Yeni gemi ile Üsküdar-Beşiktaş 4 dakika

Havuz testleri Polonya'da yapılan yat tasarımlı motor, yüzde 54 yakıt tasarruflu olacak ve şu anki gemilere göre yüzde 40 daha hızlı giderek Üsküdar Beşiktaş arasını 4 dakikada tamamlayacak...

Yeni gemi ile Üsküdar-Beşiktaş 4 dakika
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Havuz testleri Polonya'da yapılan yat tasarımlı motor, yüzde 54 yakıt tasarruflu olacak ve şu anki gemilere göre yüzde 40 daha hızlı giderek Üsküdar Beşiktaş arasını 4 dakikada tamamlayacak Nisan ayında tamamlanması planlanan fakat hava şartlarından dolayı tamamlanması ağustos ayına uzayan yeni tasarım 'Double Ended' motorların ilki ağustos sonu hizmette olacak.

Şehir Hatları'nın eleştirilen 'Double Ended' tasarımının geliştirilerek dizayn edildiği motorlardan ilkinin iç montaj aşamaları tamamlanmak üzere. Koltuk ve klima gibi iç tasarım gereçlerinin monte edildiği motor tasarımıyla 'Boğaz'ın Yatı' olan ilk toplu taşıma gemisi olacak. İkinci motorun ise eylül ayı sonunda sularda olması bekleniyor.

DENTUR Avrasya Genel Müdürü Ünsal Savaş, ''Double Ended motorlarla ilgili, Şehir Hatları sürdürülebilir ve ekonomik taşımacılık açısından doğru bir hamle yaptı ama eleştirilere bakıldığında da eksiklikler vardı. Ama biz yola çıkarken adım adım hataları ve eksiklikleri gidererek çalıştık. Yatırım Teşvik Belgesi ile yaptığımız için hataları telafi edebiliyoruz. Şansımız, önümüzde eleştirilen bir örnek olmasıydı. Biz eleştirileri dikkate alarak çalıştık ve ortaya ödüllü bir proje çıktı'' dedi.

YÜZDE 60 AÇIK TASARIM

Şehir Hatları'nın Double Ended tipi vapurlarına getirilen eleştirileri dikkate alarak projelendirme yaptıklarını belirten Savaş, ''Açık alan yok. Manzara görünmüyor. İstanbul'un tarihi yapısına uygun değil'' gibi eleştirileri baz alarak çalıştık. Şehir Hatları'nın vapurları 166 litre yakıyordu bizim motorlarımız 33 litre yakacak. Şehir Hatları vapurları havuz testine sokmamışken biz Polonya'da üç aşamalı testten geçirdik motorları. İniş binişleri diğerlerine nazaran rahat, konforlu, ferah. Manzaraya tam hâkimsiniz. Estetik ön planda. 350 kişilik motorlarda 200 kişilik açık alan var. Şehir Hatları'nın 550 kapalı 150 açık alanı vardı'' diye konuştu.

ÖZEL TEKNE FORMU

''Seyir halindeyken İstanbul'u hissetmenize de önem verdik. İstanbulluların denizin üzerindeyken yosun kokusunu alabileceği şekilde tasarladık'' diyen Savaş, şöyle devam etti: ''Bu motorlar tasarımıyla bir yatı andırıyor. Biz bunlara 'Boğaz'ın Yatı' diyoruz. Tasarım kadar güvenliğe de önem verdik. Polonya'da yapılan havuz testi sonuçlarına göre; yüksek manevra kabiliyeti olan yeni gemilerde, dünyada ilk kez kullanılan özel tekne formu sayesinde yakıttan yüzde 54 tasarruf sağlanacak ve aynı zamanda şu anki gemilere göre % 40 daha hızlı seyir yapılabilecek. Bu yeni gemilerle Üsküdar ? Beşiktaş arası 4 dakikaya inecek.''

14 GEMİ 95 MİLYON LİRA

Toplamda 14 geminin 95 milyon liraya mal olacağını belirten Savaş, İstanbul trafiğini rahatlatacak, zaman tasarrufu sağlayacak ve denizi toplu ulaşıma daha fazla kazandıracak projenin DENTUR değil bir İstanbul projesi olduğunu belirtti. Ünsal Savaş, bu projenin diğer projelere de örnek olacağını söyleyerek ekledi: ''Yüzde 40 daha fazla hızlı olacak şekilde tasarlanan motorlarda amacımız paratransit taşımacılık yapmak. Yani hiç beklemeden ring seferler şeklinde yolculuk imkânını İstanbullulara sunmak. İstanbulluların zamanından tasarruf sağlayarak daha kaliteli yaşam sağlamalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.''

Nagihan ALAN - GAZETE HABERTÜRK


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir