Bakan Eroğlu, Üsküdar'da düzenlenen ''Türkiye'nin Su Meselesi'' programına katıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul Platformu'nun Üsküdar Kuleli'de bulunan Yakamoz Restaurant'ta düzenlediği ''Türkiye'nin Su Meselesi'' konulu programa katıldı.

Bakan Eroğlu, Üsküdar'da düzenlenen ''Türkiye'nin Su Meselesi'' programına katıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Bakan Veysel Eroğlu'na eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Kuleli Yakamoz Restaurant'ın sahibi Taner Acar Kaya da eşlik etti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, sulamada tasarrufun önemini anlattı. Gıda sektörünün önümüzdeki yıllarda daha önem kazanacağı vurgusunu yapan Eroğlu, bin günde 1001 gölet ve sulama çalışmasının da Dünya'ya örnek olduğunu belirtti.

Bakan Eroğlu, programa katılanlara suyun önemini örnekler vererek anlattı. Türkiye'de göl seferberliği başlattıklarını belirten Eroğlu, ''Biz dedik ki şimdiye kadar 1954 yılında DSİ kuruldu 2012 yılına kadar ne kadar gölet inşa edildi arkadaşlara sordum 450 gölet inşa edilmiş. Arkadaşlara biz büyük bir seferberlik başlatalım dedim, yani çılgın diyorlar ya işte o türden onlar sandılar ki 100 tane diyeceğim, hayır dedim 1000 günde 1000 tane gölet ve sulaması yapmaya hazır mısınız dedim. Önce tereddüt ettiler ama taksim ettik bölgelere 25 bölge şu anda bin günde bin gölet bir tane de Kıbrıs'ta yapıyoruz 1001 tane gölet ve sulaması yapıyoruz yıl sonunda bitiyor'' dedi.

Projenin yurt dışında çok ilgi gördüğünü belirten Eroğlu, ''Bu o kadar dikkat çekti ki İspanya'dan bakan geldi 'nasıl yapıyorsunuz' dedi. 'Bin günde 1001 gölet ve sulaması da dahil ben anlatınca biz yapamayız' dedi. 'Ancak 10 tane 15 tane yapabiliriz' dedi. İspanyol bakan hatta bana şaka yaparak 'koltukları değiştirelim' dedi. Bizi Şahkaya'dan davet ettiler siz İstanbul'da her şeyi bitirmişsiniz açık çek veriyoruz kaç yüz bin dolar isterseniz gelin işleri halledin dediği zaman biz para için burada çalışmıyoruz biz Allah rızası için çalışıyoruz dedim'' ifadelerini kullandı.

Program soru-cevap kısmı ve yapılan ikramaların ardından sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir