Ramazan Bayramında ulaşım yüzde 50 indirimli olacak

İstanbul'da Ramazan Bayramı boyunca toplu ulaşım araçlarına yüzde 50 indirim uygulanacak.

Ramazan Bayramında ulaşım yüzde 50 indirimli olacak
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Konuya ilişkin komisyon raporunda, halkın coşkuyla kutladığı bayramlarda, akraba ve mezarlık ziyaretlerinin, zaten yoğun olan İstanbul trafiğinde, artan özel araç kullanımı nedeniyle ilave bir yük getirdiği belirtildi.

ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Hem halkın bayram coşkusunu daha hoşnut ve stressiz yaşaması, hem de İstanbul trafiğindeki sıkışıklığın önlenmesi amacıyla, özel araç kullanımının azaltılması için ilave otobüs seferleri konulması istendi. Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesi için de bu araçlar, geçmiş yıllarda olduğu gibi yüzde 50 indirimli taşıma yaparken, ziyaret dışı araçların keyfi kullanımı da önlenmiş olacak.

CHP İNDİRİMİN MALİYETİNİ SORDU

Bayram boyunda, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT Otobüsleri, Metrobüs) araçları, Şehir Hatları A.Ş. (Şehir Hatları Vapurları) araçları, Ulaşım A.Ş. (Tramvay, Metro, Hafif Metro ve Füniküler) araçları ve Otobüs A.Ş. ile Özel Halk Otobüsleri, gerçekleştirilecek hizmet projesi kapsamında yüzde 50 indirimli fiyat uygulayacak, geriye kalan yüzde 50 ücret bedelini ise Büyükşehir Belediyesi karşılayacak. Yani 28-29-30 Temmuz 2014 tarihleri arasında uygulanacak yüzde 50 indirim uygulayacak kurumlara ait araçların akaryakıt giderlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ödeyecek.

Raporun oylanması öncesi CHP Grubu, indirim uygulamasının İBB'ye maliyetini sorarken, CHP'li İBB Meclis Üyesi ve TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can'ın, özel sektöre ait deniz araçlarının da aynı uygulamanın yapılması ve yüzde 50'sinin İBB tarafından kendilerine ödenmesine ilişkin teklifi, AK Partili Meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi.


En Son Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir