Modern İstanbul'a modern taksi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSPARK ve taksi çağrı merkezi ve yönetimi ihalesini kazanan Verifon işbirliğiyle 2 yıl içinde 18 bin taksiyi kapsayacak projeyi ve tam donanımlı taksi uygulamasını hayata geçiriyor

Modern İstanbul'a modern taksi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Proje İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen TRANSİST 2014 Ulaşım Teknolojileri Fuarı'nda İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik tarafından tanıtıldı. Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur'un da hazır bulunduğu tanıtım töreninde konuşan Çevik; ''Bu sistemle hem taksici esnafımız hem de İstanbul halkı kazanacak'' dedi.

Şoförün ve vatandaşın güvenliği noktasını ön planda tuttuklarını kaydeden Çevik, yeni taksilerde ''Panik Butonu'' olacağını söyledi. İlk etapta 100, 2 yıl içinde de 18 bin taksiyi bu sisteme dahil edeceklerini anlatan Çevik, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Takside güvenlik sistemi sayesinde şoför ve müşteri tarafında panik butonu var. Bu butona basıldığında uyarı direkt olarak merkezimize iletiliyor ve emniyetle bağlantı kurma noktasına getiriliyor. Vatandaş gittiği yeri navigasyondan da takip ederek aldatılmadığını görecek. Sistemle herhangi bir eşya unuttuğu zaman hangi araçta olduğu tespit edilecek. Ayrıca taksiye binen yolcularımız İngilizce, Fransızca, Çince, İspanyolca, Arapça dahil toplam 6 dilde, içeride plazmaya dokunarak, kendi diliyle istediği gibi irtibat kurabilecekler.''

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentte hizmet veren 18 bin taksiyi tek çatı altında topluyor. Ayrıca dünyada 92 şehirde kullanılan taksi sistemi de İSTANBULTAKSİ uygulamasıyla İstanbul'da hayata geçiriliyor. Taksi projesiyle sürücü ve yolcu güvenliğinin artırılması, trafik kaynaklı stres ve gürültü kirliliğini azalması, yakıt maliyetlerinin düşmesi ve çevre kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor. İstanbul genelinde modern taksi durakları kurularak pilot çalışmaları başlatılan İstanbul'daki projesi Taksi Çağrı Merkezi ile entegre edilerek hizmet verecek.

YOLLARDA BEKLEMEYE SON

  • Taksi Çağrı Merkezi uygulaması, hem İstanbullulara hem de taksicilere büyük kolaylıklar sağlayacak. Vatandaşlar 134'ü aradıklarında istedikleri yere kısa zamanda taksi yönlendirilecek.
  • Yolcuyu bırakan taksi ise en yakınındaki durağa sevk edilerek trafikte dolaşması önlenecek.
  • İnternet ve telefon uygulamaları gibi yenilikler yolcuların hizmetinde olacak. Vatandaşlar taksi çağırma butonlarının yanı sıra akıllı sistemleri kullanarak taksi isteyebilecekler, rezervasyon yapabilecek.
  • İstenilen noktaya en yakın yerden yönlendirilecek taksi GPRS sistemiyle takip edilerek yolcu ve sürücü güvenliği kontrol edilecek.
  • Yolcular seyahat rotasını ve taksimetre ücretini de önündeki cihazdan kontrol edebilecek.

PANİK BUTONU İLE HEM TAKSİCİ HEM DE YOLCU GÜVENDE

  • İSTANBULTAKSİ çatısı altında toplanan taksilerin yolcu ve sürücü bölümünde iki ayrı panik butonu olacak. İstenmeyen bir durum anında, taksici ya da yolcu panik butonlarını kullanarak yardım çağırabilecek. Böylece taksici esnafının en büyük sorunu olan gasp ve hırsızlıkların da önüne geçilecek.
  • Proje ile taksiciler reklam geliriyle ek kazanç elde edecek.
  • Parmak izi uygulamasıyla şoförler taksileri kullanabilecek.
  • Sürücüler taksilerde sigortalı olarak çalışacak.
  • Modern ve teknolojik donanımlı taksilerde isteyen sürücüler kredi kartı ile ödeme alabilecek.


İstanbul Ajansı


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir