Arabalara cam filmi yapanlara büyük ceza

Modifiye araç tutkunlarına Emniyet'ten kötü haber geldi. 81 ildeki araç sahipleri Karayolları Trafik Kanunu'na göre 365 lira para cezası ödeyecek

Arabalara cam filmi yapanlara büyük ceza
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Araçlarını efsane dizi Kara Şimşek'teki akıllı araç Kitt'e özenerek modifiye ettirip trafiğe çıkan sürücüler yandı. Polis, modifiye araçlara Karayolları Trafik Kanunu'nun üç ayrı maddesinden cezai işlem uygulayacak. Araç sürücüleri 365 lira idari para ile 40 ehliyet ceza puanıyla karşı karşıya kalacak.

Araçlara yakın takip

Trafik ekipleri ülke çapında modifiye araçları sıkı takibe aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, modifiye araçlar konusunda 81 İl Emniyeti'ne yazılı talimat gönderdi. Yazıda, son günlerde EGM'ye gelen şikayetlerden ve merkezden yapılan denetimlerden özellikle eski model araçların kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımlarında ve lastik ebatlarında mevzuata aykırı değişiklik yapılarak modifiye edildiğinin tespit edildiğine dikkat çekildi.

Kazalara neden oluyorlar

Sürücülerin modifiye araçlarını çevredekileri rahatsız edecek derecede kullandıklarının belirlendiğine vurgu yapılan talimatta, ''Sürücülerin hız, şerit izleme ve değiştirme ile kırmızı ışık gibi birçok trafik kuralı ihlalinde bulundukları ve zaman zaman da trafik kazalarına neden oldukları anlaşılıyor'' denildi.

3 ayrı ceza kesilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, modifiye araç denetimlerinin ''süreklilik'' arz edecek şekilde devam ettirilmesini istedi. 81 İl Emniyeti'ne ise şu emir verildi: 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve bağlı Yönetmeliğe hükümlerine aykırı olarak araçlarında teknik değişiklik yapanlar hakkında Kanun'un 32. maddesine muhalefet etmekten ceza uygulayın (88 TL idari para cezası + 10 ehliyet ceza puanı).

Cam filmi de yasak

Araçlarının camlarına film çekmek de yine aynı yasak kapsamında. Polis bu tip araçları durdurduğunda filmleri söktürüp ceza kesecek.


Haberler.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir