İstanbul'un 2015'teki hedefi 708 km'lik metro uzunluğu

İstanbul metrosunun son durağı Otogar-Başakşehir-Olimpiyatkent hattı oldu. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunu da inşallah 2015 yılında bitiriyor

İstanbul'un 2015'teki hedefi 708 km'lik metro uzunluğu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul metrosunun son durağı Otogar-Başakşehir-Olimpiyatkent hattı oldu. 2 milyar 865 milyon liraya mal olan 21.7 kilometrelik hattın açılışında konuşan Başbakan Erdoğan ''Şu anda inşaatı devam eden, ihalesi yapılan, proje aşamasında olan hatlar da bittiğinde İstanbul'da toplam metro uzunluğumuz 708 kilometre olacak'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy güzergahında hizmet verecek metro hattının açılış töreninde konuştu. Erdoğan İstanbul'a yapılan dev projelerden bahsederek, ''Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz. Yüzyıllarca hayaldi, bizimle gerçek oldu'' dedi.

750 BİN KİŞİLİK DEV MEYDAN
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, projeleri İstanbul'u tarihi dokusundan uzaklaştırmadan daha modern hale getirmek için hayata geçirdiklerini belirterek şöyle konuştu: ''Marmaray'la Londra'yı Pekin'e bağlıyoruz. 10 yıllarca yüz yıllarca hayaldi bizimle birlikte gerçek oldu. Adımı attık ve hamdolsun o dev proje 29 Ekim'de açılıyor. Ardından Büyükşehir Belediyemizle birlikte Haliç Metro Geçit Köprüsü'nü tamamlıyoruz. Bu sayede artık Yenikapı'ya kadar metro ile gelme imkanını yakalıyoruz. Yenikapı transfer merkezlerini de tamamlıyoruz. Onun hemen yanı başında dev bir meydana kavuşuyoruz. Çalışmalar başladı. Yenikapı'da dev bir meydan ve bu meydanda aynı anda 750 bin kişi toplanabilecek.''

2 YILA ÜSKÜDAR DA TAMAM
Anadolu yakasında Cumhuriyet tarihinin en büyük metro yatırımı olan Kadıköy-Kartal hattını hizmete açtıklarını da belirten Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: ''Şimdi Kartal-Kaynarca hattını yapıyoruz. 4.5 km olarak bu hattı da Anadolu yakasına kazandıracağız. Bitmedi... Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunu da inşallah 2015 yılında bitiriyor, o hattı da hizmete alıyoruz. Şu anda inşaatı devam eden ihalesi yapılan proje aşamasında olan hatlar da bittiğinde İstanbul'da metro uzunluğumuz 708 km olacak.''

ESENLER BAĞCILAR 10 DK
Yeni metro hattının İstanbullu'nun hayatını kolaylaştırdığını söyleyen Erdoğan, ''Esenler Otogarı'ndan metroya binen 10 dakikada Bağcılar Kirazlı'da olacak. Başakşehir-Otogar arası 30 dakikaya inerken Bağcılar-Olimpiyat Köy arası 16 dakikaya inecek. Marmaray ile de Anadolu ve Avrupa yakasındaki metroların entegre hale gelmesi ile birlikte Üsküdar ile Başakşehir arası 60 Başakşehir Kartal arası ise 89 dakikada kat edilebilecek'' diye konuştu.

KATKISI 200 MİLYON $
Esenler Otogar-Başakşehir hattının ekonomiye de katkı yapacağını anlatan Erdoğan ''Toplu taşımada işletme maliyetleri yol bakım giderleri akaryakıt giderleri göz önüne alındığında 2013 için bu sistemin ekonomiye katkısı yaklaşık 200 milyon dolar. Bu hat vesilesiyle atmosfere salınan karbondiyoksit emsiyonu 86 bin 350 ton azalacak'' dedi.

BOĞAZ'I BEŞ KOLDAN BAĞLIYORUZ
İstanbul'un iki yakasını denizin altından birbirine bağladıklarını da söyleyen Erdoğan ''İnşallah 29 Ekim'de açılışını yapacağımız metro ile çift katlı tüp geçidi denizin altında yapıyoruz. O da 2015'te bitiyor. Böylece  Boğaz'ın üzerinde ikisi denizin altında olmak üzere üç tane de köprü olmak üzere denizin altında olanlar birincisi iki katlı tüp geçit otomobiller geçecek. İkincisinden hızlı tren geçecek. Üçüncüsü Boğaziçi Köprüsü, dördüncüsü Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, beşincisi de Yavuz Sultan Selim köprüsü. O da 2015'te bitecek'' ifadelerini kullandı.


Akşam


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir