'Huzur adası Üsküdar'

İstanbul'un en eski ve huzurlu ilçelerinden biri olan Üsküdar, 29 mart yerel seçimlerinde kıyasıya rekabete sahne oluyor.

'Huzur adası Üsküdar'
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar, Anadolu yakasında boğaz kıyısında tarihî bir yerleşim yeri olarak İstanbul'un en güzel ilçeleri arasında yer alıyor. Türkülere-şarkılara konu olmuş Üsküdar; bir yanda Eminönü, Sarayburnu, Kız Kulesi ve Topkapı Sarayı'na, diğer tarafta Karaköy, Tophane ve Kabataş'a bakan sahil bandıyla, Şemsipaşa, Mihrimah Sultan ve Yeni Cami ile, Sultan 3. Ahmet Çeşmesi'yle, başta Fethi Paşa olmak üzere korularıyla, Çamlıca tepeleriyle, Küplüce'siyle, Çengelköyü'yle, Selimiye Kışlası'yla, imaret ve külliyeleri ile, tarih kokan sokakları ve cumbalı evleriyle tam bir Osmanlı şehri. İnsan, her şeyiyle bizden olan ilçenin sokaklarını adımlarken kendini farklı bir âlemde hissediyor ve huzur duyuyor.
 
Siyasi partiler, İstanbul'un huzur beldesi Üsküdar'ın 'şehr emini' yani belediye başkanı seçilebilmek için iddialı isimleri aday gösterdi. 2004'teki seçimde Mehmet Çakır'la Üsküdar Belediyesi'ni kazanan AK Parti, kan değişikliği yaptı. Mehmet Çakır'ın yerine Mustafa Kara'yı başkan adayı yaptı. DSP, 29 Mart yerel seçimlerine Türkiye'nin yakından tanıdığı mizah sanatçısı Levent Kırca'yla hazırlanırken, CHP Sema Barlın'ı belediye başkan adayı gösterdi. Saadet Partisi ise 1999 seçimlerinde belediye başkanı seçilen Yılmaz Bayat'ı tekrar aday gösterdi. MHP İbrahim Giritlioğlu, DP ise Hasan Özkıran'la seçim yarışında biz de varız diyecek.
 
2007'de yapılan sayımda nüfusu 582 bin olarak sayılan ilçenin 54 mahallesi var. Yeni değişiklerden sonra ise mahalle sayısı 33'e düştü. Bugün altyapı sorunları büyük ölçüde çözülen Üsküdar'ın başı trafikle dertte. İstanbul'un hemen her yerinde olduğu gibi Üsküdar'da da otopark yetersizliği sebebiyle sokak ve cadde üzerine park edilen araçlar, sokakları daraltıyor ve trafik akışını yavaşlatıyor. Marmaray Tüp Geçiş inşaatı da Üsküdar Meydanı ve Şemsipaşa sahil bandında trafik keşmekeşi yaşanılmasına sebep oluyor. Artık miadını dolduran Harem otogarının ne yapılacağı, nereye taşınacağı da yeni başkanı bekleyen sorunlar arasında yer alıyor. Çamlıca Tepesi'nde görüntü kirliliği yapan anten kuleleri de yeni başkanı bekliyor. Yeni başkanı bekleyen bir diğer sorun ise ilçenin 'İstanbul'da olacak' denilen depreme hazırlanması: İlçenin dört bir yanında yükselen tarihî eserlerin korunup tamir edilmesi ve gelecek kuşaklara sağlam bir şekilde miras bırakılması da yeni belediye yöneticisini bekliyor. Sahil bandında halkın denizle buluşmasını önleyen konut ve tesislerin kaldırılması da çözüm bekleyen sorunlar arasında yer alıyor.
 
Bu seçimde yüzde 55'i geçeceğiz
 
Mustafa Kara (AK Parti) 
 
1967 serhat şehri Kars doğumlu Mustafa Kara, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü mezunu. Proje mühendisliği ve taahhüt işleri yaparak iş hayatına başlayan Kara, inşaat ve gıda sektöründe faaliyet gösteriyor. Siyasete AK Parti'nin kuruluş sürecinde başlayan Kara, 2004'te Üsküdar Belediye Meclis üyeliğine seçildi. AK Parti Üsküdar Belediye başkan adayı Mustafa Kara, bugüne kadar yürüttüğü seçim çalışmalarında on binlerce Üsküdarlı ile bir araya gelip projelerini anlattı. Üsküdar'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin bulunduğu bir ilçe olması nedeniyle hedeflerinin çok yüksek olduğunu söyleyen Mustafa Kara, Üsküdarlı seçmenin yüzde 55-60'ının oyunu almayı hedeflediklerini ifade ediyor.
 
"AK Parti dünyada yerel yönetimler konusunda bir ekol olmuştur." diyen Mustafa Kara, ilçenin yaşadığı otopark ve trafik sorununu çözmek için projeler hazırladıklarını ve göreve geldikleri takdirde projelerini kısa sürede uygulamaya koyacaklarını belirtiyor. Mustafa Kara projelerini şöyle sıralıyor: Bilgi evleri açılacak. Gençlik merkezleri kurularak gençlik sokaktan kurtarılacak. Bu merkezlerde isteyen spor, isteyen kültürel faaliyet yapabilecek, isteyen mesleki eğitim alabilecek. Kandilli'ye el sanatları merkezi kurulacak ve burada geleneksel el sanatlarının her dalında hem üretim hem pazarlama yapılacak. Üsküdar ile Dudullu hafif metro hattıyla birbirine bağlanacak. Taksilerin trafikte boş dolaşmaları yapılacak duraklar aracılığıyla sona erdirilecek.
 
Katılımcı ve şeffaf belediyecilik vaat ediyor
 
Sema Barlın (CHP) 
 
Anamuhalefet partisi CHP, Üsküdar'da belediye başkanlığına bir kadın aday gösterdi: Sema Barlın. "22 Temmuz seçimlerinde Üsküdar'da 80 binin üstünde oy aldık." sözleriyle CHP'ye adaylık başvurusu yapan Sema Barlın, aslen Kastamonulu, ancak kendisi doğma büyüme Üsküdarlı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan CHP adayı, güvenlik kimlik kartı sahibi ilk bayan olarak güvenlik şirketi kurdu. CHP'nin ilk Üsküdar ilçe başkanının torunu olması sebebiyle, çocukluğundan beri siyasetin içinde kabul edilen Sema Barlın, seçmenlere Üsküdar'da turizmin geliştirilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılacağını, depreme üniversitelerle birlikte hazırlanılacağını, yeni spor ve kültür merkezleri açılacağını, yeni otoparklar yapılarak trafiğin rahatlatılacağını, katılımcı ve şeffaf belediyecilik yapacaklarını vaat ediyor.
 
Üsküdarlılar hala beni özlüyor.
 
Yılmaz Bayat (SP) 
 
Saadet Partisi (SP) başkanlığa ilçeyi iki dönem yönetmiş Yılmaz Bayat'ı aday gösterdi. Halkla beraber ilçeyi yöneterek yeni başarılara imza atacaklarını söyleyen Bayat, "10 yıllık süreçte bizim yaptıklarımız ortada. Bizden sonra da yapılanlar ortada. Üsküdarlılar hâlâ Yılmaz Bayat'ı saygı ve sevgiyle arıyor." diye konuşuyor. Temel prensiplerinin ''Halkın belediyesi olma, halkla birlikte ve halk için çalışma" olduğunu belirten SP'li aday Bayat, seçilmeleri halinde, eğitim, kültür, sağlık ve spor alanlarında yeni projelerinin yanı sıra yaşlı, genç ve engelli vatandaşların sorunlarını çözecek projeleri hayata geçirecekleri sözünü veriyor. 1950 Erzincan doğumlu Yılmaz Bayat, Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu ve 30 yılı aşkın bir süredir Milli Görüş çizgisinde siyaset yapıyor.
 
 
Şirin Kabakcı - Zaman

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir