Başkan Topbaş'tan engellilere bir müjde daha!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Duraklara bir buton koyacağız. Yaşlı veya engelli bir vatandaşımız durağa geldiğinde butona basacak. Durağa yaklaşan otobüs şoförü de durağa gelmeden buna göre hazırlık yapacak. Artık engelli vatandaşlarımız İstanbul'u gönüllerince kullanacak" dedi.

Başkan Topbaş'tan engellilere bir müjde daha!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri'nde engelli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelli aileleriyle birlikte kahvaltı yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanı olduğu dönemde engelliler için ilk defa bir müdürlük kurduğunu hatırlatan Başkan Topbaş, "Başbakanımızın belediye başkanlığı öncesinde bunu dert edinen kimse olmamıştı. Kendileri ilk defa bir müdürlük kurdu. Somut adımlar attı. Bizler de bu vizyonu devam ettiriyoruz. Başbakanımızın belediye başkanlığı döneminde kurmuş olduğu 2 engelli merkezi sayısını biz 25'e çıkardık. 2 tanesinin de kurulma çalışmaları devam ediyor. Onları da yakında devreye sokacağız. Dünya Sağlık Örgütü'nün örnek aldığı projelere imza attık" diye konuştu.

Erişilebilir bir İstanbul

Başkan Topbaş bugünün "Dünya Engelliler Günü" olduğunu ama kendilerinin her günü değerlendirip İstanbul'u engelli vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir hale getirmek için çalışarak geçirdiklerini ifade etti. Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kentte yaşayan, nefes alan her birey kent içindeki yaşamını kolaylaştırmak için adımlarımızı attık projelerimizi buna göre yaptık. Erişilebilir bir İstanbul adı altında -oluşturduğunuz bir birimle- bütün projelerimizi göreve geldikten sonra engelliler ve dezavantajlı grupların kullanabileceği şekilde olurlarını almadan hiçbir projeye onay vermedik. Hatta komisyonlarımız onay vermediği sürece projeyi yapan firmalara ödeme bile yapmıyor."

"Engelli vatandaşlarımız İstanbul'u gönüllerince kullanabiliyor"

Başkan Topbaş göreve geldikleri günden itibaren toplu taşıma araçlarını da engelli vatandaşlarımızın kullanabileceği şekilde düzenlemeye başladıklarını şöyle anlattı: "Uzmanlar bir kampus yapmaktan ziyade kendilerinin halkın içine karışabilmeleri için ortam oluşturulmasının daha doğru olabileceğini söylediler. Bizler de okulları, spor salonlarını hatta KİPTAŞ AŞ'nin yaptığı evleri buna göre projelendirdik ve buna göre yaptık. Artık engelli vatandaşlarımız İstanbul'u gönüllerince kullanabiliyor. Yanlarına bir refakatçi almadan ulaşım sağlayabiliyor. Spor salonlarımız ve okullarımıza rahatça gidebiliyor. Halkla iç içe oluyorlar. Daha önce evden çıkamayan engelli vatandaşlarımız gönüllerince gezebiliyor."

Başkan Topbaş, İstanbul'daki bütün belediye otobüslerini yenilediklerini ve dezavantajlı grupların ihtiyacına göre şekillendirdiklerini ifade ederek yeni bir projelerinden şu şekilde bahsetti: "Duraklara koyacağımız bir buton olacak. Yaşlı veya engelli bir vatandaşımız bu durağa geldiğinde butona basacak. Durağa yaklaşan otobüs şoförü de durağa gelmeden buna göre hazırlık yapacak."

Belediyelere çağrı: Engelli standartlarına uymayan projeleri onaylamasınlar

Başkan Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların kullanamayacağı hiçbir projeyi onaylamadıklarını ifade ederek şöyle devam etti: "Buradan tüm Türkiye'deki belediyelere çağrı yapıyorum. Engelli standartlarına uymayan projeleri onaylamasınlar. İhalelerini yapmasınlar. Hayata geçirmesinler. Yerel yönetimlerin, merkezi yönetime uzak olan belediyelerin bu hassasiyeti özellikle göstermelerini rica ediyorum."

İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Başkanı Kemal Yüksek de Başkan Topbaş'a İstanbul'u engelliler için daha yaşanabilir şehir yaptığı için teşekkür ederek plaket verdi.  Başkan Topbaş'tan Fatih'te ki spor kompleksini kullanma kolaylığını da isteyen Yüksel'e Başkan Topbaş müjde verdi. Başkan Topbaş talimat verdiğini ve artık spor kompleksini yetkililerle konuşarak belirledikleri saatlerde antrenman yapabileceklerini söyledi.

İBB Florya Sosyal Tesisleri'ndeki kahvaltıya Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkan Yardımcısı Orkun Utsukarcı, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Bahçeli'yle birlikte çok sayıda engelli vatandaşımız ve aileleri katıldı.


Haber 7


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir