Mustafa Kara Çengelköy'de

AKP Üsküdar belediye başkan adayı Mustafa Kara, Çengelköy'de esnafla kahvaltıda bir araya geldi.

Mustafa Kara Çengelköy'de
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Yerel seçim hazırlıklarına Üsküdar ve çevresinde devam eden AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Mustafa Kara, kampanya çalışmalarına Çengelköy’de devam etti.
 
Mustafa Kara, 02 Şubat Pazartesi sabahı Çengelköy’de bölge sakinleri ve esnafla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltıya; Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları, Çengelköy’de bulunan okulların müdürleri, Cide Soğuksu Çevre Köyleri Dernek Yöneticileri, Çengelköy Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cevahir Türk, Çengelköy Spor Kulübü 2. başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Yavuz Canikli, Üsküdar 1. Bölge Seçim İşleri Başkanı Esat Kalay’ın yanısıra Çengelköy sakinlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup bir katıldı.
 
Kahvaltı esnasında Çengelköy sakinlerinin talep ve şikâyetlerini dinleyen Mustafa Kara bir de konuşma yaptı.
 
Mustafa Kara konuşmasında şunları söyledi:
“ Çengelköy’ün fethi gören Üsküdar’da büyük bir önemi ve manevi yönü var. Çınaraltı ile, insanların sıcaklığıyla, kentleşmenin dayattığı popülist kültüre karşı direnciyle, balıkçısıyla ayrı bir naifliği ve güzelliği var. Belki Üsküdar’ın nüfus ortalamasına göre seçmen sayısı esas alındığında çok fazla bir etkisi olduğu söylenemez ancak etki alanının büyük olduğunu söylemek yerinde olur. Çengelköy ile ilgili olarak çok beğendiğim bir söz vardır. Boğazın akıntısına kapılmadık sana kapıldığımız kadar. Çengelköy ayrıca edebiyat ve sanat tarihinde çok önemli bir yer tutar. Ben de sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaptıklarımızı sizlerin vermiş olduğu destekle yapmak, yapamadıklarımızı ise açık yüreklilikle paylaşmak istiyoruz. Bilirsiniz arzular şelaledir. Bizler de pekçok şey yapmak isteriz. Ancak bütçeler sınırlı, imkanlar sınırlı, Boğaziçi öngörümle sınırlı... Devletin bütçesini harcarken çok dikkatli olmak ve seçici hareket etmek gerekiyor. Buna karşın Çengelköy’de yapılacak çok iş var. Okullarımızın ve mahallelerimizin sıkıntıları var. Bunları biliyoruz. Önümüzde bir 5 yıllık süreç var. Partimiz güçlü ancak bu güce güvenerek hareket etmiyoruz, çalışıyoruz. Çalışmalarımız sonucu belediye başkanlığını kazandığımız taktirde belediyeyi bir işletme olarak görecek, ona göre hareket edecek, belediyenin imkanlarını rantabl olarak kullanacağız.”
 
Konuşmasında belediye yönetimi ile ilgili olarak da bilgiler veren AK Parti Üsküdar Belediye Başkan adayı Mustafa Kara, belediyenin sadece başkan ve yardımcıları ile yönetilemeyeceğini ifade ederken şunları söyledi:
 
“Belediyeyi büyük bir sivil toplum örgütü olarak düşünüyoruz. Sorunlar sadece başkan ve yardımcıları tarafından çözülemez. Belediye bünyesinde proje koordinatörlükleri oluşturacağız. Projeleri konusunda uzman, işinin ehli kişi veya kurumlara vereceğiz. Demokrasiyi sadece seçme ve seçilme olarak algılamamak gerekiyor. Bir katılım ve uzlaşma kültürü olarak da algılamak gerekiyor. Biz de belediye yönetiminde halkımızın katılımını yönetimimize katmak ve bir uzlaşma kültürü oluşturmak düşüncesindeyiz. Bunun yanısıra başarı için herkesin elini taşın altına koyması gereklidir. Eleştirmek en kolay yoldur. Siyasi anlamda da büyük bir okul olan bir siyasi partide görev yapıyoruz. Siyasi yönüyle de ilçemizle, ilimizle, genel merkezimizle bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Akıntıya karşı kürek çekmenin zor olduğunu biliyoruz. Ancak bu zorluğu empati yaparak ve halkımızla birlikte el ele çalışarak yeneceğimizi düşünüyoruz. Belediye olarak zorlukları aşarken bir halkla ilişkiler birimi kurmak düşüncesindeyiz. Sıkıntısı olan vatandaşlarımızın başkana ulaşması gerekmeyecek. Vatandaşlarımızın bu halkla ilişkiler biriminde oluşturulan kurullara ulaşması sorunlarını çözme açısından yeterli olacaktır. Bütçenin doğru kullanıldığı bir finans yönetimi, verimli, işbirliği içinde çalışan ve başarılı olmaya azimli bir ekip ile katılımcı ve paylaşımcı bir anlayış ile belediye bünyesinde tüm sorunları aşacağımıza inancımız tamdır. ”
 
Konuşması büyük beğeni toplayan ve alkış alan Mustafa Kara daha sonra Çengelköy esnafı ile pazarcıları ve Çengelköy Sabancı Polis Merkezi’ni ziyaret etti.
 
Kaynak: Haberbu

Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir