Seçime Doğru Üsküdar

Motordan inice ilk stantta Cem Uzan konuşması teypten dönüyor. Uras standındaki Açıkkol "Kesin Meclis'teyiz" diyor...

Seçime Doğru Üsküdar
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar'da Seçim Barometresi Türban
Motordan inice ilk stantta Cem Uzan konuşması teypten dönüyor. Uras standındaki Açıkkol "Kesin Meclis'teyiz"; CHP standında Oyar "Siyah çarşaflılar bile geliyor" diyor. İçerilerde AKP, SP, DP, MHP bayrakları egemen. Tek tezat park girişinde Uras pankartı.

Üsküdar'daki seçim çalışmalarında AKP, MHP ve SP açık ara önde. Sol partilerin iddiasına karşın ara sokaklarda sağ görüşlü partilerin bayrakları etkin. Zaten sol partiler de iddialarını, türbanlı ya da çarşaflıların bildiri almasına göre değerlendiriyor.

Üsküdar'daki seçim çalışmaları İskele'den itibaren gelenleri ses kirliliğiyle karşılıyor. Partilerin tamamı iddialı ama Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Saadet Partisi'nin (SP) bayrak, afiş, sayı üstünlüğü ortada.

Motordan inince Cem Uzan konuşuyor
Üsküdar motorlarından indiğinizde ilk karşınıza gelen stant Genç Parti'ninki (GP). Cem Uzan'ın seçim konuşmalarının teypten döndüğü stantta seçim bildirilerini dağıtan Ahmet Beşik, amaçlarının "yalnızca oy kazandırmak olmadığını, partiye üyelik de yaptıklarını" belirterek üyelik formlarını gösteriyor. Beşik, kadınları en çok etkileyenin İstanbul 1. Bölge adayları Sühendan Vural ve Vildan Şahin olduğu düşüncesinde.

"Uras kesinlikle Meclis'te"
İstanbul 1. Bölge'de bağımsız sol aday Ufuk Uras'ın seçim standında duran Solmaz Açıkkol, iddialarını "kesinlikle Meclis'teyiz; bizim çalışmamız artık daha fazlası için" sözleriyle açıklıyor.

Üsküdar'ın muhafazakarlıkla anılmasına karşın başörtülü kadınların da gelip kendilerinden broşür aldığını, bilgi istediğini aktaran Açıkkol, bunun nedenini Uras'ın "her kesimin hakkını savunmasına" bağlıyor.

"Siyah çarşaflılar bile ilgi gösteriyor"
CHP standında Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden destek için geldiğini kaydeden Elte Oyar, "Üsküdar'ı muhafazakar bulmadığını" belirtirken "önyargıdan" kaçamıyor:

"CHP standına ilgi büyük. Siyah çarşaflılar bile gelip bizden bilgi istiyor." Gelenlere rozet, bayrak, şapka verdiklerini anlatan Oyar, asıl hedeflerinin Üsküdar dışında, başka semtlere gidip gelirken buradaki otobüs duraklarını kullanan yolcular olduğunu da sözlerine ekliyor.

"İlk kez bu kadar umutluyum"
İşçi Partililer, Yavuz Bingöl konserini duyurmanın telaşı içindeler. Son üç seçimdir çalışmalara katıldığını kaydeden Hatice Ilgıl, esnafın ilgisinin olumlu, kendinin çok umutlu olduğunu söylüyor.

MHP standında "Ölürüm Türkiye'm"
Partinin kadın adayı Yüksel Parlak'ın tanıtımını ön plana çıkaran MHP standında "Ölürüm Türkiye'm" şarkısı diğer standları bastıyor.

İskele kenarındaki stand yarışını yine de AKP göğüslemiş. Minibüsleri "AK Nokta" olmuş. AKP çalışanları broşür dağıtma ihtiyacı duymuyor. Bilgi almak için yanaşanların arasına karışarak gittiğimiz minibüs bozması AK Nokta'da ikramla karşılaşıyoruz. İkrama karşılık vermeyince beni "16 Temmuz Milli İrade Mitingi"ne davet ediyorlar.

Üsküdarın içinde sağ egemen, arada Ufuk Uras pankartı
İskelede durum böyleyken, içeri doğru girdikçe AKP, SP, DP ve MHP bayraklarının sayısal üstünlüğü açık bir şekilde görülüyor. Buralarda diğer partilerin bayrakları tek tük.

Bu ağırlığa tek tezat Kuruçeşme Parkı'nın girişine asılan "Meclise Ufuk Gerek" pankartı. Bunun dışında bir iki yerde, o da iki sıra CHP bayrağına denk geliyoruz.

Nuhkuyusu'ndaki Rum Mezarlığı'nın karşısındaysa AKP'nin seçim çadırı var. AKP de GP gibi üye olmaya çağırıyor. Dükkanların camlarından "Göster Kendini" diyerek el sallayan Erdoğan bakıyor.

Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir