İstanbul Seçim Analizi

Yerel seçimler yaklaşırken partilerin adayları bir bir belli olmaya başladı.

İstanbul Seçim Analizi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAYLARI

Yerel seçimlerde İstanbul'un alınması partilere büyük prestij kazandırır. Bu sebeple büyük partiler İstanbul'a büyük önem veriyor. CHP her ne kadar iddialı olsa da anketler AKP'nin adayı Kadir Topbaş'tan yana. CHP kulislerinde Kemal Derviş ve Kemal Kılıçdaroğlu isimleri önplana çıkıyor. MHP ise bir sürpriz yapma peşinde... Parti Haluk Ulusoy gibi sürpriz isimlerin peşinde... DTP ise her ne kadar iddialı olmasa da en azından birkaç adamını belediye meclisi ve encümen listelerine eklemeyi hesaplıyor. DTP'nin adayı henüz belli olmasa da kulislerde Baskın Oran ve Avukat Doğan Erbaş'ın isimleri konuşuluyor. Bir başka iddiaya göre ise ikna edilmesi halinde İbrahim Rojhilat gibi bir sanatçının aday gösterilmesidir.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ ADAYLARI

Üsküdar, İstanbul'da seçimlerin en hareketli geçeceği düşünülen ilçelerden biridir. AKP henüz adayını netleştirmemesine rağmen, mevcut başkan Mehmet Çakır ile "yola devam" etmeyeceği kesin gibi görünüyor. Akp'nin Üsküdar'da önplana çıkan ismi ise Mustafa Kara.
 
DSP ise Üsküdar'da Levent Kırca gibi bir tiyatrocuyu aday göstererek Üsküdar'da sürpriz yapma peşinde... Levent Kırca'nın adaylığı kesinleşti. CHP Kuzguncuk, Beylerbeyi gibi varoş kesimlerden uzak semtlerde güçlü durumda... MHP geçen dönemde aday gösterdiği Ali Sukas ile devam edeceğe benziyor. Geçen seçimlerde "Üsküdar'da her caddeye yürüyen merdiven yapacağım" vaadiyle ilgi uyandıran Ali Sukas'ın bu dönemde nasıl bir propaganda yürüteceği şimdiden merak konusu. MHP'nin kale olarak gördüğü mahalleler ise Küplüce ve Hasippaşa mahalleleridir. DTP ise gözlerini belediye meclisi üyeliklerine dikmiş durumda. Örnek ve Esatpaşa mahallelerinin Ataşehir belediyesine bağlanmasıyla büyük yara alan DTP, şimdi doğulu seçmenlerin yoğun yaşadığı Kirazlıtepe, Yavuztürk, Bulgurlu ve Emniyet gibi mahallelerde seçim çalışmalarını yürütüyor. Partinin henüz adayı belirlenmedi.
 
Saadet Partisi ise 2 dönem belediye başkanlığı yapmış Yılmaz Bayat ile yoluna devam ediyor. Özellikle AKP'ye küsmüş milli görüşçülerin oylarını hedefleyen Yılmaz Bayat bu yönde propaganda çalışmalarını sürdürüyor. Geçen seçimlerde Üsküdar'da AKP'yi en çok zorlayan parti olan Saadet, Üsküdar'da eski kalesini tekrar fethetmeye kararlı... Kulislerde dolaşan tahminlere göre ise CHP ve Saadet AKP'nin küskün oylarını paylaşması AKP'nin işine yarayacak ve AKP aradan sıyrılacak.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ ADAYLARI
 
Muhafazakarların kalesi durumunda olan Ümraniye'de sürpriz beklenmiyor. Akp'li mevcut belediye başkanı Hasan Can'ın tekrar başkan seçileceği düşünülüyor. CHP Ümraniye'de de bir sanatçıyı aday göstererek sürpriz peşinde... CHP'nin adayının Arif Sağ olduğu kesinleşti. Arif Sağ Ümraniye'de özellikle Alevi ve Solcu kesimlerin oylarına talip. Geçen yerel seçimlerde SHP listesinden giren ve Dehap'ın da desteklediği Arif Sağ, muhalif kimliğiyle tanınan Mustafa Kemal ve doğulu seçmenlerin yoğun yaşadığı Kazım Karabekir mahallerine önem veriyor. Geçen seçimlerde %12 oy alan Arif Sağ, CHP'nin %15lik oyu ile bir sinerji yaratarak AKP'yi devirmeyi planlıyor. MHP  kulislerinde ise Mustafa Kemal AYDIN'ın ismi önplana çıkıyor. Saadet Partisi geçen dönemde AKP'ye kaptırdığı Ümraniye'yi tekrar alma peşinde... Saadet partisinin adayı daha önce iki dönem Ümraniye Belediye Başkanlığı yapmış olan Mehmet Bingöl.


Kaynak: Siirtçe

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir