AK Parti Mustafa Kara ile rekor kırdı

Ak Parti Üsküdar ilçe teşkilatı ve Üsküdar Belediyesinin ilçede yaptığı başarılı çalışmalar sandığa yansıdı.

AK Parti Mustafa Kara ile rekor kırdı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar Belediyesi'nin seçime etkisi...
12 Haziran seçimlerinde altyapı, sosyal ve kültürel etkinlik, kentleşme, hizmet kalitesinin artışı gibi faktörlerin büyükşehirlerde siyasi partilerin oyunu doğrudan etkilediği görüldü. Bu bağlamda, seçmenler tarafından başarılı bulunan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın icraatleri Üsküdar'da Ak Parti'yi kurulduğu günden bu yana en yüksek oy oranına ulaştırdı.

Üsküdar'da 2002 genel seçimlerinde yüzde 39,3 oy alan 2004 yerel seçimlerinde yüzde 44'e ulaşan, 2007 Genel seçimlerinde ise yüzde 46,57'lık oy oranına ulaşan AK Parti, 2011 seçimlerinde oyunu yüzde 2,3 arttırarak yüzde 49,9 ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

Üsküdar Belediye Mustafa Kara ve ekibinin 2 yıl süresince Üsküdar'da yaptığı başarılı hizmetler ve Ak Parti Üsküdar ilçe teşkilatının uyumu başarıyı getirdi.

Mustafa Kara'nın 2009 yerel seçimlerinde yüzde 38,04 ile iş başına geldiğini ve aynı seçimlerde Üsküdar'da AK Parti'nin il genel meclisi seçimlerinde yüzde 39,36 oy aldığını göz önüne aldığımızda, 2011 seçim sonuçlarının, 2 yıllık başarılı belediyeciliğin ürünü olduğunu söylemek hiçte zor olmaz.

Büyükşehirler'de AK Parti'ye belediyecilik kazandırdı
Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Aktepe'nin icraatleri AK Parti'ye oy kazandırırken, seçmenin başarısız bulduğu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu AK Parti'nin oy artışını engelleyemezken, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise partisinin ikinci sıraya düşmesine neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın icraatleri AK Parti'nin oy oranını 45.16'dan 49.45'e yükseltirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in başarılı belediyeciliği ise partisine yaklaşık 2 puan kazandırdı. Başkent'te AK Parti'nin 2007 genel seçiminde yüzde 47.52 olan oy oranı 2011 seçiminde yüzde 49.20'ye çıktı. Bursa'da ise Ak part'nin oyları yğzde 50,91'den 52,75'e yükseldi.

CHP'nin elinde bulundurduğu önemli iki büyükşehirde ise tam tersi bir durum ortaya çıktı. Partinin 'kalesi' konumundaki İzmir ile Antalya'da CHP'nin beklemediği tabloyla birlikte bir sonraki yerel seçimlerde AK Parti karşısında kaybetme tehlikesi belirdi. İktidar partisi İzmir'deki yüzde 30.50 oy oranını yüzde 36.86'ya yükseltirken, Antalya'da ise çarpıcı bir çıkış yaptı. CHP 2007 genel seçimine kıyasla oylarını artırsa da AK Parti'nin oylarını yüzde 34.02'den yüzde 39.44'e çıkararak ilde birinci parti olmasını engelleyemedi.

Bu sonuçlarla yerel ve genel seçim arasındaki net ilişki ve belediyeciliğin önemi bir kez daha ortaya çıkmış oldu.


Üsküdar 34



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2011

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir