Sezai Karakoç, 'Müslümanların devleti yok'

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, ''Tek toprak, tek İslam ülkesi, tek İslam devleti ve tek İslam medeniyetini yeniden gerçekleştirmeliyiz'' dedi.

Sezai Karakoç, 'Müslümanların devleti yok'
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, ''Tek toprak, tek İslam ülkesi, tek İslam devleti ve tek İslam medeniyetini yeniden gerçekleştirmeliyiz'' dedi.

Partisinin yeni açılan Üsküdar İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Karakoç, partililerden yoğun ilgi gördü.

Burada konuşan Karakoç, yeni açılan teşkilatın hayırlı olmasını temenni ederek, ''Memleket için asıl gerekli olan hareket inşallah yerini bulur ve etkinliğini gösterir. Milletimizin, ülkemizin ve bütün Müslümanların geleceği böylece sağlanmış olur'' dedi.

Dünya üzerinde filozoflar tarafından ortaya konulmuş çok sayıda düşünce olduğunu belirten Karakoç, insanların da bu düşünceleri alarak paylaştığını söyledi.

Karakoç, bunlardan birinin de ''devletin gereksiz olduğu ve kötülüğün devletten geldiği'' yönündeki düşünce olduğunu kaydederek, şöyle dedi:

''(Devletler insanları eziyor, onlara zulmediyorlar. Eğer devletler ortadan yok olursa insanlar kooperatifler halinde daha iyi yaşarlar) diye bir düşünce var. Buna felsefede 'anarşizm' diyorlar. Bunu derece derece bazı gruplar benimsemiştir. Mesela Hristiyanlık da bir nevi anarşistlerle bunu paylaşmıştır bir yerlerde. Bazı devletlerden kötülük gördükleri için bütün devletleri kötü görüyorlar. Fakat bir kötülüğün karşıtı olan bir aşırılığı tercih ederseniz, daha kötü bir sonuca ulaşırsınız.''

''DEVLET OLMAZSA DÜZEN OLMAZ''

Devletin gerekliliğine vurgu yapan Karakoç, insanların, devletin yok olmasını istemek yerine, onun kötü yanlarını ortadan kaldırmaya çalışmaları gerektiğini söyledi.

''Anarşizm ve anarşistlik bir hayaldir'' diyen Karakoç, ''Dünyada devletler kadırıldığı zaman bir düzenden bahsedilemez. Çünkü birtakım zorbalar çıkar ve diğerlerine zulmeder. İnsanların devletsiz ve düzensiz yaşamaları söz konusu olamaz. Bunu düşünen dinimiz ve Kur'an-ı Kerim bir düzen sunmuştur. Bu düzeni bin 400 sene yaşadık. Yine yaşıyoruz ama derece derece birçok şeyi kaybetmişiz. Eğer hala nefes alabiliyorsak işte bu düzene borçluyuz. Eğer bazı sıkıntılar yaşıyorsak da onu en az seviyede yaşadığımızdandır. Onun için İslam'da devlet zorunludur'' şeklinde konuştu.

''DÜNYADA SADECE 3-4 DEVLET VAR''

Karakoç, Müslümanların sadece bir dine değil, aynı zamanda bir düzene sahip olduklarını aktararak, Hazreti Muhammed'in de devlete önem verdiğini ve hemen devlet kurduğunu vurguladı.

Bu nedenle Müslümanların büyük bir devlet geleneğine sahip olduğuna dikkati çeken Karakoç, şöyle konuştu:

''Bu gelenek, iyi kötü tam olarak 1918'e kadar gelmiştir. Tarihi zaruretler ve yenilikler buna bir nokta koymuştur. Fakat yüz yıldır böyle dağınık, küçük devletçikler halinde varlığımızı koruyoruz. Teknolojinin artması ve silah gücünün gelişmesiyle artık devlet kavramı yerini gittikçe devleşen güçlere bırakmıştır. Dil alışkanlığı olarak halen küçük devletçiklere de devlet diyoruz ancak gerçekte böyle bir vasıfları yok. Bunlar birtakım kuruluşlardır. Bu kuruluşlar da birtakım devletlere bağlı olacaklardır. Şu anda dünyada sadece 3-4 devletin varlığından söz edilebilir. Diğerleri giderek devletlik vasıflarını kaybetmektedirler. Onun için bu bir alarmdır Müslümanlar için. İran ve Türkiye güvenmesin, benim devletim var diye. İşte Mısır, Suriye ve Afganistan'ı görüyoruz. Bu neyin krizidir, düşünülmelidir. Çünkü bunlar içeriden çökmüştür.''

Karakoç, Müslüman ülkelerinin artık devlet olmaktan çıktığını vurgulayarak, Avrupa'nın da bu krizi gördüğü için AB'yi kurma yoluna gittiğini söyledi.

''DÜNYADA İSLAM ÜLKESİ ŞART''

Bugün İslam dünyasındaki krizin sebebinin devletsizlik olduğunu kaydeden Karakoç, ''Müslüman ülkeleri şu anda bir devletleri olduğunu düşünüyorlar ancak gerçekte bir devletleri yok. Kurulmuş devletler, giderek sanal hale geliyor. Bütün aydınların uyanması gerekiyor. İslam aleminde gerçek devletin kurulması gerekir. Bu devletin toprağı da bütün Müslümanların yaşadığı topraktır. 30-40 devlet var ama bunların gerçekte önemi yok'' diye konuştu.

Karakoç, tarihte İslam ülkesinin kurulduğunu, bugünkü imkanlar daha çok olduğu için daha büyük bir İslam devletinin kurulabileceğini söyledi.

Müslümanların İslam devleti fikrine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Karakoç, bu teknoloji karşısında küçük devletlerin ayakta kalmasına imkan bulunmadığını aktardı.

Karakoç, tüm İslam aleminin uyandırılması gerektiğini söyleyerek, ''Tek toprak, tek İslam ülkesi, tek İslam devleti ve tek İslam medeniyetini yeniden gerçekleştirmeliyiz'' dedi.

Bunun, partilerinin kuruluş amacı olduğunu anlatan Karakoç, partinin amaca ulaşmak için bir araç olduğunu belirtti.

Parti teşkilatının ülkenin geneline yayılmasını hedeflediklerini kaydeden Karakoç, ''Ondan sonra da İslam aleminin her tarafında temsilcilikler açılır. Şu anda kanun bu hakkı vermiş ancak hiçbir parti bunu kullanmıyor. Onların gücü var ama bizim yok. Gücümüz olsa şu anda Mekke, Medine ve Mısır'da, tabi onlar da müsaade ederse İslam aleminin her tarafında şubeler açarız'' ifadelerini kullandı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir