Sabiha Gökçen'e ikinci pist geliyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist ve kule yapımı için düğmeye basıldı.

Sabiha Gökçen'e ikinci pist geliyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist ve kule yapımı için düğmeye basıldı. İhale bu yıl sonuna kadar gerçekleşecek.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ikinci pist ve kule yapımı için bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkacak.

DHMİ Genel Müdürlüğü, tek pisti bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uluslararası niteliğinin sağlanması için ikinci pist yapımını hızlandırdı. Sabiha Gökçen Havalimanında ikinci pist ve kule yapımı için alt ve üst yapı olmak üzere iki ayrı ihale yapılacak.

Altyapı ihalesinde pist yapımı, üst yapı ihalesinde teknik blok ve yeni kule yapımı ihale edilecek. Mevcut 3 bin metrelik tek piste paralel inşa edilecek yeni pist 3 bin 500 metre uzunluğunda, 45 metre genişliğinde olacak. Pistin genişliği banketlerle 60 metreye ulaşacak.

Yeni pist ve kule yapımı için ÇED Raporu sürecinin kasım ayı sonunda tamamlanması beklenirken, alt yapı ihalesinin aralık ayında gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Kamulaştırma bedeli DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından ödenecek bu proje kapsamında Sabiha Gökçen Havalimanı'nda şu anda kullanılan kontrol kulesinin yerine yenisi yapılacak. Yeni kule, dünyanın en uzun kulelerinden biri olacak ve İstanbul'un siluetinde kolayca fark edilebilecek.


Hürriyet


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir