İSPARK yüzer otopark için düğmeye bastı

İstanbul'a yüzer otoparklar geliyor... İSPARK, denizde kullanacağı yüzer otopark yapımı için harekete geçti.

İSPARK yüzer otopark için düğmeye bastı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Hayata geçirilecek proje ile deniz kenti İstanbul'da yüzer otopark dönemi başlayacak, deniz alanları kullanılarak otopark sorununun çözümüne katkı sağlanacak.

Proje kapsamında atıl durumda olan şehirhatları vapurlarını da yeniden elden geçirilip yüzen otopark olarak kullanılması planlanıyor. Sistemin şehrin önemli bölgelerinde hizmet vereceği için otopark sorununa büyük katkı sağlaması bekleniyor.

YOĞUN NOKTALARA GİDİP DEMİR ATACAK

Marmaray'ın hizmete alınması ve bu hattın vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılması kent genelinde denize entegre otopark alanlarının yapılmasını gündeme getirdi. Bu amaçla harekete geçen İSPARK öncelikle Marmaray'ın Üsküdar ve Kadıköy İstasyonu ile Harem'e, Avrupa yakasında ise Kazlı Çeşme ve Sirkeci istasyonlarına yakın noktalarda yüzer otopark projelerini devreye alacak.

400 ARAÇ KAPASİTELİ YÜZEN OTOPARKLAR

İstanbul trafiğine alternatif çözüm olacak proje için kamu ve özel sektör kuruluşları İSPARK'a teklif getirdi. 2 farkı seçeneğin sunulduğu projede, sıfırdan yeniden imal edilen yüzer otoparklar ya da mevcut yolcu taşıma gemileri modernize edilerek sistem hayata geçirilecek. Yüzer otopark ile kara bağlantısının yapılacağı otoparklara aracını bırakan sürücü, kentin her iki yakasında Marmaray'a binerek istediği noktaya ulaşacak.

İstanbul'da trafik yoğunluğunun yaşandığı noktalardaki kara alanlarının yetersiz kalmasının bu projeye kendilerini yönelttiğini belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik, ''Özellikle Marmaray'ın hizmete alınması ile bu noktalardaki artan otopark ihtiyacı böyle bir çalışmayı gündeme almamızı hızlandırdı. Amacımız bu noktalarda yüzen otoparkları işletmeye alarak park sorununun çözümüne katkı sağlamak'' dedi.

İlk etapta Harem'de 400 araç kapasiteli yüzen otoparkı devreye alınmasının ardından süreç içinde kapasite artırılacak. 24 saat hizmet verecek bu otoparklarda kafeterya, dinleme alanları, sanat galerisi ve yaşam alanları bulunacak.

JAPONYA VE KANADA'DA ÖRNEKLERİ VAR

Türkiye'de ilk kez İSPARK tarafından hayata geçirilecek projenin trafik yoğunluğu yaşayan denize kıyısı bulunan diğer şehirlere örnek olacak. İstanbul'un denizle birçok noktada olan bağlantısı nedeni ile projenin hem raylı sistemleri, hem de deniz ulaşımını teşvik etmesi hedefleniyor. Dünya'da Japonya ve Kanada gibi ülkelerde yüzer otoparklar bulunuyor.


Milliyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir