ülkü - Giresunspor Başkanı, Olgun Peker - Giresunspor Eski Başkanı, Coşkun Çalık - Giresunspor Yöneticisi, Abdullah Eker - Giresunspor taraftarı, Selim Kımıl - Giresunspor Taraftarlar Derneği Üyesi, Hakan Karaahmet - Giresunspor Eski Yöneticisi, Abdullah Karakuş - Giresunspor Eski Yöneticisi, Abdurrahman Yakut - Diyarbakırspor Başkanı, Haldun Şenman - TFF Eski Yöneticisi, Yusuf Turanlı - Rizespor Eski Yöneticisi, Emre Talat Koçak - Avukat, Sami Dinç - Avukat, Ali Kıratlı - Menajer, Abdullah Başak - Menajer, Bülent İşcen - Armatör

2. DALGA: Serdal Adalı - Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı, Tayfur Havutçu - Beşiktaş Teknik Direktörü, Ahmet Ateş - Beşiktaş Futbol A Takımı Güvenlik Müdürü, İbrahim Akın - İstanbul BB Futbolcusu, İskender Alın - İstanbul BB Futbolcusu

OPERASYONLARIN GEÇMİŞİ
Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Temmuz ayında 100'ün üzerinde futbol adamı gözaltına alınmış, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 31 kişi tutuklanmıştı. Geçtiğimiz günlerde şike suçunu düzenleyen yasada sanıklarına lehine yapılan değişiklik, TBMM'de kabul edilmiş ve 20 tutuklu sanık bu gerekçeyle tahliyesini talep etmişti.

Savcı Mehmet Berk ise, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istemişti. Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu şüpheliler Aziz Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İbrahim Akın, Abdullah Karakuz, İskender Alın, Korcan Çelikay, Ahmet Ateş, Tayfur Havutçu, Ali Kıratlı, Serdal Adalı, Ümit Karan, Cemil Turhan, Mecnun Otyakmaz, Bülent Uygun, Ahmet Çelebi, Tamer Yelkovan, İbrahim Bülent İşçen, Haldun Şenman ve Talat Emre Koçak'ın tahliye talebinin reddine karar vermişti.

31'i tutuklu 93 şüpheli
Savcı Berk, soruşturmayı tamamlayıp iddianameyi hazırladı. 31'i tutuklu 93 şüphelinin yer aldığı iddianamede Eski Giresunspor Kulübü Başkanı Olgun Peker'in, ''şike yapmak için kurulduğu öne sürülen örgütün lideri'' olduğu iddiasıyla 1 numaralı şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi. İddianamede 2 numaralı şüphelinin Aziz Yıldırım olduğu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ın da şüpheliler arasında yer aldığı ileri sürüldü. Yıldırım ve Peker'in, iki ayrı örgüt kurarak şike suçunu işledikleri öne sürüldü.

15 günde karar verecek
Berk, iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen'e gönderdi. Seçen'in onaylaması durumunda iddianame mahkemeye gönderilecek. Mahkeme de 15 günlük incelemenin ardından iddianamenin kabulü ya da reddi yönünde karar verecek.

'Savcı nasıl uygun görürse'
Avukatlar, iddianamede ''1 numaralı sanık' olmanın dava kapsamında ne anlama geldiğini şöyle anlattı:

Hasan Gürbüz: Bu işin yazılı olmayan bir kuralı var. Lider bir numara olarak, yardımcısı ise iki numara olarak yazılır. Ancak bunun aksini de gördüm. CMK'ta örgüt liderinin hangi sırada olacağı ile bir madde yok. Bu nedenle savcılar sanıkları nasıl uygun görürlerse iddianameye öyle yazıyor.

Tolga Akalın: Sanık sıralaması itibariyle örgüt lideri 1'de ya da diğer sıralarda olabilir. İddianamenin teknik açısından örgütün yönetim şemasına uygun yapılması mahkemenin iddianameyi anlamasını kolaylaştırır. Ancak CMK'da örgüt lideri 1. sırada olur diye bir kısıtlama yok.


Gazete Vatan



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Spor

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir