Barlın'ın Üsküdar projeleri

Sema Barlın: 'Tarihi ve kültürel dokuyu ön plana çıkaracağız.'

Barlın'ın Üsküdar projeleri
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sema Barlın, ilçenin tarihi ve kültürel özelliklerinin yeteri kadar ön planda olmadığına dikkat çekerek, “Üsküdar gibi bir ilçede turizm birimi yok. Esnafın yaşadığı sıkıntıları ilçenin tarihi ve kültürel yönünü geliştirerek çözmeyi düşünüyorum” dedi.

Barlın, belediye başkanı olduğunda yapacağı ilk şeyin insanları dinlemek olacağını anlatarak, “Yurttaşların sorunlarını, isteklerini ve çözüm önerilerini dinleyeceğiz. Bu, ilçedeki tüm sorunların çözümünü de sağlayacak” dedi. Boğaz denilince herkesin aklına Bebek, Tarabya ve Ortaköy’ün geldiğini belirten Barlın, çok uzun bir sahili olan Üsküdar’ın da akla gelmesi için tanıtım çalışmaları yapacaklarını söyledi. Üsküdar’daki otopark sayısının az olduğuna vurgu yapan Barlın, sosyal ve kültürel etkinlik yapacak merkezlerin de yetersizliğine dikkat çekti. Üsküdar’da sadece bir adet sinema bulunduğunu ifade eden Barlın “Gençler bu yüzden Kadıköy’e gitmeyi tercih ediyor. İlçedeki tiyatro, sinema gibi faaliyetlerin yapılacağı merkezler açacağız. Belediyede açacağımız bir birim onlara iş imkânı sağlanması için yönlendirici çalışmalar yapacak” dedi. Kadınlar için meslek edindirme kursları ve sığınma evleri planladıklarını anlatan Barlın, ilçede engellilere hayatı kolaylaştırmak için gerekli düzenlemeleri de yapacaklarını kaydetti. Barlın diğer projelerini özetle şöyle anlattı:

“İhaleler, halka açık şeffaf yapılacak. Halk komiteleri oluşturacağız. Belediye denetim masaları olacak. 1/5000’lik planları hayata geçireceğiz. Yaşlılarımıza Üsküdar nostaljisini yaşatacağımız dinlenme evi yapacağız. Ebru sanatının merkezi olan Üsküdar’da atölyeler kurarak hem kadınlarımıza iş olanağı sağlayacağız, hem de Üsküdar’ı dünyaya tanıtmış olacağız. Metro projesine göre yok olacak Üsküdar esnafının mağduriyetini gidereceğiz.”
 
Kaynak: Gercekgündem

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir