İstanbul'un Türbe Rehberi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., özellikle Ramazan ve bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul'un 100 meşhur türbesini bir kitapta topladı.

İstanbul'un Türbe Rehberi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., özellikle Ramazan ve bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul'un 100 meşhur türbesini bir kitapta topladı.

''İstanbul'un 100 Türbesi'' ismiyle yayımlanan kitaptaki türbeler, Sur içi(Fatih), Eyüp, Beyoğlu-Beşiktaş ve Üsküdar olmak üzere dört başlık altında toplandı. Kitapta ayrıca İstanbul'da iz bırakmış padişahlara, hanedan mensuplarına, velilere ve devlet adamlarına ait türbelerin tarihçeleri, plan düzenlemeleri, biçim ve süsleme özellikleri anlatılıyor.

500'ü aşkın türbeden seçilenler arasında, İstanbul kuşatması sırasında şehid olan Ebu Eyyüb el-Ensari Türbesi, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmed Türbesi, Osmanlı'nın en uzun süre tahtta yer alan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın Türbesi, şehre çok sayıda vakıf eser bırakan Hürrem Sultan Türbesi, mimaride yeni bir çığır açan Mimar Sinan Türbesi, İznik çinileriyle bezenmiş I. Ahmed Türbesi, Vefa semtinin isim babası olan Ebul Vefa Hazretleri'nin Türbesi, bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., özellikle Ramazan ve bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayan İstanbul'un 100 meşhur türbesini bir kitapta topladı.

EYÜP SULTAN'DAN KANUNİ'YE
İstanbul'da en çok ziyaretçi akınına uğrayan türbe, Eyüp Sultan Türbesi kitapta geniş yer buluyor. Tarih boyunca toplum ve devlet hayatında önemli yere sahip olan türbe bugün de ziyaretçileriyle dolup taşıyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı ve 1557 yılında törenle açılan Süleymaniye Camii ve Külliyesi, İstanbul'un Haliç'e bakan üçüncü tepesinde bulunuyor. Caminin arkasında da 46 yıllık saltanatından sonra 6 Eylül 1566 yılında vefat eden Kanuni Sultan Süleyman ve eşi Hürrem Sultan'ın türbeleri yer alıyor. Kanuni'nin türbesinde yedi, Hürrem Sultan'ın türbesinde ise üç sanduka var.

CAĞALOĞLU'NDA 3 PADİŞAH
Cağaoğlu'nda en çok ziyaret edilen türbelerde ise oğlu Abdülmecid, tarafından mimar Ohannes Balyan'a yaptırılan II. Mahmud türbesi ve aynı türbe içinde yer alan Sultan Abdülaziz ve Sultan II. Abdülhamid türbesi de özellikle Sultanahmet'e gidenlerin uğrak noktalarından birisi oluyor.  Hanedana mensup 17 sandukanın bulunduğu türbenin solundaki ek binada da bu üç sultanın eşleri yatıyor.

BOĞAZ'IN MANEVİ BEKÇİLERİ
Kitapta İstanbul Boğazı'nın dört manevi bekçisi olduğuna inanılan Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdai, Beykoz'daki Hz. Yuşa, Sarıyer'deki Telli Baba ve Beşiktaş'ta ki Yahya Efendi'nin türbelerine de yer veriliyor.


Akşam


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir