Emniyet kemeri zorunlu hale geldi

Şehirler arası otobüslerde emniyet kemeri kullanımı yeni yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi.

Emniyet kemeri zorunlu hale geldi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen kazalarda Kayseri'de 21, Sivas'ta 9 kişinin yaşamını yitirmesi, yolculuklarda emniyet kemerinin önemini yeniden gündeme getirdi.

Şehirler arası otobüslerde emniyet kemeri kullanımı yeni yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi.

Geçtiğimiz aylarda otobüs kazalarında 30 vatandaşın hayatını kaybetmesi üzerine şehirler arası otobüslerde emniyet kemeri kullanımı yeni yayınlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Verilen kararın yolcuların can güvenliği açısından önemli olduğunu ifade eden Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, ''Basit bulup, önemsemediğimiz önlemler aslında hayat kurtarıyor. Kaza yapan otobüslerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız emniyet kemeri kullansalardı belki yüzde 70'i hayatta olabilirdi'' dedi.

YÖNETMELİKTE BAŞKA NELER VAR

Resmi Gazete'de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği ile yeni düzenlemeler kapsamında şehir yaşamında saygı göstergesi kabul edilen sağa ve sola dönüşlerde, kurallara uygun olarak geçiş yapan yayalara, varsa bisiklet yolundaki bisikletlilere ilk geçiş hakkını vermemek artık 20 ceza puanına tabi olacak.

Öte yandan, uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri almış olan sürücüler ile kanlarındaki alkol miktarı 0.50 promilin üzerinde olan hususi otomobil sürücülerinin ve kanlarındaki alkol miktarı 0.20 promilin üstünde olan diğer araç sürücülerinin karayolunda araç sürmelerine müsaade edilmeyecek. Ayrıca geriye doğru beş yıl içinde sürücü belgeleri birinci defasında altı ay, ikinci defasında iki yıl, üç veya üçten fazlasında ise her seferinde beşer yıl süreyle geri alınacak.

Tespiti için teknik cihaz kullanılmasını kabul etmeyen ve bu nedenle hakkında işlem yapılan sürücülere 2 bin 78 Türk Lirası para cezası kesilerek, araç kullanmaktan men edilecek.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Türkiye

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir