İstanbul'un yeni meydanı Kabataş olacak

İstanbullular; yayalaştırılmış yeni Kabataş Meydanı sayesinde, şehrin her noktasına raylı sistem ve deniz ulaşımıyla hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat edebilecek.

İstanbul'un yeni meydanı Kabataş olacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ulaşım sistemlerini entegre hale getirecek çok önemli bir projeye daha imza atıyor. Başkan Kadir Topbaş'ın talimatıyla gerçekleştirilen ''Kabataş Meydan Düzenlemesi Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı'' 28 Temmuz'da başlıyor.

Kabataş Meydanı'nda raylı sistem, deniz ve karayolu ulaşımı entegre oluyor. Proje çerçevesinde; 83 bin metrekarelik bir alanda yayalaştırılmış yeni bir meydan düzenlemesi yapılıyor. Vapur, deniz otobüsü ve motor iskeleleri yenileniyor. Dolmabahçe-Fındıklı arasındaki trafik yer altına alınıyor. Meydan altında müze, sergi salonları ve otopark inşa ediliyor. Kabataş Transfer Merkezi inşaatı, bütün anıt eserler ve ağaçlar korunarak Arkeoloji müzesi denetiminde gerçekleştirilecek. İstanbul ulaşımının düğümünü çözecek en önemli projelerden biri olan Kabataş Transfer Merkezi'nin geniş kapsamlı inşaat çalışması sebebiyle, 28 Temmuz 2016 Perşembe gününden itibaren Kabataş'taki vapur, motor ve deniz otobüsü iskeleleri bir süre başka iskelelerden hizmet verecek.

Kabataş Meydanı sayesinde, şehrin her noktasına raylı sistem ve deniz ulaşımıyla hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat edebilecek.

RAYLI SİSTEM ENTEGRASYONU

Kabataş'tan başlayan Beşiktaş, Mecidiyeköy, Kağıthane ve Alibeyköy üzerinden Mahmutbey'e oradan da İkitelli, Bahçeşehir, Esenyurt'a kadar uzanacak metro hatları Kabataş'ta entegre olacak. Mahmutbey Metrosu Kabataş'tan Karaköy ve Unkapanı Köprüsü'ne kadar uzatılacak. Proje ihalesi yapılan 18 kilometrelik Beykoz-Üsküdar Metrosu Üsküdar'da Marmaray ile Kabataş'a entegre olacak. Proje ihalesi yapılan 18.4 kilometrelik Sarıyer-Beşiktaş Metrosu Kabataş'a uzanacak. Darüşşafaka-Yenikapı Hattı'nın Taksim-Kabataş Füniküleri ile Kabataş'a entegrasyonu da devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ''Ustalık döneminin en önemli eserlerinden biri'' olarak açıkladığı Üsküdar ile Kabataş'ı denizin altından bağlayacak yaya tüneli projesi de yeni meydanda diğer ulaşım sistemlerine entegre olacak.

28 TEMMUZ'DAN İTİBAREN YENİ İSKELEDEN ULAŞIM

Kabataş İskelesi'nden yapılan seferler 28 Temmuz 2016 itibariyle aşağıdaki iskelelerden gerçekleştirilecek:

Şehir Hatları ''Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve uğramalı Boğaz seferleri Beşiktaş ile Eminönü (Katip Çelebi) İskelesi'nden'',

İDO ''Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar seferleri Beşiktaş ve Yenikapı İskelesi'nden'',

DENTUR ''Kabataş-Üsküdar seferleri Karaköy İskelesi'nden'',

BUDO ''Kabataş-Bursa seferleri Karaköy Eski İDO İskelesi'nden'' sağlanacak.

İBB


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir