İstanbul ile Ankara arası 3,5 saat...

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren'in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

İstanbul ile Ankara arası 3,5 saat...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul-Ankara hattında hizmet verecek Yüksek Hızlı Tren(YHT) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birçok bakan, milletvekili ve siyasi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi.

2017'de YHT Türkiye'de üretilecek...

YHT'ye beraberindekilerle Ankara'dan binen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir, Bilecik, Kocaeli üzerinden İstanbul'a geldi. Pendik'te yapılan açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren ile ilgili spekülasyonlar yapıldığını, ancak bütün konuşulanlara ve sabotajlara rağmen birçok hatta bu teknolojik sistemi devreye aldıklarını söyledi.

''Ankara-Konya'yı da yine böyle bir Ramazan akşamı yaptık. Şimdi bu akşam da burada iniyoruz'' diyen Erdoğan, ''Bu hat Türkiye'nin demiryolu yapılacak en zor coğrafyasında hizmete girdi. Milli hızlı tren projemiz var. Dizel ve elektrikli dizilerimizi, yük vagonlarımızı üretmek için çalışıyoruz. Türkiye, 2017 yılında YHT'yi kendisi üretecek, hem de Avrupa'ya ihraç edecek'' şeklinde konuştu.

İstanbul-Ankara hattında hizmet verecek Yüksek Hızlı Tren(YHT) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birçok bakan, milletvekili ve siyasi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete girdi.

Seferler 3 Ağustos'a kadar ücretsiz...

İstanbulluların, Türkiye'nin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik eden Erdoğan, YHT seferlerinin 3 Ağustos akşamına kadar ücretsiz yapılacağını da müjdeledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; ''Bu trenlerin sahibi sizsiniz, biz değiliz. Bilet fiyatları 70 lira normalde. 7 yaş altı ücretsiz. 7 ila 12 yaş çocuklar yarı fiyatına. 65 yaş üstü 35 lira. Öğrenciler 55 lira. Tren seferleri pazar günü başlıyor ve öbür hafta pazar akşamına kadar ücretsiz. Yeni bir medeniyet inşa ediyoruz. Her hizmet bizi yeni Türkiye'ye bir adım daha yaklaştırıyor.''

Seneye Marmaray ile birleştirilecek

İlk etapta günde 12 sefer yapacak olan YHT'nin zamanla sefer sayıları artacak. İstanbul-Ankara arası yolculuk süresini 3,5 saate indiren son teknoloji trenle İstanbul İzmit arası 42 dakika, İstanbul-Sakarya arası 1 saat 9 dakika, İstanbul-Eskişehir arası 2 saat 20 dakika sürecek. Önümüzdeki yıl da Yüksek Hızlı Tren'le Marmaray'ın birleştirilmesi hedefleniyor. Böylece Pendik'ten Ayrılıkçeşme'ye, oradan karşıya, Halkalı'ya kadar aynı sistemle yolculuk yapılabilecek.


İBB


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir