Başbakan Erdoğan Marmaray'ı test etti

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılacak Marmaray projesinin test sürüşünü Erdoğan yaptı.

Başbakan Erdoğan Marmaray'ı test etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la makinist bölümüne geçerek ''Asrın Projesi'' olarak gösterilen Marmaray'ın test sürüşünü gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan, Ayrılıkçeşme İstasyonu'ndan Yenikapı'ya kadar Marmaray'da ilk test sürüşünü çok sayıda bürokrat ve gazetecilerle yaptı. Erdoğan test sürüşü öncesinde yaptığı konuşmada ''Bu, Pekin-Londra hattını bağlayacak dev bir proje. Bu asrın değil asırların projesi. Başkaları değil biz demir ağlarla ördük yurdu'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ayrılıkçeşme İstasyonu'ndan Yenikapı'ya kadar Marmaray'da ilk test sürüşünü çok sayıda bürokrat ve gazetecilerle yaptı.

BU 150 YILLIK RÜYAYDI
Erdoğan, ''Bugün 10 km'lik etabın test sürüşüyle hazzına ulaşacağız. Bundan böyle artık Ayrılıkçeşmesi artık bizler için bir buluşma çeşmesi haline gelecek. Bu 150 yıllık bir rüyaydı. Ecdadımızın esiz çalışmalarını yaptığı bir projeydi. Bu projeyi tahakkuk ettirmek bize nasip oldu. Bugün biz kıtalar arası bir geçişi Marmaray'da yapacağız.Bizim çevreye ve tarihe gösterdiğimiz hassasiyet yapay değildir. Biz işin gerçeğini yaparız. Bütün çalışmalarda çevreye A'dan Z'ye dikkat etmek suretiyle yapılmıştır. Bu hassasiyetlerimizi 4 yıl bu projeyi ertelememize neden olmuştur. Bu hassasiyet çok şeye mal oldu bunu da burada ifade etmeliyim. İnsanoğlu yerin üstünde ne yapılırsa onu görüyor. Biz yerin üstünü de işiliyoruz altını da. Yerin altında dört kat oluşturan ülkeler var. Bize de bir kat yetmeyecek. İnşallah yurdumuzun dört bir yanını biz Demirağlarla örüyoruz. Başkaları değil. Bunun yanında lüks karayollarıyla örüyoruz. Başkaları değil. Biz duble yol deyince dalga geçenler şimdi bu duble yolların hazzını yaşıyorlar.'' diye konuştu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılacak Marmaray projesinin test sürüşünü Erdoğan yaptı.

RAKAMLARLA MARMARAY
Marmaray Projesi kapsamında, Asya ve Avrupa yakalarında toplam 40 adet istasyon olacak. Tek yönde saatte 75 bin yolcu taşınacak hat üzerinde her 2 dakikada bir tren hareket edebilecek. Proje tamamlandığında, Üsküdar-Sirkeci arası sadece 4 dakikaya inecek, Söğütlüçeşme'den Yenikapı'ya 12 dakikada, Bostancı'dan Bakırköy'e 37 dakikada, Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada ulaşılacak. Gündüzleri yolcu, geceleri ise yük trenlerinin geçeceği Marmaray, hizmete girdiğinde Kars'tan trene binen yolcu Avrupa ile entegre edilecek raylı sistemle, Almanya ya da Fransa'da inebilecek.

RESMİN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılacak Marmaray projesinin test sürüşünü Erdoğan yaptı.

Toplam Hat Uzunluğu: 76,3 km

Yüzeysel Metro Kesim Uzunluğu: 63 km

Yüzeysel İstasyon Sayısı: 37 adet

Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Kesimi Toplam Uzunluğu: 13,6 km

Delme Tüp Tünel Uzunluğu: 9,8 km

Batırma Tüp Tünel Uzunluğu: 1,4 km

Aç-Kapa Tünel Uzunluğu: 2,4 km

Yer altı İstasyon Sayısı: 3 adet

Boyu: (en az) 225 metre

Bir Yönde Taşınacak Yolcu Sayısı: (saatte tek yöne) 75 bin

Maksimum Hız: (saat) 100 km

Ticari Hız: (saat) 45 km

Tren Sefer Sayısı: 2-10 dakika

Araç Sayısı: 440 adet

Test Sürüşüne Üsküdar Protokolüde Katıldı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Asrın Projesi Marmaray'ın test sürüşü yapıldı. Test sürüşüne Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile birlikte çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Asrın Projesi Marmaray'ın test sürüşü yapıldı. Test sürüşüne Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş ile birlikte çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş sosyal medya üzerinden yazdığı mesajda ''Marmaray'ı test ettik, çalışıyor :) Hayırlı Olsun'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan Erdoğan test sürüşü yaparken görüntü paylaştı

Yine sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan belediye başkanı Mustafa Kara'da, ''Test sürüşü için Marmaray'dayız. 5 vagonlu set 112.5 mt. 1637 yolcu alıyor. 10 vagonlu set 225 mt.'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir