Elektrikli otomobiller piyasaya çıkıyor

Elektrikli otomobilin fiyatı belli oldu! 100 kilometrede sadece 3 TL'lik elektrik gideri olacak

Elektrikli otomobiller piyasaya çıkıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Renault Paris'te 2011 yılından itibaren İsrail ve Danimarka'da ardından tüm Avrupa'da piyasaya çıkacak olan, Bursa'da ürettiği elektrikli Fluence'ın fiyatını açıkladı. Renault, elektrikli Fluence için 21 bin 300 Euro'luk bir Avrupa satış fiyatı belirlemiş.  Ancak Renault'un açıkladığı fiyata aracın batarya  fiyatı dahil değil. Yani elektrikli Fluence satın alanlar, ayda 79 Euro'luk bir ödemeyle, bataryayı kiralamış olacaklar. Bursa'da üretilen bu aracın Türkiye'de de satılması halinde, 100 kilometre yol gidebilmek için ihtiyaç duyacağı elektrik için sürücüler sadece 3 TL ödeyecekler. Bu 100 kilometrede 5 litre dizel tüketen bir araçla karşılaştırıldığında 5 kat daha ucuz olacağı anlamına geliyor.

Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar yıl sonunda ihracatına başlanacak olan Bursalı elektrikli Fluence'ın Paris'te sergilenen versiyonunun piyasaya çıkmaya hazır olan son hali olduğunu belirterek, hedeflerinin Türkiye'de de bir an önce yola çıkmak söyledi. Aybar, elektrikli araçlar konusunun beklenenden hızlı geliştiğini söyleyerek açıklanan fiyatın dünyanın her yerinde rekabetçi bir fiyat olduğunu sözlerine ekledi. İbrahim Aybar, Türkiye'de elektrikli araçların ne tip vergiyle vergilendirileceği konusunun da bir an önce açıklığa kavuşturulmasını istedi. Ayrıca  Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden sonra, Ankara Büyük Şehir belediyesiyle de şarj istasyonları kurulması konusunda anlaşma vardıklarını belirterek, sıradaki şehrin mutlaka Bursa olacağını belirtti.

İbrahim Aybar, dünyanın ilk elektrikli orta sınıf otomobilini üretecek olan Bursa'nın sokaklarında da elektrik şarj ünitelerinin çok sevindirici olacağını söyledi. Aybar ''Türkiye'de yapılması beklenen vergi düzenlemesiyle elektrikli araçlardan KDV dışında vergi alınmamasına karar verilirse Türkiye bu araç için sıraya girebilir'' dedi. Elektrikli Fluence satın alırken ucuz olduğu gibi 100 kilometrede sadece 3 liralık elektrik tüketimiyle de kullanırken de en ucuz otomobil olacağını belirten Aybar, şehirlerdeki şarj istasyonlarının yaygınlaşmasının bu tip araçların Türkiye'de satışını daha da kolay hale getireceğini sözlerine ekledi.


Haberturk.com



Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Teknoloji

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir