CHP, Erdoğan'ın evinde sürpriz peşinde

İstanbul için Kılıçdaroğlu kozunu oynayan CHP, Başbakan'ın ev adresi Üsküdar'da sürpriz yapma peşinde.

CHP, Erdoğan'ın evinde sürpriz peşinde
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul’da Kadir Topbaş, Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki AK Parti – CHP çekişmesi Üsküdar’a da sıçradı. Son yapılan araştırmalarda AK Parti birinci parti çıkarken CHP kadın adayı Sema Barlın ile AK Parti’nin ensesinde olduğu görülüyor. Üsküdar’daki çekişme, Topbaş - Kılıçdaroğlu arasında olduğu gibi gergin değil aksine centilmenlik içinde geçiyor. Üsküdar’ın kilit partisi Saadet Partisi... Yılmaz Bayat’lı Saadet’in yükselişi kamuoyu yoklamalarında Mustafa Kara ile Sema Barlın arasındaki farkın her geçen gün biraz daha düşmesine sebep oluyor.

BARLIN FARKI 10'A DÜŞÜRDÜ

 
AK Parti, Başbakan Erdoğan’ın oturduğu ilçe olan Üsküdar’da mevcut belediye başkanı Mehmet Çakır’la devam etmeme kararı alıp, Üsküdar’ın tanınmış işadamı Mustafa Kara ile yola çıktı. Saadet Partisi ise daha önce 10 yıl başkanlık yapmış Yılmaz Bayat, CHP kadın adayı Sema Barlın, DSP ise ünlü tiyatrocu Levent Kırca ile seçim yarışına katıldı. AK Parti ile Saadet Partisi arasında geçmesi beklenen çekişme ilçede sağ oyları belli bir ölçüde paylaştırırken CHP hiç beklenmedik şekilde yükselişe geçti. Vatan Gazetesi’nde yayınlanan bir ankette AK Parti ile CHP arasındaki 10 puanlık fark bunun bir göstergesi.

CHP, yeni bir yüz olan Sema Barlın’ı Mustafa Kara’ya rakip olarak çıkarıp, sağdaki olası “oy bölünmesinin” de getireceği avantajla Başbakan’ın ilçesi Üsküdar’da büyük bir prestij sağlamayı amaçlıyor. Sempatik tavırlarıyla dikkatleri üzerine toplayan Barlın basının da ilgi odağı olmuş durumda.

AKP'NİN GİZLİ RAKİBİ BAYAT

Favori aday Mustafa Kara’nın, Barlın’la birlikte bir diğer güçlü rakibi ise Saadet Partisi adayı Yılmaz Bayat. Üsküdar’da daha önce 10 yıl belediye başkanlığı yapan ve 2004 seçimlerinde ağır bir yenilgi alan Bayat bu seçimler için 8 ay öncesinden kolları sıvayarak avantajlı konuma geçti. Fakat AK Parti’nin Mehmet Çakır’la devam etmeme kararı ilk etapta Bayat’a giden tepki oylarının büyük bir bölümünü geri getirmiş gibi görünüyor. Bayat yine de gözle görülür bir yükselişe geçmiş durumda. 2004’de AK Parti’ye giden oylarının bir bölümünü geri almışa benzeyen Bayat, projeleriyle sosyal belediyecilik portresi çiziyor. Üsküdar’ın Hasippaşa, Kirazlıtepe ve Yavuztürk mahallelerinden ciddi destek toplayan Bayat'ın en büyük avantajı; isminin ve geçmiş icraatlarını bilinirliği. Fakat, 2004’e nazaran daha iyi bir konumda olduğu görülen tecrübeli başkan adayı Yılmaz Bayat’ın bu çıkışı daha çok AK Parti’ye zarar verip CHP’ye şans doğuracak dedikodularını da çıkarmış durumda. Üsküdar'da fısıltı gazetesi de bir hayli etkin.

"GÖNÜLLERİN BAŞKANI" LEVENT KIRCA

Üsküdar’ın reelde en iddiasız ama en renkli ve en medyatik adayı ise usta tiyatrocu Levent Kırca… Herkesin dilinde o var. Bir anlamda gönüllerin başkanı olmuş. "Bizimkinin kazanamayacağını bilsem oyumu Levent Kırca'ya veririm" diyen ciddi bir kitle var. Ama sadece sempatik bir düşünce bu. Kırca, kazanmasa da Üsküdar için hazırladığı kültürel projeler, seçilecek başkanın çok işine yarar. Üsküdar için bulunmaz bir nimet olarak "bağlar" kesinlikle koparılmamalı.
Zaten Kırca’nın Üsküdar’a en büyük vaadi de güldürmek. İnsanlığın hizmetine sunulmul başka daha büyük büyük proje var mı?

Üsküdar'daki iki ciddi aday AK Parti'li adayı Mustafa Kara ve CHP'li Sema Barlın bu sahneyi seçim sürecinde farklı farklı zamanlarda 3-4 defa yaşamış..
MHP adayı İbrahim Giritoğlu ise pek iddialı olmadığı bu yarışta Osmanlı mirası Validebağ’a sahip çıkacakları mesajıyla gündem oluşturuyor. 

ERDOĞAN - BAYKAL, TOPBAŞ - KILIÇDAROĞLU ÇEKİMESİNE ÜSKÜDAR'DAN KOLKOLA MESAJ...

Seçime 10 kala yarış tüm hızıyla çekişmeli bir şekilde geçerken Üsküdar’da centilmenlik adına çok güzel şeyler de oluyor. Anketler aralarında fark 10 puanın altına düşen AK Parti adayı Mustafa Kara ile CHP adayı Sema Barlın, partilerinin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına ders verircesine bir yaklaşım içindeler. Üsküdar’da esnaf ziyaretinde karşılaşan Kara ve Barlın’ın sergiledikleri tutum takdire şayan. Erdoğan ve Baykal’a gidecek kadar da mesaj içerikli. Mustafa Kara ile Sema Barlın’ın esnaf ziyaretleri sırasında birçok kez karşılaşıp, “aynı” kuruyemişçi dükkanına “aynı” anda girip projelerini beraber paylaşmaları Edirne’den Kars’a harareti gittikçe yükselen siyasetin en alkışlanacak yüzü olmaya aday.

Seçim yarışında, hoşgörü ve iyi niyet şehri haline gelen tarihi mirasların kenti Üsküdar’da 30 Mart sabahı güneşin nereden doğacağı henüz netleşmiş değil. CHP İstanbul’daki en büyük sürprizi Başbakan’ın ikametgah adresinde yapabilir… Belli mi olur?

Ersin Çelik-Haber 7


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir