Minibüslerle ilgili İstanbulluların beklediği haber

İstanbullular'ın beklediği haber geldi. Minibüslerle ilgili yapılan çalışmada sona gelindi. Takvim ise 1 yıl sonra bu zamanlar...

Minibüslerle ilgili İstanbulluların beklediği haber
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kadıköy - Kartal Metrosu'nun açılışına müteakip kaldırılacağı iddia edilen hatlı minibüslerle ilgili çalışmanın yüzde 80'ni tamamlandı. 1 yıl sonra hayata geçirilecek projeyle birlikte İstanbullular rahat bir nefes alabilecek.

İstanbul'da hali hazırda çalışan 7 bin hatlı minibüs var. Minibüslerin günlük yolcu yükü ise 3 milyona yakın. Bunun yanı sıra 15 bin dönüşümlü şoförde bu araçlardan ekmeğini çıkartıyor.

Rakamlara bakıldığında İstanbul'da yolcu ulaşımının hiç de azımsanmayacak bir bölümünü taşıyan minibüsler maalesef kuralların tam olarak uygulanamamasından kaynaklı sürekli kötü vesilelerle gündeme geliyor.

İşte bu algıyı yıkmak üzere harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) ve İstanbul Minibüsçüler Odası mevcut minibüslerin durumunu düzeltmek ve ulaşımda oluşan minibüs terörünü sonlandırmak için bir çalışma başlattı.

3 HATLA İLGİLİ PLANLAMA YAPILIYOR

Başlatılan çalışma kapsamında ilk pilot bölge İstanbul'un Anadolu Yakası'nda E-5 güzergâhı oldu. Güzergâh üzerinde çalışan 3 farklı hatla ilgili yeniden bir planlama ve iyileştirme yapılıyor.

Planlamaya tabii olan hatlar, Gebze - Harem, Yakacık - Kartal ve Kadıköy - Kartal olarak belirlendi. Hatlarda toplam 276'sı Gebze - Harem'de, 70 tanesi Kadıköy - Kartal'da ve 40 tanesi de Yakacık - Kadıköy hattında olmak üzere 386 araç bulunuyor.

SON DURAKLAR DEĞİŞECEK

Uzun bir süredir üzerinde uğraşılan çalışmada sona yaklaşıldı. Yapılan planlamaya göre birçok minibüsün son durağı artık Kadıköy olmayacak. Örneğin; Kadıköy - Kartal hattında bulunan minibüslerin belli bir bölümünün son durağı Küçükyalı'da Ulusoy tesislerinin bulunduğu bölgede olacak. Aynı uygulama Yakacık - Kartal minibüsleri için de geçerli olacak. Mevcut planlama ile E-5 üstündeki minibüs yoğunluğunun azaltılması hedeflenirken, Kadıköy'ün minibüs yükü de hafifletilmiş olacak.

GEBZE - HAREM'DEKİ SORUN AŞILMAYA ÇALIŞILIYOR

Yapılan çalışmalarda planlaması bitirilmeyen tek hat ise Gebze-Harem? Çünkü bu hatta çalışan araçların bir bölümünde E-5 güzergâhında çalışmalarından ötürü getirilen 34 plaka şartı bulunuyor. İzmit Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında ortak çalışmaların yürütüldüğü sorunla ilgili ise 34 şartlı minibüslerin tekrardan 41 plaka olması gündemde. Ve bu hat üzerindeki araçların bir bölümünün de İzmit'e kaydırılması düşünülüyor.

TEK TİP KIYAFET GÜNDEMDE

Yapılan çalışma sadece güzergâh planlamaları ile de sınırlı kalmayacak. Kullanılan aracın yaşından, donanımına ve hatta minibüsçülerin kılık kıyafetine kadar birçok noktada yenilikler de hayata geçirilecek. Minibüsçüler araçlarının hijyeninden sorumlu olacak. Saçına, sakalına özen gösterecek. Gelişi güzel kıyafetler yerine Otobüs şoförleri gibi tek tip kıyafetin de uygulanması gündemde.

ŞOFÖRLER EĞİTİME TABİ TUTULACAK

15 bin şoförün hizmet ettiği ve çalışanlarının yüzde 70'inin ilkokul, yüzde 30'unun ise lise mezunu olarak bilindiği sektörde müşterilerin dert yakındığı başlıca sorunlardan biri olan üslup sorunu ile ilgili de şoförler eğitimlere tabi tutulacak.

ARAÇLARA 10 YAŞ SINIRI GELİYOR

Kullanılan araçlara da bir takım standartlar getiriliyor. Sektörde faaliyet gösteren 7 bin araca 10 yaş sınırı getirilecek. Araçlarda klima olması da zorunlu tutulacak. Klimaların şoförün keyfine göre değil düzenlenecek talimatlara göre mevsime uygun şekilde çalıştırılması sağlanacak. Mevcut araçların yeni standartlara uyum sağlaması için en fazla 1 yıl süre tanınacak.

1 YIL SONRA HAYATA GEÇİYOR

Yeni planlamanın 1 yıl sonra hayata geçirilmesi hedefleniyor. Hatlar üzerinde farklı bölgelere kaydırılma olmadığını, mevcut hatlar üzerinde sadece planlama çalışması yapıldığını söyleyen İstanbul Minibüsçüler Odası Başkanı Koray Öztürk ise; ''Bu bizim yaptığımız planlama, ancak kesin kararlar değil. Çalışmalar tamamlandıktan sonra kesin kararlar UKOME'de verilecek.'' diye konuştu.


Kaynak : Haber7


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir