Avrasya Tüp Tüneli Projesi ve geçiş ücreti için tıklayın

Ulaştırma Bakanı Elvan, Avrasya Tüp Tüneli Projesi'nde tünel açma makinasının montajının tamamlandığını ve yakında çalışmaya başlayacağını söyledi.

Avrasya Tüp Tüneli Projesi ve geçiş ücreti için tıklayın
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Avrasya Tüp Tünel Geçişi, önümüzdeki yıl devreye girmesi bekleniyor. 14.6 kilometrelik dünyanın 6'ncı büyük tüneli sayesinde Kazlıçeşme'den Göztepe'ye 15 dakikada geçilebilecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Marmaray Projesi'nin kardeşi olarak nitelendirilen Avrasya Tüp Tünel Projesi'nde 14 metre yüksekliğe sahip dev köstebeğin montajını tamamlandıklarını belirtti.

Bakan Elvan, ''Çok yakında İstanbul Boğazı'nın altını delmeye başlıyoruz'' dedi. Bakan Elvan, Avrasya Tüp Tünel Projesi'nin Marmaray'ın kardeşi olacağını ancak sadece karayolu araçları için yapılacağını belirterek, ''Günde 90 bin araca hizmet verecek tünel biri gidiş biri dönüş olmak üzere 2 katlı olacak'' diye konuştu. Elvan, 2 milyar liranın üzerinde maliyeti bulunan projenin kazı çalışmalarında önemli ilerleme sağladıklarını belirterek, doğu yönünde kazı çalışmalarında ilerlemenin yüzde 70'in üzerinde olduğunu kaydetti. Kazlıçeşme-Göztepe arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek projede, Boğaz'ın altından geçecek tünelin delme işlemlerinin başlamak üzere olduğunu belirten Bakan Elvan, şunları kaydetti:

''Dev köstebek Haydarpaşa Limanı'ndan Cankurtaran'a kadar olan 3.4 kilometreyi Boğaz'ın 106 metre altından kazacak. 1.500 ton ağırlığında olan ve 130 metre uzunluğundaki bu makineyi 40 metre derinlikte monte ettik, çok yakında Boğaz'ın altını delme işlemlerine başlıyoruz. 1.5 yıldan kısa sürede kazı işlemlerini tamamlamış olacağız.''

Bakan Lütfi Elvan, proje kapsamında 8 adet alt geçit, 10 adet yaya üst geçidi ve 4 adet mevcut kavşak iyileştirmesinin de yapılacağını belirterek, ''Tünel dışındaki kavşak ve yaklaşım yolları da İstanbul Büyükşehir Belediyesine ücretsiz olarak devredilecek. Sadece tünel ücretli olacak. Alınacak ücretin 4 dolar + KDV karşılığı Türk Lirası olması planlanıyor. Bu tünelin dünyanın 6'ncı büyük tüneli olacağı düşünüldüğünde; sağladığı yakıt tasarrufu bile bu değerin çok çok üzerinde. Tünel, köprü geçişlerini önemli ölçüde rahatlatmanın yanı sıra egzoz emisyon salınımını da büyük ölçüde düşürecek'' diye konuştu.


İnternet Haber


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir