Mustafa Kara projelerini anlattı

Mustafa Kara, medya temsilcileri ile bir araya geldi, özellikle ulaşım ve sosyal belediyecilik kapsamındaki projelerini anlattı.

Mustafa Kara projelerini anlattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Mustafa Kara, partisinin Üsküdar teşkilatı tarafından düzenlenen bir toplantıda ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi. Üsküdar Fethi Paşa Korusu’ndaki Dilruba Restaurant’ta düzenlenen toplantıya Mustafa Kara ile birlikte AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanı Zekeriya Erdim, Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Sinan Aktaş ile AK Parti Üsküdar İlçe Başkan Yardımcıları da katıldı.

Toplantı, Mustafa Kara’nın Üsküdar’ın tarihte, Kurtuluş Savaşı’nda, siyasi hayatta ve ülke ekonomisinde elde ettiği yer hakkında verdiği bilgileri kapsayan konuşma ile başladı. Konuşmasında, AK Parti geleneğinde insan odaklı bir siyaset anlayışının bulunduğunu söyleyen Mustafa Kara, ekip olarak sıcak temasın önemine inandıklarını ve halkın duygularına çok büyük önem verdiklerini ifade etti. Önümüzdeki dönemde modern teknolojinin her türlü imkanlarını kullanarak, toplumun ihtiyaçları doğrultusunda her kesimle güç birliği yaparak Üsküdar Belediyesi’ni daha iyi noktalara taşınacaklarını söyleyen Mustafa Kara bu noktada medyanın da önemine değindi.

Mustafa Kara’nın konuşmasının ardından ulusal ve yerel basın temsilcilerinin sorularına geçildi. Bir gazetecinin sorusu üzerine, Marmaray projesinin Üsküdar esnafına yaşattığı sıkıntılar ile ilgili olarak Mustafa Kara görüşlerini şöyle açıkladı:

ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK

"Marmaray projesi asrın projesidir, zira iki kıtayı birbirine bağlama özelliğine sahiptir. Marmaray, GAP’dan sonraki en büyük yatırımdır. Sultan Abdülmecid’in hayal ettiği, Aziz Mahmud Hüdayi hazretlerinin yönünü çizdiği bir projedir. Hem maddi yönden, hem de manevi anlamda çok önemli bir projedir. Biz Üsküdarlılar olarak bu projenin sıkıntılarını yaşıyoruz. Marmaray projesi çalışmaları esnasında geçtiğimiz beş yıllık süre; Ulaştırma Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, müteahhit ve Üsküdar Belediyesi’nin koordinasyonu ve toplantılarıyla geçti. Proje ile ilgili bir çok başlılık söz konusu. Bununla uğraşmanın zorluklarını gayet iyi biliyoruz. Projeyi gerçekleştiren Japonlar ile Türk ortaklar arasında yaşanan ve çalışma sistemi farklılıklarından kaynaklanan sorunları gidermek için koordinasyon anlamında yardımcı oluyoruz. Bizim koordinasyonumuzda Marmaray projesinin Üsküdar’daki giriş ve çıkış kapıları bile değişti. Saatte 60 bin kişiyi Avrupa kıtasına taşıyacak hatta bir giriş ve bir çıkış kapısı vardı. Bizim koordinasyonumuzda bu kapı sayısı dört oldu. Üsküdar esnafımızın yaşadığı ve Marmaray projesinden kaynaklanan bu mağduriyeti gayet iyi biliyoruz. Ancak bu mağduriyeti gidermek anlamında gerekli çalışmaları da yapıyoruz. Herşeyden önce Üsküdar’da ulaşım sorununu çözmek adına bir projemiz var. Büyükşehir ile görüşen arkadaşlarımız var. Bu proje kapsamında bir ring çalışması yapmak istiyoruz. Aktarma istasyonu dediğimiz Papyon otoparkının civarından başlayan, aşağıya Cumhuriyet caddesinden inip Hakimiyet-i Milliye’den, Yeni Toptaşı Caddesi, Zeynep Kamil, Nuh Kuyusu Caddesi’ne büyük bir O çizecek ring projesi ile Üsküdar esnafına yeniden kan pompalayacağız. 

“Üsküdar’ın yaşadığı en büyük sorunlar nelerdir?” şeklinde sorulan bir soruya Mustafa Kara şu cevabı verdi:

Zamanında hisseli parsellerin satılmış olması, boğazın geri görünümlerinin harap edilmiş, gecekondularla donatılmış olması Üsküdar ile ilgili tüm planlarımızı alt üst ediyor. Yol kenarına yapılmış 10 metrekarelik bir kulübeyi yıkmak mümkün olmuyor. Bugün hükümeti ve Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirenler 1989-1994 yılları arasındaki kendi dönemlerinde bu olumsuzluklara müsaade ederek büyük zararlar vermişler. Oluşan bu zararları bertaraf edebilmek adına yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Tabii bir de kaynak sorunumuz var. Yeni projeleri faaliyete geçirebilmek için kaynak bulmamız gerekiyor. Gelir sağlayacak gayrimenkullerimiz yok. Bizlere İller Bankası’nın sağladığı kaynak ve topladığımız vergiler sınırlıdır. Bu kaynak sorunlarını çözebilmek adına önemli çalışmalarımız olacak.

Sosyal belediyecilik kapsamında gerçekleştirilecek projelerle ilgili olarak Mustafa Kara, Üsküdar’ın İstanbul’da bir öncü olacağını söyledi. Mustafa Kara sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’deki en büyük kamu ve özel hastanelerin bulunduğu ilçe Üsküdar’dır. Biz Üsküdar Belediyesi olarak hasta yakınları konukevi inşaatını Acıbadem’de yapacağız. Burhaniye’ye inşaatına başladığımız aynı zamanda spor merkezi olarak da kullanılacak bir gençlik merkezi yapacağız. Nüfus müdürlüğümüz, maliyemiz, tapu dairemiz, kadastromuz hep ayrı yerlerdedir. Biz bunları bir araya getiren bir Hükümet Konağı yapacağız. Ayrıca Çavuşdere Spor Kompleksi konusunda bir çalışmamız var. Arazisinin yüzde 95’i Büyükşehir Belediyesi’ne, yüzde 5’i Üsküdar Belediyesi’ne ait arsanın finansman problemini çözmeyi başardık. Bu sayede önümüzdeki dönem içerisinde mutlaka bu spor kompleksini hayata geçireceğiz. Sosyal belediyecilik kapsamında daha birçok projemiz söz konusu. Zamanı geldiğinde tüm projelerimizi basınla ve değerli Üsküdar seçmenleriyle paylaşacağız. Bizim dönemimizde icraatlarımız söylemlerimizin önünde gidecek.”

Bir başka gazetecinin “Üsküdarlı seçmenler oy verdikleri başkanla Üsküdar’ı sivil bir platformda birlikte yönetip sorunlarına çözüm bulabilecekler mi?” şeklinde sorusuna cevap verirken şunları söyledi:

“Artık hem Türkiye’de hem de dünyada devir sivil toplum devri. Çamlıca Sebahattin Zaim Eğitim Merkezi il eğitim merkezidir. Burayı bir sivil toplum merkezi haline dönüştüreceğiz. Yani eğitimle beraber sivil toplum merkezi haline dönüşecek. Türkiye’deki tüm illerin Üsküdar’daki Sivil Toplum Örgütü temsilcilerine burada bir çalışma ofisi oluşturacağız. Onlara bir sekreterya tahsis edeceğiz. Daha sonra Sivil Toplum Örgüt temsilcilerinden Üsküdar’ın yönetiminde projeler ve fikirler doğrultusunda yardım alacağız. Önemli şahsiyetlerimizin kurduğu vakıflar ve dernekler vardır. Kendilerinin çok geniş halk kesimleriyle kurdukları ilişkiler var. Devamında hastane müdürleri ve başhekimlerimiz, muhtarlarımız, okul müdürlerimiz gibi kilit mevkilerden temsilcilerin bulunduğu bir Kent Konseyi oluşturacağız. Bu Kent Konseyi’ni Sivil Toplum Merkezi ile içiçe bir hale getireceğiz. Üsküdar genelinde bulunan 23 tane Bilgi Evimizi aynı zamanda Üsküdar Belediyesi İletişim Ofisi olarak da kullanacağız. İnsanlarımızın Yavuztürk’den, Küçüksu’dan kalkıp da Üsküdar Belediyesi’ne gelmesine gerek kalmayacak. Böylece halkla ilişkiler konusunda Üsküdar Belediyesi en parlak dönemini yaşayacak.”

Basın toplantısı, yerel basının sorunlarını AK Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanı Zekeriya Erdim ile paylaşması ve görüş alışverişi ile sona erdi.  
 

Kaynak: CAFESİYASET


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir