Belediyeyi halk ile birlikte yöneteceğiz

Üsküdar'da Yılmaz Bayat yerel seçimler öncesi halkın isteklerini dinlediği istişare toplantılarını sürdürüyor.

Belediyeyi halk ile birlikte  yöneteceğiz
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Üsküdar'da Yılmaz Bayat yerel seçimler öncesi halkın isteklerini dinlediği istişare toplantılarını sürdürüyor. Küçük Çamlıca mahallesindeki toplantıda konuşan Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat 1994-2004 yılları arasında belediyeyi halk ile birlikte yönettiklerini seçilmeleri halinde yeniden belediyeyi halka açacaklarını söyledi.
 
1994-2004 yılları belediye başkanı ve Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat Üsküdarlıların isteklerini dinlediği “Saadet Üsküdar Buluşmaları” adı verilen istişare toplantılarını sürdürüyor. Bugüne kadar 4 bölgede gerçekleştirilen ve seçimlere kadar 20'yi aşkın noktada düzenlenecek olan programlara Üsküdarlılarda yoğun ilgi gösteriyor.

Küçük Çamlıca mahallesinde 200'ü aşkın Üsküdarlının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısında Üsküdar'ı halk ile birlikte yöneteceklerini söyleyen 1994-2004 dönemi Üsküdar Belediye Başkanı ve Saadet Partisi Üsküdar Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bayat, “10 yıllık süreçte Halk Günlerinde yaklaşık 100 bin vatandaşımızla görüşmüş olduk. Beyaz masa ile Üsküdarlıların bizzat gelerek veya telefonla bildirerek iletmek istedikleri şikayet ve dilekleri çözüme kavuşturulurdu. Beyaz Masa  42 bin şikayeti çözümledi. Ayrıca Halk meclisleri yapıyorduk. Başkan, Başkan Yardımcıları ve Müdürlerle bir mahalleye gidiyor ve böylece talepler yerinde dinleniyor karşılıklı olarak müzakere ediliyordu” dedi.

Her şey insan için ve insanca felsefesi ile hareket ettiklerini belirten Bayat, “İşin en önemli tarafı ise yapacağımız hizmetlerin felsefesini; 'Her şey insan için ve insanca' anlayışımız oluşturmaktadır. Ayrıca hizmetler halkla birlikte olunca anlam kazanıyor. Yerel yönetimlerin önemli bir unsuru da Belediye Başkanı gibi seçimle gelen muhtarlarımızdır. Yine eskiden olduğu gibi, Muhtarlarımızla fikir ve gönül birliği içinde hizmetlerimiz planlanacaktır, ve uygulanacaktır. Bunun için hizmetlerdeki temel prensibimiz 'Halkın belediyesi,  halkla birlikte ve halk için çalışma' düşüncemizdir” şeklinde konuştu.

Yılmaz Bayat sadece Saadet Partisi'nin değil bütün Üsküdarlıların adayı olduğunu belirterek, “ Bu seçimde insanlar oyunu kullanırken birtakım korkularla değil, şu parti gelmesin diye değil Üsküdar için, insanca hizmet alabilmek için kullanacaklar. Bu durum seçimleri bizim kazanacağımızı gösteriyor. Üsküdar'da sizler gibi değişik partilere mensup insanların ortak düşüncesinin bu olduğunu görüyorum. Üsküdar için el ele gönül gönüle olmamız gerekiyor. Üsküdarlılar bir beş yıl daha kaybetmek istemiyorlar. Yeni bir deneme daha yapacaklarını sanmıyorum. Buna zamanımız yok” diye konuştu.

Kısaca 10 yıllık hizmetlerine de değinen Yılmaz Bayat sözlerini şöyle sonlandırdı, “Hepiniz anımsayacaksınız başkanlığım döneminde Türkiye'de bir Ramazan geleneği haline dönüşen iftar çadırı ve Ramazan programları Üsküdar'dan doğdu. 42 bin şikayet çözümlendi. Belediye ve halk barışık hale geldi. İlçemizin altyapı problemlerinin neredeyse tamamı çözüldü asfaltsız yolumuz kalmadı.
 
Şehrimize tam 700 dönüm yeni yeşil alan ilave edilip 150 bin civarında boylu ağaç dikildi. Temizlik hizmetlerimiz üst düzeye getirildi. Toplam kalite çalışmalarında ve e-belediyecilikte Türkiye'nin önde gelen belediyelerinden birisi Belediyemizdi. Dönemimizde Üsküdar'ımızın, tarihi dokusuna da uygun olarak, bir kültür şehri olması yönünde çok büyük adımlar atıldı.
 
Kültür merkezi sayımız 2 iken 8'e yükseltildi. Acıbadem'de de yeni bir kültür merkezi inşaatına başlandı. Bütün bunlarla birlikte eğitime destek olma bilinciyle Üsküdar'da el atmadık bir tek okul bırakmadık. Öğrencilerimize de çeşitli burslarla destek olmaya çalıştık. Kültür merkezlerimizdeki kurslarımızdan on binlerce mezun verdik. Yine dönemimizde ilçemize yapılan 28 caminin istisnasız hepsine destek olduk. Ermeni ve Musevi hemşehrilerimizin de bu yöndeki taleplerine ayrım gözetmeden yardımcı olmaya çalıştık.
 
Sağlık alanında devlet hastahanelerine verdiğimiz desteklerle kalmayıp Üsküdar'ımıza 7 yeni sağlık ocağı daha kazandırarak siz değerli halkımızın hizmetine sunduk. İlçemizdeki sportif etkinliklere de elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Üsküdar'ın amatör ve profesyonel kulüplerine önemli ölçüde katkıda bulunduk. Selimiye ve Haydarpaşa stadyumlarının yenileme çalışmalarını yürüttük, Ünalan mahallemize semt sahaları yaptık. Parklarımızdan müsait olanlara da spor alanları açarak, mahalle kulüplerinin hizmetine sunduk. Ayrıca belediyemize Selimiye'de Makine İkmal Müdürlüğü Tesisleri'ni ile Belediye Ek Hizmet Binası'nı kazandırdık ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz bir çok hizmete sizlerle birlikte, Üsküdar için imzamızı attık.”
 
Kaynak: Haberalemi

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir