Üsküdar'a ve Üsküdarlıya hizmet görevdir

Mustafa Kara, ''Tarih ve kültür kenti olan Üsküdar'ı yeniden tarih sahnesine çıkaracağız. İlçeyi hizmet şevkiyle yöneteceğiz'' dedi.

Üsküdar'a ve Üsküdarlıya hizmet görevdir
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı, 26 yıllık Üsküdarlı Mustafa Kara, sultanlar, valideler şehri Üsküdar’ın Kurtuluş Savaşı’nda önemli görevler üstlendiğini, Halide Edip Adıvar’ın ünlü mitingini gerçekleştirdiği ve Özbekler Tekkesi’nin bulunduğu ilçe olduğunu kaydederek, ‘Ben Üsküdar’ın şairlerimizin deyimiyle ‘hayal şehir’ olduğuna inanıyorum. Verdiği huzura karşılık onu hizmet şevkiyle yönetmeye ve tarihi misyonunu devam ettirmeye talibim’ dedi. ‘İstanbul’un her ilçesi ayrı bir değerdir’ diyen Kara, ‘Ancak Üsküdar’ın yeri başka. Dünya’da Türkiye ve diğerleri. Türkiye’de İstanbul ile diğerleri. İstanbul’da ise Üsküdar ve diğerleri. Biz Üsküdar’ı bir ‘tarih ve kültür’ kenti olarak yeniden tarih sahnesine çıkarmak istiyoruz’ diye konuşuyor.

YENİ BİR ÜSKÜDAR ŞEKİLLENECEK

BİLİM adamlarının İstanbul’da depremi kaçınılmaz gördüğünün altını çizen Kara, ‘O halde depreme dayanıklı bir inşaat tekniği ile kentsel dönüşümü gerçekleştirmek mecburiyettir’ dedi. Üsküdar’ın geleceğinin düşünüldüğü yeni dönemde Üsküdar ve Üsküdarlı’ya yapılacak en önemli hizmetin tarihi ve kültürel miras ışığında ‘Yeni bir Üsküdar’ın inşası olması gerektiğini söyleyen Kara, ‘Deprem odaklı kentsel dönüşüm projesiyle, ilçemizin yeni yüzyıla hazırlanması çok önemlidir. Bu proje, hükümetimiz, Büyükşehir ve ilgili kurumlarımızla yapılacak işbirliğiyle gerçekleştirilecek’ şeklinde konuştu.
 
Verdiğimiz her sözü tutacağız

ÜSKÜDAR ile ilgili diğer projeleri hakkında da bilgi veren Kara, ‘2010 Kültür Başkenti İstanbul konusunda çalışan kamu ve özel kuruluşlara destek vereceğiz. Nakkaş, Neyzen ve Hat sanatlarıyla ilgili projeler oluşturacağız. Hastanesi çok olan ilçemizde ‘Hasta Yakınları konukevi’ projemizi hayata geçireceğiz. İçinde kamu birimleri bulunan Hükümet Konağı’nın temelini en kısa zamanda atacağız. Çavuşdere Spor Kompleksi’nin temelini atacağız. Biz tutamayacağımız vaatler vermeyeceğiz. Biz Üsküdar’ı Üsküdarlılar’la yöneteceğiz’ dedi.

Kültür, ticaret, sağlık ve huzur kenti
 
ÜSKÜDAR’IN problemlerinin başında ilçe esnafının ve işadamının sıkıntıları olduğunu kaydeden Kara, ‘Üsküdarlı alış veriş için dışarıyı tercih ediyorsa bu bir sorundur. Projelerimiz arasında ‘kültür ve ticaret merkezi’ var. Üsküdar herhangi bir ilçe değildir. Sahip olduğu tarihi ve kültürel miras, Üsküdar’a ve Üsküdarlı’ya önemli ve stratejik bir misyon yüklemektedir. 17 km’lik sahil şeridine sahip olup bundan istifade ettiği söylenemez. Üsküdar hep Avrupa yakasına geçmek için ‘transfer merkezi’ görülmüştür. Bz Üsküdar’ın ‘kültür’, ‘ticaret’, ‘sağlık’ ile ‘barış ve huzur’ kenti olmasını hedefliyoruz’ dedi.
 
Kaynak: Stargazete -  MUSTAFA MEYDAN

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir