İstanbul Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı İstanbul Boğazı'nda kutluyor.

İstanbul Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına hazır
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan kutlamalarda 16 ayrı noktadan 20 tonluk toplam 48 bini aşan sayıda havai fişek atışı yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyet Bayramı'nın 91'inci yılını görkemli bir törenle kutlamaya hazırlanıyor. İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek olan kutlamalar, havai fişek gösterisi, ses ve ışık gösterileri ile görsel bir şölene dönüştürülecek.

Törenler, Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi arasındaki alanda yapılacak. İlk olarak saat 19:00'da ışık gösterisinin hemen ardından saat 19.30'da Ortaköy Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan büyük havai fişek gösterisi ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından başlatılacak.

KUTLAMALARDA 48 BİNİ AŞAN SAYIDA HAVAİ FİŞEK ATIŞI YAPILACAK

Kutlamalarda, 16 ayrı noktadan 20 tonluk toplam 48 bini aşan sayıda havai fişek atışı yapılacak ve her biri 8 bin watt enerji veren toplam 150 skytracer kullanılacak. En büyüğünün ağırlığı 10 kilogramın üzerinde olan havai fişekler İstanbul Boğazı'nda 250 metreye kadar yükselecek. Boğaziçi Köprüsü üzerinde 60 ateşleme sistemi yer alacak ve bin metre uzunluğunda ateş şelalesi oluşturulacak.

300 KİŞİLİK EKİP GÖREV YAPACAK

İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek olan kutlamalarda 15 dakikalık gösteri müziği Fahir Atakoğlu tarafından organizasyona özel olarak bestelendi. Gösterinin koreografisi bu besteye göre yapıldı. Gösteriler, canlı yayında Power FM 100 frekansından yayınlanacak ve organizasyon müziği eşliğinde seyredilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dünya çapında bir şölene dönüştürdüğü organizasyon öncesi ve sırasında 30'u yurtdışından olmak üzere toplam 300 kişilik bir ekip görev yapacak.

Ses sistemi kurulacak alanlar ise şöyle; Anadolu Yakası'nda Üsküdar Kuzguncuk Sahili, Üsküdar Paşalimanı Sahili, Üsküdar Beşiktaş - Kabataş Motor İskelesi yanındaki park, Üsküdar Şemsi Paşa Sahili Radar Mevki, Üsküdar Çamlıca İBB Sosyal Tesisler Bahçesi. Avrupa Yakası'nda ise; Beşiktaş Ortaköy Sahili, Beşiktaş Barbaros Hayrettin Paşa Meydanı, Beşiktaş Dolmabahçe Çay Bahçesi, Beyoğlu Kabataş Sahili, Beyoğlu Fındıklı Parkı, Eminönü, Üsküdar - Kadıköy İskeleleri Arası.

Gösteriler, Anadolu Yakası'nda Üsküdar Kuzguncuk Parkı, Paşalimanı Parkı, Üsküdar İskele Sahili, Salacak Sahili'nden; Avrupa Yakası ise Ortaköy Sahili, Beşiktaş Sahili, Dolmabahçe Sahili'nden izlenebilecek.


İBB


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir