Dilipak: 'Biz Allah'ın ipini bıraktık, Allah da bizim ipimizi bıraktı'

Abdurrahman Dilipak'ın konuk olduğu ''Rabia Süreci ve Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunlar'' konferansı Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Dilipak: 'Biz Allah'ın ipini bıraktık, Allah da bizim ipimizi bıraktı'
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Abdurrahman Dilipak'ın konuk olduğu ''Rabia Süreci ve Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunlar'' konferansı Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen'in ev sahipliğindeki programa AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşması için söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti'nin gücünü milletten aldığını ifade ederken Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynandığını, bunun için şer odaklı bazı kesimlerin hükumeti düşürmek için son derece çirkin oyunlar oynadıklarının altını çizdi. Karaca konuşmasında devlet içindeki gizli yapılanmanın hükumete yönelik operasyonlar yaptığını belirterek ''Operasyonlar amirlere kapalı, medyaya açık yapılmaz. Operasyonlar ülkeyi tarumar etmek için değil milletin huzuru ve güzel geleceği için yapılır. Bizler ülkemiz ve milletimiz için tüm gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Oynanan bu oyunları da milletimizin desteği ile bertaraf edeceğiz'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Abdurrahman Dilipak: Adaletten, Barıştan, Hürriyetten Yana İktidar Kurmalıyız

''Çalışanları ya asıyorlar ya hapse atıyorlar''

Karaca ayrıca Türk siyaset tarihinde bugünkü gibi karalama kampanyalarının yapıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bizim ülkemizde çalışanları ya asıyorlar, ya hapse atıyorlar. Başbakanımız şanslılardan birisiydi, hapse girmekle kurtuldu. Rahmetli Adnan Menderes asıldı, rahmetli Turgut Özal, Necmettin Erbakan hocamız da çok büyük sıkıntılar gördüler. Önce suçlayacaksınız, sonra asacaksınız, sonra da yargılayacaksınız. Genel mantık bu.''

Karaca'nın ardından bir konuşma yapan AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Hilmi Türkmen ise Türkiye'nin son 12 yılda giderek artan bir güce sahip olduğunu, bunu istemeyen mihrakların bu önlenemez yükselişe meydan vermemek adına hukuk dışı oyunlar oynadığını ifade etti. Türkmen, halkının yüzde 95'i Müslüman olan Mısır'ı Hristiyan bir devlet başkanının yönettiğini ifade ederek ''Türkiye üzerinde de kirli oyunlar oynanıyor. Amaç belli. Ancak onların bu amaçlarını bertaraf edebilmek adına akıllı hareket etmeli, siyasi iradeye sahip çıkmalıyız. Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükumeti bu ülke için büyük bir şanstır'' dedi.

Konuşmaların ardından sahneye Aburrahman Dilipak çıktı. Dilipak Türkiye'nin çok özel bir ülke olduğunu belirterek başladığı konuşmasında Türkiye'nin yaptığı yardımlara değinerek, ''Bu ülkede eğer var olmak istiyorsak, Adem'in çocuklarına bizim borcumuz var. Ve bizler bugün 110 ülkede yardım faaliyeti yürütüyorsak, 7 milyar dolarlık yardım gerçekleştiriyorsak ki biz 10 sene önce 300 milyon dolar borç almak için Amerika'da IMF'nin kapısında 3 ay beklemiştik, bugünkü zenginliğimizin arkasında iş adamlarımızın, siyasilerimizin çabalarının çok ötesinde Mısırlıların, Libyalıların, Somalililerin duası var'' diye konuştu.

Dilipak, Türkiye'nin bugün gelirine göre dünyada en fazla yardım eden ülke olduğunu, bu yardımlar için 7 milyar dolar harcadığımızı, İnşallah daha fazla harcayacağımızı ve Allah'ın da bize yaptığımız bu iyiliğin karşılığını 10 katı, 100 katı, 700 katıyla geri vereceğini ifade etti.

''Allah'ın ipini bıraktık''

Türkiye'nin uzun yıllardır yaşadığı sıkıntıların sebebinin dış güçler olmadığını belirten Dilipak, ''Biz onlarca yıldır zalimlerden, cahillerden olduk. Biz Allah'ın ipini bıraktık, Allah da bizim ipimizi bıraktı. Biz diyoruz ki ABD ve İsrail gibi zalim ülkeler, Siyonist ülkeler bizi bu hale soktu. Hayır, tam tersi. Allah'ın ipini bıraktığımız için bizi bu hale düşürdüler'' dedi.

Adaletten, barıştan ve hürriyetten yana iktidar kurmalıyız

Hala Nijer'de 4 kişilik bir ailenin aylık 50 TL gibi bir rakamla yaşamak zorunda bırakıldığının altını çizen ve yıllık 31 trilyon dolarlık gelirin 13 trilyon dolarını ABD'nin aldığını ifade eden Abdurrahman Dilipak, adaletten, barıştan ve hürriyetten yana iktidar kurulmasının önemine dikkat çekti. Batı medeniyetinin refah ve mutluluğunun ardında 3 temel ögenin bulunduğunu ifade eden Dilipak, bunların ''Kızılderililerin kanı, siyah derililerin gözyaşı ve sarı derililerin alın teri'' olduğunu belirtti. Dilipak ''dünyada 4 büyük ırk vardı. Bunlardan biri de Kızılderililerdi. Ancak şimdi bu ırk yok. Kendi refah ve mutlulukları için Amerikalılar bu ırkı katlettiler'' dedi.

Mevlana Projesi ile yeni bir dünya kurulacak

Türkiye'nin 110 ülke ile öğrenci değişimini içeren Mevlana Projesi'nin ülkemiz açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Dilipak, bu proje ile yeni bir dünya kurulacağını ve bu dünyada da Türkiye'nin önemli bir söz sahibi olacağını söyledi. Yenidünya yapısında eğitimin büyük önem taşıdığının altını çizen Dilipak ''Eğer çocuklarımızın dünya üzerinde söz sahibi olmasını istiyorsak en az 4 üniversite bitirmesi ve yine en az 4 dil bilmesi gerekiyor. Bu kriterleri karşılamayan gençler sadece sıradan ve yönlendirilebilir gençler olacak. Hiçbir nitelik taşımayacaklar'' dedi.

''Dünya 5'ten büyüktür''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaya meydan okuduğunu için bir takım saldırılara uğradığını söyleyen Dilipak, ''Tayyip Erdoğan, ''Dünya 5'ten büyüktür'' dedi. Bu açıkça bir meydan okumadır. 'One minute' kadar büyük. Bunun logosu bu, ortasında yuvarlak bir dünya haritası var. Dünya 5'ten büyüktür. Dünyayı sadece 5 ülke yönetemez. 'Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin veto yetkisine sahip 5 ülkesinden ibaret değildir dünya' diyor Tayyip Erdoğan ve meydan okuyor. Ya söyleyin bu adama otursun oturduğu yerde, ya da arkasında durun. Yedirirseniz sizi de yerler. Tayyip Erdoğan'ı içeriye atarlarsa, Mursi'yi asarlar'' ifadelerini kullandı.

''Burası hilafetin merkezidir''

Dilipak, şöyle devam etti:

''Yiğit düştüğü yerden kalkar. Biz Osmanlı'nın mirasçılarıyız. Son İslam medeniyeti, uygarlığı burada yıkıldı, buradan kalkacak. Burası hilafet merkezidir.'' dedi.

Batı dünyasının insan hakları konusunda masum olmadığını, buna rağmen demokrasi ve insanlık dersi vermeye kalktığını anlatan Dilipak, ''Bize demokrasi ve insan hakları dersi verenlere bakın. Bunlar değil mi darbecilere 'darbeci' diyemeyenler? Sisi'ye, askeri bir darbeciye Nobel Barış Ödülü verdikleri Baradey gibi adamı sekreter yapanlar, bunlar değil mi? Karşımızdaki güç bu'' dedi.

Abdurrahman Dilipak, Türkiye'nin son dönemde ciddi kararlar aldığını ve bunun da birilerini açıkça rahatsız ettiğini belirterek, ''Bu başımıza gelen felaketler, cemaatin canı sıkıldı da başladı değil. Siz üçüncü köprüyü yaparsanız, 3. havaalanını yaparsanız, Türkiye dünyada önemli bir aktarma merkezi olacak olursa, Montrö'yü by-pass eder yeni bir kanal açmaya kalkarsanız, siz de arının yuvasına çomağınızı sokarsanız, o zaman bunlar da başınıza gelir'' değerlendirmesinde bulundu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir