Kastamonu-İstanbul Birlikteliği Üsküdar'da Sağlandı

Feshane'deki Kastamonu Günleri, İstanbul ve Kastamonu'da yaşayan Kastamonulu siyasetçileri Üsküdar'da bir araya getirdi.

Kastamonu-İstanbul Birlikteliği Üsküdar'da Sağlandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, AK Parti çatısı altında Kastamonu ve İstanbul'da siyaset yapan milletvekili, il yöneticisi, belediye başkanı, ilçe başkanı, ilçe yöneticisi ve çeşitli kademelerde görev yapan Kastamonuluları Üsküdar'da düzenlediği programla bir araya getirdi.

Programa AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen başta olmak üzere, İstanbul il başkan yardımcısı ve yöneticisi Kemal Akar ve Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Üsküdar belediye meclis üyeleri ile İstanbul ve Kastamonu illerinde AK Parti'nin il, ilçe ve belediye başkanları ve çeşitli kademelerde yöneticilik yapan Kastamonulular ve Üsküdar yerel basını katıldı.

Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, misafirlerini kapıda karşıladıktan sonra kahvaltı ve tanışma faslına geçildi. Tanışma merasiminin ardından programın açılış konuşmasını Sinan Aktaş yaptı.

Sinan Aktaş, ''Kastamonu Günleri vesilesiyle Kastamonu'daki hemşehrilerimizin bu etkinlikler vesilesiyle İstanbul'a gelmesinden dolayı organize ettiğimiz Kastamonulular programlarından bir tanesindeyiz. İnşallah Feshane süreci devam ettiği sürece devam ettikçe bu kahvaltıyı da Üsküdar'da yani Kastamonu toprağında düzenleyerek geleneksel hale getiririz.'' dedi.

Kastamonulu Olmakla İstanbul'da Her Zaman Gurur Duyduk
Konuşmasında Kastamonu ve Kastamonuluların Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ülkemiz için yapmış olduğu hizmetlere ve Kastamonuluların insani vasıflarını ve yapısını bir defa daha tarif etti. Aktaş, ''Kastamonulu olmakla İstanbul'da her zaman için gurur duyduk onur duyduk. Memleketimizin bugüne kadar ülkemize, ülkemiz insanına katmış olduğu değerlerle gurur duyduk, onur duyduk. Onur duyduğumuz bu topraklara bu hemşehrilerimize de bir şekilde vefa borcunu ödememiz gerekir. AK Parti'deki Kastamonuda siyaset yapan arkadaşlarımızın mutlaka İstanbul'daki AK Partililerle bir şekilde irtibata geçmesi gerekiyor. İstanbul tecrübesinin, İstanbul'daki teşkilat tecrübesinin, çalışma tecrübesinin Kastamonu'nun bütün ilçelerine kadar ulaştırmamız adına, buda bizim tekilattaki arkadaşlarımızın üzerine düşen görevdir. Bu yaz yada zaman zaman Kastamonu'ya gittim zaman oradaki belediye başkanlarımıza, ilçe başkanlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza uğrayıp en azından moral motivasyonu arttırmak ve orada olduğumuzu onların yanında olduğumuzu hissettirmek gerekir. Zaman zaman buradaki arkadaşlarımızla oralara bence turlar düzenlememiz gerekir. İlçe ilçe ziyaret etmemiz gerekir. Çok fazla geniş kapsamlı olmasada parça parça da olsa Kastamonu'nun ilçelerini hem tanıtmak hemde tanımak adına... Bizlerinde tanıması adına gitmemiz gerektiğine inanıyorum. Buraya kadar teşrif ettiğiniz için hepinize özellikle Kastamonu'dan gelenlere iki sefer teşekkür ediyoruz. Bizleri kırmadılar her zaman davet ettiğimiz programlarımıza geldiler. Uzun zaman oldu. Üsküdar kongresinde bulunan birçok arkadaşımız var. Kazım başkan o zaman MHP belediye başkanı olarak AK Parti Üsküdar Kongresine gelmişti. Ona da buradan ayrıca tekrar teşekkür etmiş olayım. Hemşehri desteklemesi adına gelmişti. Buraya kadar gelip kongremize katılan ve hala ilçe başkanları arasında konuşulan bir Kastamonu kongresi oldu. Kastamonu'dan teşrif eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Kastamonu-İstanbul birlikteliği Üsküdar'da düzenlenen programla sağlandı

Bir Ben Olmaktan Kurtulmalıyız!
Programda konuşma yapan AK Parti İstanbul İl başkan yardımcısı Kemal Akar ise, ''Birbirimizi istediğimiz gibi yukarılara çıkartmak için mücadele etmiyoruz. Bir ben olmaktan kurtulmalıyız! Biz olmalıyız, birlik olmalıyız. Eğer sayın vekilim bakan olursa, Haldun bey bakan olursa veya öbür milletvekillerimizden bir tanesi bakan olursa inanın sizlere milletin bakışı bile farklı olur. Farkılı farklı... İstanbul'da yürürken farklı yürürsünüz, Kastamonu'da yürürken farklı yürürsünüz. Biz bunları yaşadık. Ne kadar bizim içimizden birileri bir yerlere gelirse inanın hepimize faydası olur.''

Gençler ve Hanım efendiler Olmazsa Biz Bu Siyasetin İçinde Olamayız!
''Gençleri birazda siyasete sokalım. Orada gençleri görüyorum, hanım efendileri de görüyorum, tebrik ediyorum. Gençler ve hanım efendiler olmazsa, biz bu siyasetin içinde olamayız! Sayın başbakanımızın buraya gelmesindeki en büyük etken hanımlar. Hanımlar taşıdı.'' dedi. Kastamonu, İstanbul birlikteliğinin önemli olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

İl başkan yardımcısı Kemal Akar'ın konuşmasının ardından AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen programda konuştu.

Sayımız Yetersiz
Mustafa Gülşen, ''İstanbul'da siyaset yapan Kastamonuluların sayısı yeterli mi? Nufüsa göre orantılı mı? Sayımız yetersiz! Ne teşkilatlarımızda, ne belediyelerimizde nede alt yapısı noksan olduğu için meclisteki temsilimizde İstanbul'daki siyaset kadrolarımız yeterli değil. Bugün baktımızda ben 7 diyorum ama siz 6 tane deyin. En azından 6 tane Kastamonulu vekilimiz var'' dedi.

Gülşen, ''nüfusunun 3'te 2'si il dışında olan bir şehir olan Kastamonu'nun kütüklerini başka illere taşıyan insanlarını da düşününce 4 tane Kastamonu yani 1 milyonun üzerinde bir nüfusa sahip olduğunu dile getirdi. Dışarıda olan bu nüfusunun aslında Kastamonu'ya çok büyük faydası olduğunu dile getiren Gülşen, havalimanı konusunda Atatürk Havalimanına mı? yoksa Sabiha Gökçen'e mi? ineceği konusunda buradaki hemşehrilerimizin çok büyük desteği oldu ve Allah'ın izniyle onuda kararlaştırarak Atatürk Havalimanına inmesi noktasında kesinleştirildiğini '' söyledi.

En Büyük Problem Göç!
''Kastamonu'nun en büyük problemi malum ki ''Göç''. Aslında sizlerin de burada olmasının sebebide bu göç olgusu. Bu kadar fazla bir nufüsumuzun olması göç olgusundan kaynaklanıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında yani Türkiye'nin nufüsu 13 milyon civarındayken Kastamonu ilinin il nufüsü 325 bin civarında, Türkiye yaklaşık 6 katına çıktı. Biz hala 360 bindeyiz'' dedi.

Kastamonu'ya yapılan yatırımlardan da bahseden Gülşen, bu sene inşallah Kastamonu Havalimanının açılışını sayın başbakanımızın katılımı ile yapacağız. Önümüzdeki sene ise önümüzdeki büyük engellerden bir tanesi Ilgaz Tüneli'nin çalışmaları başladı ve açılışı tamamlandığında yapılacak. Bitmiyor 73 Km uzunluğunda Kastamonu-İnebolu yol çalışmamız var. Ayrıca İnebolu Limanımızın bir çalışması var. Burada yapılacak çalışmalar sonrasında ulaştırma ve taşıma alanında sorunlarımız çözülecek ve bu civarda yapılan sanayi kuruluşları ürünlerinin ulaştırmasını rahatlıla yapılacağını söyledi. Yine Hanönü ve taşköprü ilçelerinde bulunan bakır madenlerinin olduğunu ve buradaki çalışmaların başladığı zaman 2 bin kişiye iş imkanının sağlanacağını söyledi.

Önümüzdeki 5 yıl içinde Kastamonu'da yan sanayiileriyle beraber 8-10 bin kişilik bir istihdamın gerçekleşmesini bekliyorum.

Bu nüfusa bu yatırım yapılmaz!
Evet biraz önce yatırımlardan bahsettik. Hava alanı dedik, liman dedik, tünel dedik. Kastamonu potansiyeline baktığımızda aslında Kastamonu nüfusuyla yatırımlarını kıyasladığımızda, bu nüfusa bu yatırım yapılmaz! Kalkınma bakanlığının bir takım değerleri var. Kaç tane araba geçiyor ona göre yol yapılıyor, kaç tane araba geçiyor ona göre tünel yapılıyor. Kastamonu'ya yapılan bu yatırımlar sayın başbakanın Kastamonu'ya ve Kastamonulu'ya olan muhabbetinden kaynaklanıyor. Bunu siyaset olsun diye söylemiyorum, burada kendi ailemizin içindeyiz. Ben bunu birebir görüyorum ve yaşıyorum. Bizden daha küçük yatırımları yapalım mı? yapmayalım mı? diye kalkınma bakanlığı düşünüyor.

Başbakan, Yattığı yatağından 'Hava Alanı'nı tembih ediyor
Ama sayın başbakan geliyor Nasrullah Meydanı'nda Ilgaz Tüneli'ni vericez arkadaş diyor, bakıyorsun ihalesi yapılıyor, 200 Trilyon para harcanıyor ve Ilgaz Tüneli deliniyor. Biz hava alanını getireceğiz diyor, yattığı yataktan hiç unutmuyorum onu sayın başbakan rahatsızlanmıştı, ulaştırma bakanımız onu ziyarete gitmişti. O hasta yatağında yatarken Binali bey Kastamonu'ya gidiyorum diyince 'gidin hava alanını biran önce bitirin o hava alanını ben açmak istiyorum' diyor Binali beye... Yattığı yatağından Binali beye Kastamonu Hava alanını tembih eden bir başbakanımız var.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından programın ev sahipliğini yapan AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Sinan Aktaş, programa katılım gösteren ilçe belediye başkanlarına plaket vermesinin ardından çektirilen hatıra fotoğrafları ile Kastamonu İstanbul birlikteliği programı sona erdi.


Üsküdar 34 - Ziya Süzen


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir