Marmaray'da Son 100 Gün

İki kıtayı birbirine bağlayan asrın projesi Marmaray 100 gün sonra açılacak.

Marmaray'da Son 100 Gün
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İki kıtayı birbirine bağlayan asrın projesi Marmaray 100 gün sonra açılacak. 29 Ekim'de hizmete alınacak hatta, ilk deneme sürüşü ise 12 gün sonra yapılacak.

2004 Ağustos ayında çalışmaları başlayan ve iki kıtayı birbirine bağlayan asrın projesi Marmaray'da sona yaklaşıldı. 13.5 kilometrelik Kazlıçeşme- Ayrılıkçeşme (Kadıköy) arasını 19 dakikaya indirecek proje kapsamında, tüm şantiyelerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Marmaray'ın ilk etabı olan bu hattaki çalışmalar yüzde 95 oranında tamamlandı.

Asrın Projesi Marmaray 100 gün sonra açılacak

2 AĞUSTOS'TA TEST SÜRÜŞÜ
Hatta enerji verilmesinin ardından deneme sürüşleri de 12 gün sonra başlayacak. Deneme seferlerinde kullanılacak trenlerin sinyalizasyon çalışmaları yapılırken, bir yandan da, hattın işletmesini yapacak makinistlere eğitim veriliyor. İlk tren, 1 Ağustos'ta tünellere alınacak ve 2 Ağustos'ta test deneme seferlerine başlanacak.

İKİ KITA ARASI 4 DAKİKA
29 Ekim'de ise iki kıta arasındaki mesafeyi 4 dakikaya indirecek proje hizmete girecek. Banliyö hattındaki iyileştirme çalışmasının ise 2015'te tamamlanması planlanıyor. Çalışmanın ardından, 76 km'lik hattın tamamında yolcu taşınacak ve Halkalı'dan Gebze'ye yolculuk süresi 105 dakikaya düşecek. Hatta, 1 saatte 75 bin yolcu taşınacak. Tüm hat tamamlanıncaya kadar her dört dakikada bir sefer yapılacak. 2015'ten sonra ise süre 2 dakikaya inecek. 76 kilometrelik hatta yüzeyde 37, yer altında 3 istasyon bulunuyor.


Sabah


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir